FedoraTR - Yeni Bir Başlangıç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan keyloger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
FedoraTR ekibi olarak uzun soluklu bir hikayeye başlıyoruz. İnternette Fedora için türkçe kaynak aradığımızda, karşımıza hemen hemen hiçbir sonuç çıkmamasından üzülerek, açık kaynak camiasına bizim de bir yardımımız olsun diyerek başladık bu hikayeye. Belki de Türkiye'de hergün giderek artan linux kullanıcısının, Fedora'yı tanımamasının, Fedora kullanmıyor olmasının sebebi bu kaynaksızlık. Amacımız bu sorunu ortadan kaldırmak, Fedora'yı Türk kullanıcısına tanıtmak.
Bu konuda bize yardım edebilecek arkadaşların, yardımlarınada ihtiyacımız var. Bize yardım etmek isteyen arkadaşlar iletişim bölümünden bizimle temasa geçebilir.

Hepinize özgür günler diliyoruz.

FedoraTR Ekibi

www.fedoratr.org

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Çalışma hayatınızda size başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sağol power, bende bugun sdn'de hiç açık kaynak destekçisi yok heralde demiştim =)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
var olma mı hiç?
biz de ubuntu ile açık kaynağın ucundan tutmaya çalışıyoruz ;)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
=) en azından yorumlarınızı görmek bizi mutlu edecektir...

Garip ubuntu hakkında bir başlık açmış olsaydım altında yüzlerce mesaj olurdu. Heralde arkadaşların çoğu ya Fedorayı bilmiyor ya da dikkatlerini çekemedik. :)

Anxiety

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bize Fedora'yı diğerlerinden ayıran özellikleri söylersen belki daha fazla ilgi görebilirsin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bize Fedora'yı diğerlerinden ayıran özellikleri söylersen belki daha fazla ilgi görebilirsin.

En büyük artısı Redhat gibi çok büyük bir linux firması, bunun yanında distrowatch'ta ki en çok kullanılan dağıtımlar arasında ubuntu'dan sonra 2. sırada geliyor. Dahası bence stabilite olarak daha güvenilir, ubuntu biraz daha kararsız kalıyor fedoraya oranla. Birde farklılık arayanlar için güzel bir deneyim olabilir...

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tebrik ediyorum
yoluz açık olsun fedoratr ekibi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Ubuntu ya daha alışamamışken Fedora'yı kullanmayı düşünmedim bile, aslında bilgisayarı tek başıma kullansam ve Windows'daki programlara ihtiyacım olmasa hiç düşünmeden Linux'a geçerdim ama çoğunlukla Windows takılıyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sağolun arkadaşlar sadece destek mesajı yazmış olmanız bile ekip olarak bizi heyecanlandırıyor. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Fedora 12 yayınlandı. Açık kaynaklı, popüler bir dağıtım olan Fedora'nın masaüstü ve server dağıtımlarının güncel sürümü yayınlandı. Birçok yeniliği içinde barındıran 12. sürüm oldukça iddali olarak duyuruldu. Önümüzdeki günlerde kurarak deneyeceğimiz ve kendi izlenimlerimizi paylaşacağımız bu dağıtımı indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
http://fedoraproject.org/get-fedora.html

kaynak: www.fedoratr.org

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yolunuz ve kodlarınız açık olsun. :) Başarılar...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sağolasınız arkadaşlar, yeni çıkan sürümle beraber güzel bir ivmelenme bekliyoruz, sizlerinde desteğiyle...

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yaşasın open source
arkadaşlar kolay gelsin ben de fırsat buldukça sizlere yardımcı olmaya çalışacağım

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
açık kaynağa karşı olmasamda linux'a ısınamadım bi türlü..mono işimi görürse neden linux olmasın diyenlerdenim..Allah kolaylık versin..linuxu sevdirecek bişeyler yapsalar linuxcular daha çabuk ısınırdık belki

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
açık kaynağa karşı olmasamda linux'a ısınamadım bi türlü..mono işimi görürse neden linux olmasın diyenlerdenim..Allah kolaylık versin..linuxu sevdirecek bişeyler yapsalar linuxcular daha çabuk ısınırdık belki

Linux sevmek için bir sürü neden var aslında, sen nasıl birşeyler isterdin? :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Yolunuz açık olsun :).Bende Ubuntu kulanıyorum ama Fedora yı da birgündeneyeceğim çünkü onun içide üzel şeyler söyleniyor :).

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Linux sevmek için bir sürü neden var aslında, sen nasıl birşeyler isterdin? :)
En büyük isteğim herhalde sorularıma cevap ve teknik destek olurdu..Ubuntu forumda bir soru sormaya çekiniyor insan..Cevaplar hep şöyle oluyor "Forumda arama yapın bu konuyla ilgili cevap bulursunuz" Zaten konuma cevap bulabilseydim size sormazdım.. (zaten bence shiftdelete forumun en sevdiğim yanı bu, konu ne olursa olsun soru sorabiliyorsun, ve diğer üyeler ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar.Kimse ukalalık yapmıyor)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
En büyük isteğim herhalde sorularıma cevap ve teknik destek olurdu..Ubuntu forumda bir soru sormaya çekiniyor insan..Cevaplar hep şöyle oluyor "Forumda arama yapın bu konuyla ilgili cevap bulursunuz" Zaten konuma cevap bulabilseydim size sormazdım.. (zaten bence shiftdelete forumun en sevdiğim yanı bu, konu ne olursa olsun soru sorabiliyorsun, ve diğer üyeler ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar.Kimse ukalalık yapmıyor)

Fedora için böyle bir forum oluşuyor şu anda, zaten bu yazıştığımız konu bunun hakkında =) ancak ubuntu-tr teknik destek konusunda bence gayet başarılı çalışıyor, bir yerden sonra onlara da hak vermek lazım, adamlar aynı soruyu yüzlerce kez zaten cevaplıyor :)