Fax modem

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gelen faxları bilgisayara almak için fax modem kullanıyorum.

Gayet iyi çalışıyor fakat bir süre sonra faxlar pc ye düşmüyor. Modemi değiştirdiğimde sorun çözülüyor.

Sürekli modem aramaktan ve aynı sorunu yaşamaktan bıktım. Bu konuda tavsiyeleriniz rica ediyorum.

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yahu bu sistemi kullanan bi tek ben mi varım :confused1:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Belki de modemi taktığın PCI slotun arızalıdır. Faksı bilgisayardan kullanmak oldukça akıllıca bir tercihtir bence, sen iyi yapıyorsun. :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bence kullandığın programda sıkıntı var

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abidik gubidik bir sürü reklam fax'ı geliyor ( sanki spam mailler yetmiyormuş gibi :)) kartuş ziyanı olmasın :) neyse soruna geleyim..

Kullandığım programda sıkıntı olsa modemi değiştirdiğimde normal bir şekilde çalışmaz sanırım..

PCI slotu arızalı olsa söylediğim gibi modem değiştirdiğimde normal çalışmaya devam etmez sanırım.

Böyle olduğundan ben modemlerin arızalandığından şüpheleniyorum...
Son olarak aklıma harici bir modem denemek geliyor bakalım oldu olmadı bakacaz çaresine :)

teşekkür ederim ilginiz için

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
PCI slotu fonksiyonelliğini devam ettiriyor olabilir ama modemleri sürekli bozması da küçük bir hatasından kaynaklanabilir. Yani tümden bozuk olmayabilir ama modemlerin bozulmasına sebep olacak bir arızası olabilir. Ya da "bozuldu" diye düşündüğün modemleri başka makinede denedin mi?

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Gelen faxları bilgisayara almak için fax modem kullanıyorum.

Gayet iyi çalışıyor fakat bir süre sonra faxlar pc ye düşmüyor. Modemi değiştirdiğimde sorun çözülüyor.

Sürekli modem aramaktan ve aynı sorunu yaşamaktan bıktım. Bu konuda tavsiyeleriniz rica ediyorum.

aga,konu dışı bişi soracam da... :) acaba ev telefonuna ücret olarak ne kadar yansıyor.bildiğim kadarıyla,fax almak ücretsiz göndermek ücretli değilmi? bende de fax modem var ancak kullanmıyorum acaba kullanırsam ev telefonuna ne kadar zarara uğratırım :mrgreen:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
sürekli modem bozuluyorsa modeme bağladığın telefon hattında ki sinyal kalitende sorun olabilir. Bizlerde aynı sorunu ethernetlerde yaşıyoruz.. bir iki değiştirdikten sonra sorunu networkte arıyoruz. genelde de buna sebep olan bir aygıt veya yüksek voltaj buluyoruz.