Fatih Terim'e tepki yağıyor

berkay15

Asistan
Reaksiyon puanı
1
“550 milletvekili var ama bir tek Fatih Terim var” diyen Milli Takım Teknik Direktörü ne vekillerden sert tepkiler geldi

Aldığı 135 bin YTL’lik maaşla ilgili TBMM’de yapılan eleştirilere sinirlenip, “550 milletvekili var ama bir tek Fatih Terim var” diyen Milli Takım Teknik Direktörü’ne milletvekilleri bu sözlerle cevap verdi
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in, “Benim maaşım çok konuşuluyor. Meclis’te aldığım maaşla ilgili bir sürü tartışma yapıldı. Ben onların maaşlarını sorguluyor muyum? Türkiye’de 550 milletvekili var, ama bir tek Fatih Terim var” sözlerine, vekillerden sert tepki geldi.

İktidar ve muhalefet milletvekilleri, Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim’i sert sözlerle eleştirdiler.

VATAN’a konuşan vekillerin sözleri şöyle:

* CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: Terim sık sık milletvekillerine laf atıyor. Kendine gelsin. Milletvekillerine laf söyleyen, demokrasinin kabesine de dil uzatıyor demektir. Haddini aşan sözler söylemesin.

* AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun: Türkiye’de de binlerce teknik direktör var. Biz onu biriyle kıyaslamıyoruz. Mütevazi olsun, kendisi kazanır.

* CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz: 550 kişi olarak Türkiye’nin menfaatine siyasetle çözüm yolu üretirken, Milli Takım’ın başarısıyla da övünüyoruz. Bu övüncümüzden payını alan Fatih Terim’in sözleri, narsizmden başka bir şey değildir.

* CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse: Bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor? 550 milletvekilinin hepsi birer Fatih Terim’dir. Terim’in sözleri kabul edilemez, kınıyorum.

* CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir: Terim’in, maaşı ile ilgili eleştirileri milletvekilleri gibi olgunlukla karşılaması gerekir. Milletvekilini halk seçer, Terim kendisini kimin seçtiğine dönüp baksın.

* MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan: Bu tip tartışmalar ne bize ne Fatih Terim’e bir şey kazandırmaz. Futbol federasyonunun tespit ettiği bir rakam var. Yabancı teknik adam getirdiğinizde daha mı az ödeyeceksiniz? Ancak Terim’in milletvekilleri ile ilgili değerlendirmesine de kesinlikle katılmıyorum. Bu sözleri değerlendirmeye benim terbiyem imkan vermez.

Kaynak: www.spormix.com
HABER LiNk: http://www.spormix.com/haberDetayMiddle.asp?ID=7687

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
iyide ilköğretimi bitirmiş ve azcık çevresi olan herkes vekil olabilir ama herkes Fatih Terim olamaz. (gerçi 865 ytl maaş alan bir memur olarak gerçekten 135 bin ytl bence gerçekten çok ama) sayın milletvekillerine şunu sormal lazım. Milletvekili olarak kaçınız gerçekten ettiğiniz yemine sağdık kaldınız?

berkay15

Asistan
Reaksiyon puanı
1
FaTİh TeRim kendini çok büyük görmeye başladı bu da bi insanın düşdüğünü gösterir

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Alın terimiz Fatih Terimin cebine gidiyor.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
kendini bulunmaz hint kumaşı zannetmeye başladı... Euro 2008 başlasın bitsinde kurtulalım şu Fatih Terim'den artık... :S

mute_62

Asistan
Reaksiyon puanı
0
135 bin YTL bir emekli alıyor 500 ytl.Adaletini seveyim bu işin

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Maaşına "abartılı" demek az bile gelir. Yıllardır teknik direktörlük yaptı , sadece 2002 'de kendimizi biraz gösterebildik (o da şans eseri). Burada milli takımı küçük görmekten bahsetmiyorum fakat bu adamın hak ettiği yerde olmadığı çok aşikardır. Hele ki bu maaşla!. Ayda bu kadar para alan (özel sektör hariç) var mı? varsa kaç kişi var? Bir ara yine gündeme getirilmeye çalışıldı ama ne hikmetse! basınımızın gözüne çarpmadı galiba siyasetle uğraşmaktan, milleti uyutmakla uğraşmaktan olsa gerek. Milli takım teknik direktörü bu kadar alıyorsa, federasyon başkanımız! ne kadar alıyordur acaba?! O da ayır bir konu?! O kadar parayı alıp, "ders almayıp ders vermek", "milliyetçi imparator taklidi yapmak" ne kadar kolay değil mi...Fatih Terim'den kurtulmak çözüm değil, bu maaş'ın hakettiği seviyeye düşürülmesi çözüm bana göre. (İnsaf! Bu kadarda olmaz...)

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fatih Terim Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük Türk teknik direktörüdür. Onun başarılarının hiç birini şu ana kadar bir Türk teknik direktör gerçekleştiremedi. Hemen Şenol Güneş'in dünya 3.lüğü örneğini söyleyeceksiniz ama Şenol Güneşin kurduğu milli takımı hatırlayacaksınız. Çoğunluğu Galatasaray'lı futbolculardan ve Galatasaray'ın futbol zihniyetinden oluşan bir ekip vardı. Bu Galatasaray ekibinin de temellerini Fatih Terim atmıştı. Çok az da olsa futbol bilen biri bunu onaylayacaktır... Bir de şunu unutmayalım ki dünyada en çok konuşulan spor dalı futboldur. Yüksek mevlaların döndüğü ve bir ulusun, bir ülkenin tanıtımında en etkili olan spor dalıdır. Sadece spor dalları arasında değil, tüm sanatsal ve sosyal faalitler arasında bu böyledir. Bir de bu işin içine o yoğun iş stresini de kattığımız zaman ben bu mevlayı çok çok yüksek görmüyorum. Evet bir memurla kıyasladığımız zaman arada uçurum var ama bu o kadar da abartılacak bir mevla değil.

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Herkes bazen saçma cümleler kurabilir...o anki ruh hali onu gerektirmiş demek ki...uzatmaya gerek yok! Biz ülke oalrak böyle polemiklerden kaybedyoruz cümlesini hatırlatırm...

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
cathlack dedi ki:
Herkes bazen saçma cümleler kurabilir...o anki ruh hali onu gerektirmiş demek ki...uzatmaya gerek yok! Biz ülke oalrak böyle polemiklerden kaybedyoruz cümlesini hatırlatırm...

+1

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Türkiye Futbol federasyonu Özerk bir kuruluştur bu yüzden onlar ne kadar maaş vermek isterlerse verebilirler arkadaşlar,açıkcası zenginin malı zügürtün çenesi durumu...

17.6.1992 tarihinde 3813 sayılı Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu özerk hale getirilir. Kanunun 1. maddesiyle, futbol faaliyetlerini millî ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
cathlack dedi ki:
Ama biz "herkes" den bahsetmiyoruz, değil mi? Eğer, buna saçmalık deyip geçersek, yarın saçmalamadığını nasıl bilelim de ciddiye alalım?
(Ayrıca ,mesela "ülke elden gidiyor" çığırtkanlığını ben polemik olarak görüyorum.)