Faturasını ödeyemeyen ve elektrikleri kesilen vatandaşın isyani

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
(Yorumu size bırakıyorum)
Mesaj otomatik birleştirildi:

(Paylaşan videonun asil sahibi değil, dikkat ederseniz ekran görüntüsü almış)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Hocam ben bu videodan hiçbir şey anlamadım. Kafamda deli sorular var. :)

-1 Ay ödenmedi diye Türkiye'nin hiçbiryerinde elektirik kesildiği görülmüş mü ?
-1 aydır kapalı olan dükkana elektirik faturası nasıl geliyor gelse bile kaç TL geliyor ?
-Madem zaten kapalı ise o dükkanda elektriği ne yapacak bu adam bu kadar isyan ediyor ?
- Ayrıca Adana Büyükşehir belediyesi CHP yönetiminde değil mi ?
- Sonra Toroslar Elektirik dağıtım AŞ. Özel bir firma keyfi iş yapmış olabilir mi devleti bağlar mı ? Bu firma yasa dışı ve Hükümetin aldığı bir genelgeye ters işlem yaptı ise zaten adam gidip resmi kurumlarda hakkını istediği gibi savunamaz mı ?

Not: 1-2 güne kokusu çıkar ama bu işin içinde başka birşey çıkacak bence kaçak kullanımı yasa dışı kullanma veya çok önceye dönük borç yüzünden kapanma tarzı...

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Geri kalan bütün mesajla hemfikirim fakat sadece su kısım:
Ayrıca Adana Büyükşehir belediyesi CHP yönetiminde değil mi ?
AKP’ye laf mi söyledim (ki haksız oldukları bir yerde eleştirmek hakaret boyutunda olmadığı sürece hakkım) veya yazdığım mesajın herhangi bir yerinde bir siyasi partinin adı geçti mi?
CHP veya AKP veya herhangi bir parti ile bunun alakası olduğunu düşünmüyorum, eğer bir karar varsa bu karara sadece A veya sadece B partisi uyacak diye bir şey söz konusu değildir, eğer hükümet bir karar almışsa ve bunu kendi uygulamıyorsa sıkıntı vardır, eğer sıkıntı onlarda değil ve Emre uyulmama gibi bir durum varsa da hesabını sormalılardır.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Geri kalan bütün mesajla hemfikirim fakat sadece su kısım:
AKP’ye laf mi söyledim (ki haksız oldukları bir yerde eleştirmek hakaret boyutunda olmadığı sürece hakkım) veya yazdığım mesajın herhangi bir yerinde bir siyasi partinin adı geçti mi?
CHP veya AKP veya herhangi bir parti ile bunun alakası olduğunu düşünmüyorum, eğer bir karar varsa bu karara sadece A veya sadece B partisi uyacak diye bir şey söz konusu değildir, eğer hükümet bir karar almışsa ve bunu kendi uygulamıyorsa sıkıntı vardır, eğer sıkıntı onlarda değil ve Emre uyulmama gibi bir durum varsa da hesabını sormalılardır.

Neden o maddede hemfikir değilsin :D Adana Büyükşehir belediyesi CHP'li değil mi sanki yanlış bilgi :)
Ben zaten orada partiye veya belediyeye laf etmedim. İhtimalleri ve olasılıkları saydım.
Tweet'in başlığı devlet bize bakmıyı devlet Nerede tarzı olduğu için. Devlet merkezi hükümet olarak belli kararlar alır genelgeler kararlar çıkarır. Bunları yerel yönetimlerin uygulaması gerekir ( AKP-CHP-HDP fark etmez oranın belediye başkanı ve devletin diğer kurumları valilik kaymakanlar ) Atıyorum devlet dedi ki fakirlere 1000 TL verecez bu fakirleri belediyeler veya Muhtarlar belirler yada elektirik SU kesilmeyecek dendi ise gene bunu belediyeler muhtarlar gözetleyip denetler. Bir yanlışlık varsa alt üst ilişkisi ile silsile şeklinde gider.
Yani bu video'ya bakıp Erdoğan söz verdi döndü İçişleri bakanı uyuyormu tarzı yorum veya söylem olamaz.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Videoda çok fazla soru işareti var. Açıklanmayan çok şey var çünkü. İlerleyen günlerde netleşir.

