Fare Öldürme Teknikleri :D (kızlar girmesin)

okaliptus01

Doçent
Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
629
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
kemirgen.jpg


NOT:
Kızlar için Korku sahneleri içermektedir konudan erkenden uzaklaşmaları tavsiye olunur :biggrin:



Bu konuda kitap yazmış bir insan olduğumu açıklıkla belirtmek isterim. Fakat yazının bundan sonrası tamamıyle şiddet içerdiğinden midesi kaldırmayanların, yaşı küçük olanların okumaması tavsiye olunur.

1-fındık faresi yakalama yöntemleri

1) ayakla ezme metodu: en faydalı, geçerliliğini halen koruyan yöntemdir bu yöntemde fındık faresinin saklandığı yer bir şekilde fareyi kaçıracak darbeye maruz bırakarak, farenin açık alana çıkması sağlanır. Bu alana çıkmış farenin tepesine ayakla basmak (fazla bastırmaya gerek yok) yeterli olacaktır.

2) yapışkan metodu: fareler kendilerini güvende hissetmek için bir kenarlarını duvara verirler. Ayrıca gececi yaratıklar olduklarından sizi uğraştırırlar. Bahsi geçen yapışkanlar da, duvar kenarına sürülürek farenin yol güzergahına tuzak kurulmuş olur. Fare çırpınmaya çalıştıkça daha çok bulaşır ve bağırmaya başlar. (o "cik" der de, meali "yandım anam" olur) İşte bu an çok tehlikedir zira, bu sesi duyan diğer fareler o civara yaklaşmazlar. Bunu engellemenin en iyi yolu farenin kafasına beton çekicini yavaşça bırakmaktır. Ses kesilir.

3)zehirli yem metodu: Fareler eğer gezginlerse işe yaradığını asla anlayamayacağınız yöntemdir. İçine koyduğunuz kaşarı afiyetle yiyip geri kalan yemi de size geri bırakabilirler. Öğrendiğim bir şey; eğer su bulabilirse farenin zehirlenmeyeceğidir. Bu sebeple gezici fareler (akşam girip sabah çıkan) için etkin yöntem olmayacaktır. Hasbel kader girip de çıkamayan fareniz varsa bunun için en iyi yöntem zehirleri su kaynaklarının yakınına koymak ve su kaynağınıda kurutmak olabilir. Daha işe yaradığını görmüş değilim.

4)süpürge ile ezme metodu: bu metodda süpürgenin nevi önemlidir. Eski püskül süpürgelerin sapı yahut yeni model plastik fırçaların plastik sert bölgesinin kullanılması gerekir fareye yanaşmanızı engelleyeceğinden etkili bir ve temiz bir yöntemdir. Fakat fareyi ancak gördüğünüzde bir işe yarayacağından çok ta kullanışlı değildir.

Not: Bu yazıyı ilk yazdığımda değildi, sonra baktım kullanışlıymış.

5) kapan metodu: eskiden kalma olamakla beraber, bilgisayar çağı farelerinde hala işe yaradığı görülmektedir. Etkili olması için taneli yem değil yemesi zor olan reçel gibi, krem peynir gibi ürünlerin kullanılması salık verilmektedir. Bu yöntem de akıllı davranmak önemlidir. Kapanların karanlık kuytu köşelere yerleştirilmesi, mümkünse üzerine kutu gibi boru gibi bir şey kapatılıp güvenli yer imajı verilmesi gerekir. Yine her canlı gibi suya ihtyaç duyan fareyi yakalamak için su kaynaklarına yakın yerlerde gizlenip kullanılabilir. Hiç bir fare açıktaki bir kapana kendini kıstırmaz. Onu ancak kapanı koyduğu yeri unutan ev ahalisi yapar.

6) evcil hayvan metodu: çok işe yaramaktadır. Zira fare içgüdüsel olarak tehlikenin olduğu yeri hisseder. Yani kedi, köpek kokusu aldığı hiçbir eve girmez. Dediğimiz gibi fareler çok zekidir. öyle mallıklar insan nesline mahsustur. Bu arada yanlış bir kanı kedilerin fare yedikleri yönündedir. Kediler meraklı ve hareketli objelere karşı oyunbaz kıvamdadır. Bu sebeple fareyi gören kedi, aslen oyun oynamak amacıyla patisini fare üzerine indirir. Canı sıkılınca da ölüsünü bırakır. Bazı kediler çok sevdikleri bu oyuncağı dışarda bulurlarsa tekrar oynamak amacıyla eve getirebilirler.

Not: efendim fare emziren kediyi görünce çok ısrarlı olamadım bu madde de...
tarla faresi yakalama yöntemleri bunlar fındık faresinden hafif hallice olduklarından, fındık faresi yöntemleri aynen kullanılabilir. burada dikkat edilmesi gereken tarla faresinin birini evinizde (genellikle yazlık) görüyorsanız, muhakkak yedi ceddi de orada olacağını unutmamaktır.

