Fanlar çok ses çıkartıyor

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Masaüstü bilgisayarım var acayip fan sesi geliyor bilgisayardan. Yüksek sesle müzik dinlemeden geçmyio ses :)

Kasayı ve fanları temizle diceksiniz. Yaptım. İşlemci fanının üstünde bir karış toz birikmişti temizledim pastasını yeniledim. power supply de demizledim. ama ses gitmedi. En çok ses de power supply den geliyo zaten. Eskiden böle değildi şimdi çok rahatsız edici power supply yi değiştirmeden bu sesi azaltmanın bi yolu var mıdır ?_

Not: kasada başka çalışan fan yok.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Boşver kardeşim onun çözümünü ben de bulamadım :D İşlemci fanının sesi azalmıyor ömrü kısaldı ondan mıdır bilmem.Hatta eskiden kasa kapağını kapatabiliyodum ama şimdi soğumuyor kapatınca bilgisayar da kapanıyor :)

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende önceden bir sorun yoktu. sdn de bir haber gördüm fan temizliğiyle ilgili, bir deneyelim dedik. fanları temizledim(3 fan var). sonradan çok ses çıkarmaya basladı. baktım sorun ne olabilir diye vidalamayı iyi yapmamamısım. sende fanı yere koyup da bir dene. belki düzelir.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
fanın ömrü bittiyse gercekten yapacak birşey yok sarsılmamasını sağlayarak ve yağlayabiliyorsan yağlayarak bi müddet daha rahat edersin.. benim evdeki eski makineninde ekran kartı fanı ses yapıyordu değiştirdim fanı şimdi ses yok çok şükür :)

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Power supllynin fanına sessiz bi fanla değişmek en mantıklısı bunun dışında kendin kasa fanlarını 5v luk girişle besleyip devirlerini düşürüp bi kaç fanın sesini sıfıra yaklaştırabilirsin

İşlemci fanın pwm destekli ise biosa girip silent mode yi şeöebilirsin.

Ayrıca rivatuner ya da asus smart doctor(asussa ekran kartın) indir.Orda ayarlar kısmında fan hızını yüzde 25 yap ve hep öyle kalsın ya da orda belli sıcacaklık limitlerinin üstünde belli devirlerde döndürme şeçeneği var benim ekran kartı deli gibi ses çıkarıy normalde düşürdüm yüzde 25 e ses felan yok şimdi

Bir de son eklemem şunu yapabilirsin:
-Hdd nin elektrik fişini çekip kasayı aç ses çok fazla azalıyorsa sorun hdd den de geliyo olabilir.Şunu da deneyebilirsin
http://forum.shiftdelete.net/donani...var-pratik-cozum-icin-buraya.html#post1724310
-Kasanın altına sünger parçacıkları koyarak titreşimi yok edebilirsin.

Unutma ses titreşim sonucu oluşur fan yağlamak felan boş iş

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Fan temizliklerinin çoğu fan sesi ile biter :) Temizlerken vuuuvvv diye ses çıkarmasını seversiniz oda çıkarır tabi bilyesi bozulur açdığınızda ses yapar.
Sen poweri değiştir büyük fanlı powerlerden al
power_supply_fsp_power_supply_350w_12cm_fan_35257.jpg