EPDK'nın açıklamasında; "Genelge kapsamında faaliyeti durdurulan işletmelerin sayaç okumaları (tahakkuk) ertelenecektir." denilmektedir. Ama bu işletmenin bu kapsamda olup olmadığı ile ilgili bilgi paylaşılmamış. Belki de elektriği kesilebilecek bir işletmedir. Mağduriyet de olabilir ama bununla ilgili videoda ne bir açıklama yok.
Aşağıda EPDK'nın açıklamasının bağlantısını paylaşıyorum:

Bir de şöyle bir haber de var. Eğer haksız elektrik kesintisinden bir mağduriyeti olursa elektrik dağıtım şirketinden bunu tanzim edebilir:

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
Gariban ne yapsın bir yandan kira bir yandan elektrik su ve doğalgaz faturası....Bu Acunun servetine el koyup halka dağıtmak lazım krizden bir tek Acunun cebi etkilenmedi!!!

Reaksiyon puanı
10,315
Yahu eskiden bu sitenin forumunda bir haber yayınlamak için geçerliliği olan bir basın kaynağından link vererek haber yapardık. Geçerliliği kabul edilmeyen ve şüpheli görülen haberlerde ise yöneticiler ya o haberi siler, ya ikaz eder; Belki cezalandırma yoluna dahi gittikleri olurdu.

Ne ki artık hiçbir kanıtı bulunmayan basit, sıradan bir tweet bile haber olarak yayınlanabiliyor, günlerce gereksiz tartışmalar yaptırıldıktan birkaç gün sonra da hakikat öğreniliyor ama bir daha kimse oralı bile olmuyor; Konu kapatılıp gidiyor.

@okurbaba, şahsını tenzih ederim kızım ama bu tweet'lerden yapılan haberler sahibini bilahare mahçup etmeye aday tezviratlardır çoğu. Bunun çok örnekleri var çünkü.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Gariban ne yapsın bir yandan kira bir yandan elektrik su ve doğalgaz faturası....Bu Acunun servetine el koyup halka dağıtmak lazım krizden bir tek Acunun cebi etkilenmedi!!!
Kafa zehir ya :D
Çok iyi çözüm yoluymuş. Senin desteklediğin parti iktidar olursa ilk iş bunu yapsınlar... En iyisi para mı yok zenginlerin malına el koy fakira dağıt olsun bitsin. Ne uğraşacaz.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Yahu eskiden bu sitenin forumunda bir haber yayınlamak için geçerliliği olan bir basın kaynağından link vererek haber yapardık. Geçerliliği kabul edilmeyen ve şüpheli görülen haberlerde ise yöneticiler ya o haberi siler, ya ikaz eder; Belki cezalandırma yoluna dahi gittikleri olurdu.

