Fanatik İmam Görevden Alındı!

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
imam-trabzon.jpg

Cuma hutbesinde tuttuğu takımı övüp, "Bize her yer Trabzon" diyen fanatik imam işinden oldu.

Trabzon'un Sarılar Camii'nde görev yapan emekli imam Ömer Oskay'ın geçtiğimiz hafta Trabzonspor ile ilgili olarak yaptığı hutbede sarf ettiği sözler imamlık hayatının bitmesine neden oldu.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, fanatik imamın cemaate yaptığı konuşmasında haddini aşan sözler sarf ettiğini belirterek, "Bu imam emekli bir imamdır, maaşını da hayırseverler veriyordu. Bu olayın ardından camiye resmi olarak başka bir imam ataması yaptık" dedi. Görevden alınan imam, olay günü yardımlaşma ve Kızılay'dan bahsettiğini, bir vatandaşın "Trabzonspor ne olacak hocam?" demesi üzerine "Ne olacak koptuk geliyoruz, her taraf kaynıyor, ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelsin" gibi sözler sarf ettiğini söyledi ve "İmam takım tutamaz mı? Konuşmalarımdan pişman değilim" dedi. Cami cemaati de imamın görevden alınmasına tepki göstererek, "Karardan dönülene kadar namazımızı diğer camilerde kılacağız" dediler.

"KÜRSÜ ADABINA UYMADI"
Trabzon'daki çeşitli camilerde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan imam Ömer Oskay, Trabzon'un en işlek caddelerinden olan Uzun Sokak'ta hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan Sarılar Camii'nde 17 yıl önce görevlendirildi. Fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan imam Oskay, geçtiğimiz hafta cuma hutbesinde Trabzonspor'u öven bir konuşma yaptı. Konuşması medyaya yansıyınca 'fanatik imam' görevden alındı.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, imamın Diyanet'le ilişkisi olmadığını belirterek, "Bu arkadaşımız emekli bir imamdır, maaşını hayırsever vatandaşlar veriyor. Bu olaydan sonra resmi imam atamasını yaptık. Trabzonspor'a dua edilir, başarılı olması istenebilir. İmamın yaptığı bu konuşma kürsü adabına uymamıştır. İmamlar din hizmetleri verir. Yaptığı doğru değildir. Tasvip edilecek tarafı da yoktur. Dini mekanlar tribün değildir" dedi.

[SDNTV]http://vi13.mynet.com/mynetvdostore/ab6bd3c4f52353b538b471f2231d97584d1389de/25/92/1048492/1048492.mp4[/SDNTV]

"İMAM TAKIM TUTAMAZ MI?"
Trabzonspor'un D.Ç Karabükspor ile yapacağı maç öncesi cuma hutbesinde sarf ettiği sözlerle ilgili imam Oskay, "Cuma hutbesinde her şey konuşulur sadece dini konular değil. O gün yardımlaşmayı anlattım, Kızılay'dan bahsettim. Cemaatten bir kişi 'Trabzonspor ne olacak hocam?' diye laf atınca ben de 'Ne olacak koptuk geliyoruz, her taraf kaynıyor, ben bu akşam maça gidiyorum, isteyen gelsin' gibi laflar ettim" dedi.

Kendisini camilerden hiçbir Allah'ın kulunun alamayacağını belirten Oskay, "İmamın takım tutmasında bir yanlışlık mı var? Konuşmam internete düştü, herkes beni aramaya başladı. Gazeteciler peşime düştü. Bu nedenle son Karabükspor maçına bile gidemedim. O zaman Erzurum'daki rahmetli Naim Hoca'yı da görevden alsalardı, Maraş'taki 'şeker imamı' da. Konuşmalarımdan pişman değilim, yine yaparım" diye konuştu.

CEMAATTEN BOYKOT VAR
Öte yandan karara tepki gösteren Sarılar Camii cemaati, "17 yıldır Ömer hoca burada bizimle dost olmuştur, sırf onu dinlemek için insanlar buraya akın eder. Ona yapılanlar doğru değildir, bu karardan vazgeçilene kadar Sarılar Camii'ne gitmeyeceğiz, diğer camilerde namazımızı kılacağız" dediler.

VAAZDA NELER SÖYLENMİŞTİ?
Emekli imam Ömer Oskay, "Ya o 60 bin seyirci ile yapılan 61. dakika şovu neydi, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabi olacak 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenab-ı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" demişti.

PİSUVARLARI KALDIRMIŞTI
Öte yandan Müftü Veysel Çakı ise geçtiğimiz yıl müftü vekili olarak görev yaptığı Ordu'da Vali'nin talimatıyla cami tuvaletlerindeki pisuvarları kaldırtmıştı.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/fanatik-imam-gorevden-alindi/547555
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Diyanetsiz diyanetin yediği herzeye bakınız.Önce cum'a namazı nedir önemi nedir ona bakalım ardından hutbeye geçelim ve konuyu bağlayalım.
Bildiğimiz üzere cum'a sure-i celilesiyle bize hediye edilen bu namaz mü'minlerin hiç olmazsa haftada bir gün bir araya gelmesine vesile olur farz ibadettir.
Cum'a hutbesi için hocaefendi yörenin bir sorunu ile ilgili ayet ve hadisleri derler.ve ayet hadis ışığında konuyu toparlar.
O yörenin sorunu o olabilir hutbede sunulabilir.O imamı görevden almak işgüzarlıktır.
 

gs_kadir

Müdavim
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Haberde yazmıyo ama minareyi bordo maviye boyamış mı :D
 
Üst