Fan Çalışmıyor [ÇÖZÜLDÜ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan post34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Forumda arama yaptım ama bulamadım daha önce açıldıysa affola :)
Dün akşam bilgisayar tamamen kapanmadan bilgisayarı aceleyle kapattım. Genelde bu konuda dikkatliyimdir. Neyse bugün bilgisayarı açmaya çalıştığımda harddisk kontrolünde hata verdi bende kasayı açıp bir baktım fanım çalışmıyor kablosu takılı hiçbir oynama yok.
Halihazırda resim ekleyemiyorum makinamın şarjı bitmiş:D Sebebi ne olabilir ?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Fanım derken kimin fanı ne fanı :D

İşlemci fanı ise aman dikkat bilgisayar hiç bir ses vermiyorsa powersupply yanmıştır, bilgisayar ses veriyor ffakat fan çalışmıyorsa ya fanın kablosunun anakarta takıldığı yer gevşemiştir ya da fan yanmıştır. Eğer çalışmayan kasa fanı ise ayrıca bilgisayar da çalışıyor ise işlemci fanına yaptığın kontrolü ona da yapmalısın.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Pc normal açılıyor mu peki şuan, sadece fan mı çalışmıyor ?

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Eğer çalışmayan kasa fanı ise ayrıca bilgisayar da çalışıyor ise işlemci fanına yaptığın kontrolü ona da yapmalısın.

Çalışmayan kasadaki fan işlemci de sorun yok püfür püfür estiriyor:D

Pc normal açılıyor mu peki şuan, sadece fan mı çalışmıyor ?

Şuan bir sorun yok gibi :huh:

Acaba yıllardır mı böyleydi :D kasayı çok açmışlığım var ilk defa dikkatimi çekmiş olabilir

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Şimdi fan kablosunda 3 pin girişi için dişi soket var bildiğiniz üzere, ama anakartta fan için 4 giriş var
hangi üçlüde olması gerekir solda mı yoksa sağ tarafta mı?

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
abi polisi arasaydın bu ne panik benim 5 yıldır çalışmayan bir fanım var gül gibi geçiniyorum stres yapma sende biri gider biri gelir :D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
:D ne güldüm ama dogru söylüyo benimde 2 senedir bozuk çözemedim bi banada yardım edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar eger dbilgisayarın fanı çalışmıyorsa sadece kasa tarafındakı letlerden bazıları yanıyorsa buda demektirki ana kart pawor enterkresi yanmıştır ama yok sa hiç birşedy garanti pawor dandır arkadaşlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler Bendede bu sorun var fanı dondürme için saç kurutma makınesını sabıtledim ama dıger fanlar çalışmıyorudu yınede bı çalıştırdım bir dakka surmeden bılgısayar kendını otamatık olarak kapattı sonra ıse dıger ekran gırısıne yanı bılgısayarın kendı ozel gırısıne taktıgımda ekran geldı fanlar dondu ekran gelmeyınce fanlarda donmuyor :cursing: olayı anlamadım ama şu anda Crisis 3 bile oynayabılıyorrum bazen kendine gelıyor ekran tamam ondan sonra 1 - 2 - 3 gun felan taş gıbı her oyunu açabiliyor:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar acil yardım edin napıcağımı bilmiyorum laptop kullanıyorum sabah çalışıyordu kütüphaneye getirdim açtım bilgisayarı soğutma sisteminde hatabulundu hemen kapatın diyor bi baktım fan çalışmıyor hiç ses gelmiyo fan dönmüyor ne yapmalıyım .. yurt dışında öğrenciyim şuanda servis falan bulmam imkansız gibi ..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ben bu sabah pcyi çalıştırdığımda ekran gelmedi bende kapattım arkadaşım pcyi temizle dedi içini açtım işlemci fanına baktım, elimle bile zor dönüyor bi yardım etseniz

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
beyler ben bu sabah pcyi çalıştırdığımda ekran gelmedi bende kapattım arkadaşım pcyi temizle dedi içini açtım işlemci fanına baktım, elimle bile zor dönüyor bi yardım etseniz

Gelip temizleyelimmi anlamadım? :D

soğutucuyu cıkar, süpürgeyi eline al, pamuklu cubuklarla ıcındeki tozu tortuyu bıraz dagıtıp yumusat. dokulenlerle beraber süpürge ucuyla cok temizle.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
yorumlar bir harika :D
fan bu ya 10tlye alırsın sistemi niye tehlikeye atıyosun, saç kurutma makinası felan :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
laptop fan çalışmıyor altt ısınıyor anında kapanıyor lütfen emekli kuluna yardım ett

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bendede bu sorun var yardım edin işlemci fanı çalışıyor ama kasanın fanı çalışmıyor fan bozuk veya yanık degil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde fan gitti galiba ses var hava çıkmıyor fandan :( Ne Yapıcam az yardm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde pc nin fanı birden çalışıyo ama ekrana görüntü gelmiyor ne yapmama gerekir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benimkinden ses felan herşey gelior bilgisayarda açılıor ama oyunda kapanıveriyor servisemi veriyim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim fan dönmüyor ama laptop çalışıyor garip mi sizce acil yardım ve cewap :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:angry:Kasanın içindeki anakrtın üzerindeki fan çalışmıyor ne yapmalıyım nolursun bişey söyleyin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar kasanın içindeki anakartın üzerindeki fan çalışmıyor birde garip garip sesler çıkyor ayrıca bilgisayar durup dururken donuyor ve daha düzelmiyor ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynen ya elimle bile zor donuyo bunun sebebı ne fana bısıymı takıldı oyuzdenmı çalısmıo yardımmm oyunum acılmıo !!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
leptop fanını degiştirdim ışıklar yanıyor ama fan çalışmıyor ekran gelmiyor hiç ses çıkmıyor neden yapabilir ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar benim laptobumun fanı da çalışmıyor usb yi taktıgımda fanlarda bi dönme söz konusu degil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim laptobun fanı çalışmıyordu fanı altındadır sakın halıda bilgisayarınızı kullanmayın pislik kapar .. fanın yanında havalandırma yerleri var fanın çalışma yönünde çok hızlı bir şekilde üfledim fan ansızın çalıştı eğer laptop u olupta fanı çalışmıyorsa bu teknii kullanabilir. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar pcnormal bir şekilde açılıyor çalışıyor ama 30 dk sonra falan kendi kedine kapanıyor sonra basıyorum düğmesine açılmıyor 2 3 dk sonra bastığımda açılıyor çok çabuk ısınıyor pc neden olabilir ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz lütfen