Fatih Projesindeki Tablet Özellikleri Belirlendi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Evet, Android demek; Apple'a "biz sizi daha sonra ararız" demek herhalde :D

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
android istenmesinin nedeni ipad i devre dışı bırakmak değil. general mobile ın türkiyede ürettiği bir modele göre şartname yazıldığı için. çünkü kurum Türkiyede üretim istiyor. ayrıca USB yi özellikle istiyorlar.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Bence Özellikler İyi Düşünülmüş.Öğrencilerimize Hayırlı Olsun Şimdiden :)

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Güzel bir atılım, eğer bu tablet ler, pardus ile senkronize çalışır ise, (uygulama paketi, veri paylaşımları vs..) pardusun veya linux , ileriki nesilleri Findows a mahkum olmaktan uzaklaştıracaktır..

"Bu arada ekran dokunmatikliği tipi yazılmamış, kapasitif mi resisif mi vs... oda önemli"

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu proje yerlileşme açısından fırsata dönüştürülmeliydi, böyle de güzel ancak 14 milyon adet yerli marka oluşturmak için oldukça iyi bir rakam.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ipadi şertname dışı bırakan gerekçede bu zaten..

İşletim sistemini anladım ancak lisansı yerli tablet üreticimiz var mı bildiğim kadarıyla yok. Bu durum kendi markamız için fırsat olabilirdi diye düşünüyorum. Örneğin tabletin markası bile Fatih olabilirdi gibi... Atladığım bir yer mi var yoksa :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Güzel bir atılım, eğer bu tablet ler, pardus ile senkronize çalışır ise, (uygulama paketi, veri paylaşımları vs..) pardusun veya linux , ileriki nesilleri Findows a mahkum olmaktan uzaklaştıracaktır..

"Bu arada ekran dokunmatikliği tipi yazılmamış, kapasitif mi resisif mi vs... oda önemli"

10 numara tablet özellikleri verilmiş. Kapasitif ekrandır büyük ihtimalle

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İşletim sistemini anladım ancak lisansı yerli tablet üreticimiz var mı bildiğim kadarıyla yok. Bu durum kendi markamız için fırsat olabilirdi diye düşünüyorum. Örneğin tabletin markası bile Fatih olabilirdi gibi... Atladığım bir yer mi var yoksa :)

olay yerli marka olayı değil. olay herhangi bir markanın Türkiyede üretimi zorunluluğu olması. sanırım general mobile bu üretimi Türkiyede gerçekleştiriyor. eğer ipad Türkiyede üretiliyor olsaydı, şartnameye dahil edilecekti..