Ne ki artık hiçbir kanıtı bulunmayan basit, sıradan bir tweet bile haber olarak yayınlanabiliyor, günlerce gereksiz tartışmalar yaptırıldıktan birkaç gün sonra da hakikat öğreniliyor ama bir daha kimse oralı bile olmuyor; Konu kapatılıp gidiyor.
Zaten konuyu da siyaset kısmına açıp (yanı bir haber niteliği yok) herhangi bir siyasi yorumda bulunmadan yorumu sizlere bırakıyorum dedim, bir nevi siyasi sayılabilecek bir durumu gösterip bunun kişilerin kendi şahsi fikirleri ile yorumlaması denilebilir. Bu konuda da @ozank. adli kullanıcının CHP kısmı dışındaki (bir olayın siyasi parti ile degil o partinin üyelerinin zihniyeti ile alakalidir bence ve bu elektrik firması özel, belediye ne kadar söz sahibidir bilemiyorum, bildiğim tek şey var onun da bir karar alındığı ve kararın parti seçmeden uygulanması gerektiği) soru işaretleri benim de aklıma geldi fakat yorumda bulunmadım (çünkü yorumda bulundukça bu bir fikir beyanı değil konu sahibinin fikri üzerinden yoruma çıkma olurdu).
Gerçek ve yalan olduğu hakkında da tam bir bilgim yok, tek kaynak olarak da bir Tweet gösteremeyeceğim icin bu bir haberdir diyemeyiz.
Kafa zehir ya :D
Çok iyi çözüm yoluymuş. Senin desteklediğin parti iktidar olursa ilk iş bunu yapsınlar... En iyisi para mı yok zenginlerin malına el koy fakira dağıt olsun bitsin. Ne uğraşacaz.
Onun yerine daha gerçekçi ve akla yatacak bir fikir önersem:
Sınıf farklarını kaldırsak?

Reaksiyon puanı
10,315
Gerçek ve yalan olduğu hakkında da tam bir bilgim yok, tek kaynak olarak da bir Tweet gösteremeyeceğim icin bu bir haberdir diyemeyiz.

Okurbaba, gerçekten dürüst birisin, tebrik ederim.
Çünkü açtığın konu gerçekten burada alıntıladığım cümlelerine tam olarak uyuyor.
Gerçek mi yalan mı olduğu hakkında bilgin olmayan bir şeyin adı "Tezvirat"tır.
Dürüst birinin savunamayacağı, hatta yorum bile yapmaktan imtina edeceği bir çöp bilgi yani.

Kızım, ne olur bana kızmayasın, gönül komayasın ama... İnsan değer verdiklerine bunu yakıştıramadığı içindir, bunca ettiğim huysuzluk!!! :D

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Sınıf farklarını kaldırsak?
Bu çok daha güzel bir fikir :)
Hadi kaldıralım sınıf farklarını nasıl olacak ? Düşünmesi çok güzel ama uygulamada nasıl olacak. Yarın kalkalım ve sınıf farkı olmasın. Herkes eşit olsun. Okumuşta olsan cahilde çalışkanda olsan tembelde kendini geliştirsende geliştirmesende hepimiz eşit olalım. Katili tecavüzcüsü sapığı psikopatı hatta Zenginde fakirda hiç ayrım olmasın. Din Dil ırk meshep ayrımıda olmasın ülke ayrımıda olmasın ne kadar güzel olur dimi...
ÜTOPİK hayeller bunlar.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Okurbaba, gerçekten dürüst birisin, tebrik ederim.
Çünkü açtığın konu gerçekten burada alıntıladığım cümlelerine tam olarak uyuyor.
Gerçek mi yalan mı olduğu hakkında bilgin olmayan bir şeyin adı "Tezvirat"tır.
Dürüst birinin savunamayacağı, hatta yorum bile yapmaktan imtina edeceği bir çöp bilgi yani.

Kızım, ne olur bana kızmayasın, gönül komayasın ama... İnsan değer verdiklerine bunu yakıştıramadığı içindir, bunca ettiğim huysuzluk!!! :D
Kovculuga gerek yok sokak ağzıyla yazarsam, eğer gerçekse bile bu kadar kör ve birbirinin yardımına koşmayacak bir milet olduğumuza inanmıyorum ve çevresinden veya bir kuruluştan destek alacağına inanıyorum (belki bu mahallesindeki bir kisi olur, belki Haluk Levent’in Ahbab’ı belki valilik ama açıkta bırakacak kadar kalpsiz olduğumuza inanmiyorum).
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu çok daha güzel bir fikir :)
Hadi kaldıralım sınıf farklarını nasıl olacak ? Düşünmesi çok güzel ama uygulamada nasıl olacak. Yarın kalkalım ve sınıf farkı olmasın. Herkes eşit olsun. Okumuşta olsan cahilde çalışkanda olsan tembelde kendini geliştirsende geliştirmesende hepimiz eşit olalım. Zenginde fakirda hiç ayrım olmasın. Din Dil ırk meshep ayrımıda olmasın ülke ayrımıda olmasın ne kadar güzel olur dimi...
ÜTOPİK hayeller bunlar.
Kişilere o kültürü sağlarsak ütopya olmadığını görürüz ama daha sağ/sol ayrımından kurtulmadan zor bu ülkede, belki Küba örnek alinabilir (yanı sosyalizm) bu konuda veya İslam devletçiliği.