1) hasstir metodu: Bu metodda demin söylediğim "birini yakaladım rahatım" mantığı etkilidir. Birini ve hatta üçünü öldürmüş olabilirsiniz ama, bu rahatlamanız gerektiği anlamına gelmez. Saklanma teknikleri fındık fareleri gibi gelişmemiştir. Genellikle yuvalarında yakalanırlar ama, birinin yakalandığını gören diğerleri yuvaya yaklaşmayacaktır. Sonra siz "çatal alayım, yemeğimi yiyeyim" derken pırt üstünüze zıplayabilir. Bu yöntemde kıç üstü yere düşerken ağızdan çıkan hasssstttiiiiirr ve peşinen hay bin kunduz lafları fareyi korkutmaya yeter. Kapı açıksa gelmemek üzere kaçar, kapalıysa artık uygun olan bir yöntemle imha edilir.

2-Lağım faresi(sıçan) yakalama yöntemleri :D

bu türe artık fare demek, aslana kedi demekle birdir. Bunları yakalamaya çalışmamak, mümkün mertebe uzak durmak en akılcı yöntemdir. Size bulaşmayan her sıçanın bin yaşama hakkı mevcuttur. Çiğnetmez namuzsuz.

Daha önce bu hayvanla girilmiş bir macera detayları ile anlatılılmıştır. Hayatınızı derinden etkileyebilecek bu hayvandan tekrar ediyorum uzak durunuz. Gene de kaşınanlar için. :mrgreen:

1)tahta kapan metodu: bu hayvanlar, kısaca sıçan, öyle minik kapanlara bakıp gülerler ancak. Kedi kaçırandır bunlar, küçücük kapan ne yapacak. O sebeple girebileceği büyüklükteki tahta kapanlar gerekmektedir. Yani en azından eskiden bunlar lazımdı.

* haşlayarak öldürme metodu: bu metod tahta kapanla yakalanmış sıçanı yok etmek üzere tasarlanmıştır. Zira sıçan tahta kapan içerisinde halen canlıdır. Kaynar su itina ile kafasından aşağı dökülerek beyninin 100 cantigratta buharlaşmasını seyretmek ve seyrederken küfür savurmak insanoğlunu en rahatlatan unsurdur. Çocukların yanında yapılmaması özellikle tavsiye olunur. Genç dimağların yamulması söz konusudur.:scared:

*demir sokma metodu: Bunda da canlı olan sıçan kızgın olursa daha iyi olan demir darbeleri ile öldürülür.:huh:

*kapanın kapağını açma metodu: bu yöntem tavsiye edilmez, çünkü yine dönüp dolaşır sizi bulur ve artık kulak, parmak allah ne verdiyse götürür.

2) paten metodu: bu yöntem tamamıyla bana özgüdür. Efendim bizim Almanya da amcamız var icabında. Bunun oğluda var. Oğlunun eskilerini lüçükken biz giyerdik. Eski dediysem pırıl pırıl. Çocuk o kadar şişmanki 2 ay önce alınan 2 ay sonra olmuyor. Hatta o kadar şişmanki benim lisede giydiğim gömleği herifin ilk okul fotografında görüp dumura uğramıştım. Sonra zayıfladı filan, boyda var yakışıklı bişi oldu...

hah nerde kalmıştım. Gene bilimsel makalenin içine etme yöntemi buldum hayırlısı. Bunun pateni vardı artık bizim kullandığımız. Tabi patenin fren sistemi yok. O yüzden iki ayak giymek zor oluyor.Bir de bizim mahalle yokuş, iyice imkansız. Bundan dolayı bu patenlerin birini ben birini kardeşim kullanıyoruz(yine bu sebepten benim ayakkabıların hep sol teki aşınırdı) gene günlerden bir gün arkadaşlar koşturuyor ben de peşlerinden vınnn vınnn kayıyorum. Tabi onlar benden daha hızlı ben artık arkadan takipteyim. Niye koşturduklarını da bilmiyorum aslında. Bunlar yöndeğiştirip bana doğru koşmaya başladılar. Ben de "canlarımmm ne de severler beni" diye daha bi vınnn vınnn hızlandım. Sonra arabalar kasise gelince hoplar ya benim paten de öyle oldu. Bir de baktım. Ezmişim sıçancağızı. Nasıl üzüldüm anlatamam... Ya işte böyle sevgili seyirciler...

3) defeleme metodu: bu yöntemde sıçanı öldürmeyeceğinizi kendisine beyan edip diğer her yeri kapatıp sokak kapısını gösterirsiniz. Çıkarsa çıkar. Çıkmazsa, artık bilemem. Bizimki çıkmıştı.

