Fatih Terim: UEFA kabul etmedi

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Fatih Terim: UEFA kabul etmedi[/h]
fatih-terim-uefa-kabul-etmedi_225743.jpg

[h=3]Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 maçına sahaya '2020 İstanbul'la çıkmak isterdik'' ama UEFA teklifimizi kabul etmedi dedi.[/h]
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim,UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 12 Mart Salı günü Alman takımı Schalke 04 ile deplasmanda oynayacakları 2. tur rövanş maçında sahaya ''İstanbul 2020'' formasıyla çıkma taleplerininUEFA tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın sabah antrenmanından önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatih Terim, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı sürecine destek olmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Schalke 04 maçında mümkün olsaydı '2020 İstanbul'la çıkmak istedik. Schalke 04 ile Galatasaray arasında oynanacak maçın dünyadaki birçok insan tarafından izleneceğinden iyi bir şey olacağını düşünmüştük. Kulübümüzün bu talebine, Sayın Başbakanımız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Bey, Gençlik ve Spor Bakanımız ve de Türk Telekom Genel Müdürü, bu teklifimize çok da güzel yaklaştılar. Onların da oluru ile UEFA'ya başvurduk. Maalesef gerekli prosedürler nedeniyle böyle bir karar çıkmadı. Olsun ama biz 2020 İstanbul'u hep berber çok istiyoruz. İnşallah bu isteğimizi hayata geçiririz ve 2020 İstanbul Olimpiyatları'nı hep beraber yaşarız. Tüm dileğimiz o. Bugün de tüm çocukların 'İstanbul 2020' tişörtü giyerek buraya gelmeleri ve oyuncularımızın da bu tişörtlerle antrenman yapmaları bu yüzden. Her halükarda buna hazır olduğumuzu ve ülke olarak çok istediğimizi ifade eden bütün yetkililer yanlarında olduğumuzu göstermek istedik.''

Fatih Terim, Felipe Melo ile antrenmandan önce konuşmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine, Brezilyalı oyuncunun Gençlerbirliği maçındaki cezası hakkında konuştuklarını ifade ederek, ''Kendi oyuncularımla her dakika konuşuyorum. Kendisiyle cezası hakkında konuştum. Cezasından dolayı soyunma odasına giremediği için dün maça gelmediğini söyledi. Ben de 'Gerekirse benim yanıma gelseydin' dedim. Tabi bunlar da jest ve mimiklerle oluyor. Her şeyden bir anlam çıkartırsanız biz yandık'' diye konuştu.

kaynak

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Aslında Uefa kabul etse güzel düşünülmüş bi destek şekli olabilirmiş.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hangi UEFA dan bahsediyoruz?!
italya da 2 polis ölünce anında siyah bantlara izin verip, bizim 10larca şehidimize bir bandı çok gören TARAFSIZ(!) HAÇLI ordusundan mı?
Şimdi herşeyi bir kenara bırakıp bizim 2020 Olimpiyat adaylığı sürecindeki reklamlarımıza mı izin verecekler?

Onların taraflı tutumu ve hataları kadar, aslında bizim hatalarımız var...Bu olayın sadece bir yüzü, bir de öbür yüzü de irdelenmeli...Avrupa Futbol Şampiyonası varken, neden Olimpiyat gibi (BANA GÖRE) gereksiz ve başarısız olduğumuz birşeye bulaştılar orasını da anlamıyorum tabi.. maşAllah diktiler bir tane rezil olimpiyat stadı ona mı güveniyorlar bilmiyorum..

Avustralya 2000 yılında resmen kocaman bir KÖY (-ki köy demeye bin şahit gerek...adamlar şehir kurdu) yaptılar... Bu işler için YATIRIM gerek, HALKIN ilgilisi gerek, BİLİNÇLİ bir SPOR KÜLTÜRÜ gerek..
Acaba bizde hangisi var? Bir Stat yaptılar onu da Allah'ın dağına ve RÜZGARI en TERS Nasıl alabilecekse o şekilde inşa ettiler.. Milyon Dolarlar resmen çöpe atıldı..
Stat yaparlar altyapısı yok, yol yok, park yeri yok, yokta yok..Sonra da şikayet ederler neden böyle şampiyonlar bize verilmiyor diye..

Bence Türkiye'nin Avrupa Şampiyonasının altında kalkma şansı daha fazlaydı...Ayrıca gelir olarak da gene daha iyi bir getirisi olabilir.. (Sadece MADDİ gelirden bahsetmiyorum...Doğrudan bir şampiyonaya katılabilme şansı ve belki bir yarı final final oynama şansı ve MANEVİ HAZ, BAŞARIdan da bahsediyorum..)