Reaksiyon puanı
10,315
belki Küba örnek alinabilir (yanı sosyalizm) bu konuda veya İslam devletçiliği.

Sana zor bir soru okurbaba, kalbinden geçeni söyleyeceğinden eminim.
-Sen hangisini tercih edersin?

Gerçi tam olarak sınıf farkının olmadığı bir sistem, rejim veya din daha dünya yüzünde hiç olmadı ya bu ayrı konu.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Sana zor bir soru okurbaba, kalbinden geçeni söyleyeceğinden eminim.
-Sen hangisini tercih edersin?

Gerçi tam olarak sınıf farkının olmadığı bir sistem, rejim veya din daha dünya yüzünde hiç olmadı ya bu ayrı konu.
Ben tam olarak sadece bir sistemi kabul etmeyi pek doğru bulmuyorum çünkü her sistemin iyi ve kötü yanları var, önemli olan her sistemin doğru kısımlarını alabilmekte. Fikir olarak komünel bir düşünceye yakınım diyebilirim (fakat kesin olarak bir siyasi akımın etkisindeyim diyemem) fakat günümüz dünyasında hemen hemen hiçbir ülkede o kültür yok ondan dolayı o kültürün kazanılması için bu kültüre sahip azınlığın yapması gereken devrimler olduğunu düşünüyorum ama bu benim düşüncem ve tartışmaya benim açımdan açık değilken bir baskasi çatır çatır yerebilir, ondan dolayı farklı dusunenlerden sadece saygı isteyeceğim. Soruya kesin cevap verirsem her ikisinde de etrafındaki açken sen tok olmamalisin mantığı hakim ve daha da önemlisi seçeneklerden birisi benim dinim, başka bir saçmalığa inanmaktansa nefret duyduğum bu sistemde çürümeyi tercih ederim (kısaca dinim derim fakat bu ülkenin şimdiki durumu ile asla değil, ülkemiz fikir araştırma olarak çok zayıf olduğu için din diye kandirilmaya çok müsait ve o zaman çok daha sarpa sarar işler)

Son kısım yani şimdiye kadar olmayan toplum yapısı için de bundan 200-300 yıl önce de Cumhuriyet Rejiminden bahsetsek sallandirilirdik kaba tabiriyle, insanlık ve dönem degisiyor (mesela bundan önce soylular at kosturmus ve şimdi soydan çok başarı önemseniyor ve halkın karar verme, istişarede olabilme durumu varken güçlü çok zengin oluyor fakir çok fakir, bundan sonraki değişim de sınıf farklarının olmadığı bir sisteme olacaktır hatta kendi inancıma yani İslam'a da bakarsak bu zenginin çok zengin fakirin çok fakir olacağı bir kıyamet alametiyken cennete en son giren kisinin bile dünyanın en zenginiden daha varlıklı olacağı vadedilir, bu dediğim bu dünyada olmasa bile benim inancimda mümkün gibi duruyor).
Bu arada eski telefonuma geçtim ve ekranın kırık oldugundan ötürü basılı tutamadim ve mesaj mesaj alıntı yapamadım ondan umarım hangi kısma cevap verdiğim anlaşılır haldedir.