4) ayakla ezme metodu: hiç bir insan evladına tavsiye etmeyeceğim metoddur. Nedenini ilk blogumu okuyursanız, anlayacaksınız.

Alıntıdır:
 

xyz1234

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
2,587
Reaksiyon puanı
13
Puanları
218
fareler her ne kadar ev halkı için korkutucu iğrendirici mahluklar olsada insanlığa en büyük hizmetlerden birini yapan hayvanlardır. öldürülmesi taraftarı değilim, evde sevimli bir kedi beslemek sorunu kökten çözecektir. gerçi sevimli kedilerde nazlı oluyorlar ama:)
 

okaliptus01

Doçent
Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
629
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
2-Lağım faresi(sıçan) yakalama yöntemleri :D

bu türe artık fare demek, aslana kedi demekle birdir. Bunları yakalamaya çalışmamak, mümkün mertebe uzak durmak en akılcı yöntemdir. Size bulaşmayan her sıçanın bin yaşama hakkı mevcuttur. Çiğnetmez namuzsuz.

Daha önce bu hayvanla girilmiş bir macera detayları ile anlatılılmıştır. Hayatınızı derinden etkileyebilecek bu hayvandan tekrar ediyorum uzak durunuz. Gene de kaşınanlar için. :mrgreen:
BU nasıl bi yazıdır koptum ya
 

iskoco

Profesör
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
1,280
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
bizim buradaki ramazan abi tüfekle vuruyor lağım farelerini 3 sıkışta ölüyor :D:D:D
 

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,961
Reaksiyon puanı
450
Puanları
7,263
Valla hocam şu anda benim banyoda var bi tane lağım faresi. Su giderinin plastik kapağını kemirip parçalamış. Gerisini siz düşünün artık :) O kadar güçlü zehir koydum adam çerez niyetine yiyip gidiyor. Geçen tesadüf eseri kuyruğunu gördüm. Serçe parmağımdan kalındı. Gövdeyi siz düşünün artık
 

Handikap

Profesör
Katılım
3 Nisan 2009
Mesajlar
1,987
Reaksiyon puanı
90
Puanları
0
Kızlar gelin gelin bir şey yok...:laugh:
Önce fare bulunur...
Sonra işinin ehli bir kedi kiralanır...
Kedinin olayı çözmesi beklenir yoksa evde Boa yılanı beslenir...
Elbet birilerini yer zamanla...

Olmadı fareyi görmezden gelin, elbet bir gün ilgisizlikten ölecektir...:laugh:
 

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,961
Reaksiyon puanı
450
Puanları
7,263
Keşke resimlerdeki gibi şirin olsalar... Felaket resmen. Kediyi yer bunlar yaa
 

gvn

Profesör
Katılım
27 Ağustos 2009
Mesajlar
1,966
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
bir birinden güzel yönetemler ama içlerinde en garantisi ayakla ezmek :lol:
 

snow fox

Profesör
Katılım
12 Kasım 2009
Mesajlar
1,158
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
bizim evde sıçan vardı geçenlerde.sahurda bunu gördüm.takip ettim.sonra kayboldu ve bir daha da kendisini göremedik :D
 

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
228
bizim dukkanda vardı.Bir kutu küp şekerimi bir gecede toz şekere çevirmiş ve bana bir yemek kaşığı kadarını bırakmıştı.Bende bunu görünce çok sinirlendim ve gittim fare yakalama yapışkanı aldım. (Fındık fareleri için en etkili çözüm) Kartonlara sürdüğüm yapıskanlı tuzakları değişik yerlere koydum ve üzerlerine çoğu insanın kahvaltılarını süsleyen sucuk peynir domate pastırma kavurma gibi biribirinden çeşitli leziz yemekler koydum.Ertesi gün bir baktım gariban kartonla bir olmuş.Öyle böyle yapışmamış ama.Kurutulucam diye heryeri yapışmış.Arka bacağı ters dönmüş falan.Neyse.Resmen gözlerimin içine bakıyor beni kurtar diye.Eğer kurtarabilecek durumda olsaydı kurtarıcaktım ama ahı gitmiş vahı kalmış hayvanın.Acıdıgım için arkadasları cagırdım dedim alın bunu ne yapıyosanız yapın.Bi arkadaş aldı önce üzerine biraz kolonya döküp ateşe verdikten sonra biraz kavurdu.Sonra üzerine büyük bir mermer parçası koyup üzerine 4-5 kişi çıkıp tepindikten sonra mermeri kaldırdıklarında artık fareye dair hiçbirşey yoktu :S Üzülmüştüm ama yapabileceğim birşey yoktu.Sonuçta o benim bir kutu küp şekerimi hibe etmişti :)
 

