Fen lisesi okuyup bilgisayar mühendisi olabilirmiyim?

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
Size 3sorum var. Şuanda 6.sınıftayım.ilerde ailecek memlekete gitme planımız var.liseyide orda okuyacağım inşallah.memleket öyle çok nüfuslu olmadığı için 3lise var.
1-ben fen lisesi okuyup bilgisayar mühendisi olabilirmiyim
2-bilgisayar mühendisliğimi yoksa yazılım mühendisliğini (para olarak)
6.sınıfta ilk dönem 96-97ortalamam vardı buna göre lgsde kaç puan alabilirim bu başarıyla?

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
Size 3sorum var. Şuanda 6.sınıftayım.ilerde ailecek memlekete gitme planımız var.liseyide orda okuyacağım inşallah.memleket öyle çok nüfuslu olmadığı için 3lise var.
6.sınıfta ilk dönem 96-97ortalamam vardı buna göre lgsde kaç puan alabilirim bu başarıyla?

1 - Memleket neresi?

2 - Bilgisayar Mühendisi daha çok para kazandırır

3 - 7. Sınıfta ortalaman 95-96 ya düşebilir ben 6. sınıftayken ortalamam 99 du 7 de 98 e düştü

Mfci

Asistan
Reaksiyon puanı
130

1)Tabii ki olabilirsin istersen açıktan oku bu azim ile alakalı fen lisesinde okuyup asgari ücret de alabilirsin meslek lisesinden azimle bilgisayar mühendisi de olabilirsin.Sadece burada ki fark fen lisesinde düzgün insanlar olduğu için senin iyi bir yere girme ihtimalin artar.

2)Değişir kişiden kişiye o zamanın koşullarına göre.

3)Not ortalaman önemli fakat burada sınavdan daha çok günde sen ne kadar soru çözüyorsun ? Çözdüğün soruları hocana soruyor musun ?

İyi forumlar..

• Beğen
Reactions: 023

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
Yılmaz Kayalar Fen Lisesi TOKAT/ERBAA Taban Puanı: 423.6968
evet,aynen o liseyi tutturup tutturamayacağımı soruyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1)Tabii ki olabilirsin istersen açıktan oku bu azim ile alakalı fen lisesinde okuyup asgari ücret de alabilirsin meslek lisesinden azimle bilgisayar mühendisi de olabilirsin.Sadece burada ki fark fen lisesinde düzgün insanlar olduğu için senin iyi bir yere girme ihtimalin artar.

2)Değişir kişiden kişiye o zamanın koşullarına göre.

3)Not ortalaman önemli fakat burada sınavdan daha çok günde sen ne kadar soru çözüyorsun ? Çözdüğün soruları hocana soruyor musun ?

İyi forumlar..
günde 20 soru?

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
evet,aynen o liseyi tutturup tutturamayacağımı soruyorum.

çalışırsan tuttursun. 7. sınıf 2 .dönem itibariyle öğretmenlerin test çöz baskısı yapacaktır.

7. sınıfta hız yayınlarının türkçe, matematik, sosyal ve fen soru bankalarını al. günde 100-120 soru çöz.
8. sınıfta da karekök yayınları türkçe paragraf soru bankası al. lgs için en uygun soru bankası
8. sınıfta minimum 300 soru gğnde

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
1- bilgisayar mühendisliği MF (matematif-fen yani sayısal bölümdür). hangi liseye gidersen git üniversitede bu bölüm için gerekli olan puan türünde yeterli puana ulaştığında tercih yapabilirsin. ha fen lisesi, ha anadolu lisesi ha meslek lisesi. önemli olan sınav sonucundur. sınav sonucunuda büyük ölçüde etkileyen ise gittiğin lisedeki eğitim-öğretim kalitesidir. fen liselerinin eğitim programı diğer liselerden farklıdır ve daha iyidir.
2- bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliğinde para konusu tamamen senin yeteneklerine ve çalışma azmine bağlı. bunlarda senin çalışacağın şirketi ve kazanacağın parayı belirler. üniversitede verilen dersleri dersten öte görmen gerekli. Ülkemizde yazılım sektörü okullarda yeni yeni gelişmektedir. Bilgisayar mühendisliğinde yazılım araç olarak kullanılır, yazılım mühendisliğinde yazılım amaç olarak kullanılır.

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Yalnız İngilizceye gavurca demeye devam edersen zor bilgisayar mühendisi olursun.

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
Yalnız İngilizceye gavurca demeye devam edersen zor bilgisayar mühendisi olursun.
işin içinde bilgisayar olunca öğrenirim.gavurcayıda burdaki rahat ortamla söylüyorum.hocalara söylemeyeceğimden hocaylada takışacağımı sanmıyorum.sorun olacağını sanmıyorum.ingilizcemde çok kötü değil zaten.sadece sevmiyorum.
Adsız.png

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
işin içinde bilgisayar olunca öğrenirim.gavurcayıda burdaki rahat ortamla söylüyorum.hocalara söylemeyeceğimden hocaylada takışacağımı sanmıyorum.sorun olacağını sanmıyorum.ingilizcemde çok kötü değil zaten.sadece sevmiyorum.
İngilizceni geliştirmeye bak dostum. Çünkü siber güvenlik ve yazılım alanlarında Türkçe kaynak çok az.

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
İngilizceni geliştirmeye bak dostum. Çünkü siber güvenlik ve yazılım alanlarında Türkçe kaynak çok az.
anladım.ingilizcenin yanında lisede ilerden başlamak için şuanda öğrenmeye başlamak istiyorum.benim html veya c+ gibi dilleride öğrenmem iyi olur değilmi?