KOLORTA_RANGER

Asistan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
458
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
bizim dukkanda vardı.Bir kutu küp şekerimi bir gecede toz şekere çevirmiş ve bana bir yemek kaşığı kadarını bırakmıştı.Bende bunu görünce çok sinirlendim ve gittim fare yakalama yapışkanı aldım. (Fındık fareleri için en etkili çözüm) Kartonlara sürdüğüm yapıskanlı tuzakları değişik yerlere koydum ve üzerlerine çoğu insanın kahvaltılarını süsleyen sucuk peynir domate pastırma kavurma gibi biribirinden çeşitli leziz yemekler koydum.Ertesi gün bir baktım gariban kartonla bir olmuş.Öyle böyle yapışmamış ama.Kurutulucam diye heryeri yapışmış.Arka bacağı ters dönmüş falan.Neyse.Resmen gözlerimin içine bakıyor beni kurtar diye.Eğer kurtarabilecek durumda olsaydı kurtarıcaktım ama ahı gitmiş vahı kalmış hayvanın.Acıdıgım için arkadasları cagırdım dedim alın bunu ne yapıyosanız yapın.Bi arkadaş aldı önce üzerine biraz kolonya döküp ateşe verdikten sonra biraz kavurdu.Sonra üzerine büyük bir mermer parçası koyup üzerine 4-5 kişi çıkıp tepindikten sonra mermeri kaldırdıklarında artık fareye dair hiçbirşey yoktu :S Üzülmüştüm ama yapabileceğim birşey yoktu.Sonuçta o benim bir kutu küp şekerimi hibe etmişti :)

o arkadaşlarına dikkat et :))
 

serdoan

Asistan
Katılım
20 Ocak 2009
Mesajlar
327
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
valla sıkıyosa yiyiso gelsin bizim eve biz ailecek kedileri severiz ki bi kedimiz vardı mübarek hayvan abartmıyorum bizlen beraber tam 16 sene yaşamıştı 16 sene bakmıştık hayvana ama ölüsünü göremedik gidiş o gidiş şu an gene var balkonumuzda 1 ana 4 yavru şeklinde besliyoruz ama bir kere bizim banyoya bi küçük farenin girdiğini gördüm bizim emektar oğlanı (kediyi) oraya koyduk fare bi yere girdi girdiği yerdende çıkmadı ama bizimkide tam 7-8 saat orda onu bekledi ve malum bizim ki ödülünü aldı ben sadece dışarda fareyle bi güzel oynarken gördüm ama arkadaşın da dediği gibi yemedi malamat etti bıraktı...
 

musvir

Asistan
Katılım
17 Mayıs 2008
Mesajlar
169
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yazıktır hayvanlara, zaten kaç aylık ömürleri var. Onu da bırakın da yaşasınlar.
Daha insani kurtulma yöntemleri muhakkak vardır.
Mesela insanın duyamadığı ama farelerin tahammül edemediği frekansta ses çıkaran aletlerin olduğunu duymuştum.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Lağım faresini yakalamak çok zor. Zaten kedi kadar boyu var. Kapan kuruyorsun kapanı sürükleyip götürüyor, köşeye sıkıştırıyorsun sana kafa tutuyor, seni hiç takmıyor.
 

iskoco

Profesör
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
1,280
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Geçen hafta kedi büyüklüğünde fare şehit ettik ..:D
 

storm61

Profesör
Katılım
17 Ekim 2009
Mesajlar
1,755
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
pek çok yöntemi uygulamışımdır
cııyykk...
 

okaliptus01

Doçent
Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
629
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Yazıktır hayvanlara, zaten kaç aylık ömürleri var. Onu da bırakın da yaşasınlar.
Daha insani kurtulma yöntemleri muhakkak vardır.
Mesela insanın duyamadığı ama farelerin tahammül edemediği frekansta ses çıkaran aletlerin olduğunu duymuştum.


Şu açıklamaya bak ondan sonra kime yazık bi daha düşün ; :)

Ergin lağım faresi kuyruğu hariç 18-25 cm boyunda ve 200-600 gr ağırlığındadır.
 

yavuz_4106

Dekan
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
6,118
Reaksiyon puanı
51
Puanları
228
El etkili yöntem yapıştırmak.
levhaya yapıskan sürüp ortasına fındık koymak:D
 

musvir

Asistan
Katılım
17 Mayıs 2008
Mesajlar
169
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şu açıklamaya bak ondan sonra kime yazık bi daha düşün ; :)

Ergin lağım faresi kuyruğu hariç 18-25 cm boyunda ve 200-600 gr ağırlığındadır.

Ben farelerle dostluk kurun onlarla beraber yaşayın demedim. Fareden kurtulacaksanız "insan"a yakışan bir şekilde kurtulun. Öldürmekten başka çare yoksa bile (ki bence mutlaka vardır) değişik fantezilerle hayvanı öldürürken zevk almaya çalışmak nasıl bir canilik, nasıl bir ruh haletidir Allah aşkına?
 
Üst