Fakülte Farklılığı_?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bug
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ya şimdi bazı üniversiteler de aynı bölüm farklı fakültelerde olabiliyor. Mesela ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği mühendislik fakültesine bağlıyken Fırat Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri fakültesine bağlı oluyor. Şimdi fakülteler arası bu farklılık bir avantaj dezavantaj sağlama gibi bir durum var mı_?:helpsmilie:

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
sorun olmaz önemli olan okudğun bölüm

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sanmıyorum farklılık gösterecegini alınan derslerin %90 aynı

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
fakülten değil önemli olan senin ünvanındır...
Sen Bilgisayar Mühendisi olarak mezun olduğun için ünvanın Bilgisayar Mühendisidir...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
sorun olmaz önemli olan okudğun bölüm

Bilgisayar mühendisliği için evet sorun olmaz; ama devlette her zaman sorun olma ihtimali vardır. Çünkü devlet bu konularda takıntılıdır. Örneğin yakından tanıdığım birisinin şöyle bir sıkıntısı oldu:

Üst düzey bir devlet kurumu, uzman yardımcısı almak için ön şartlarını duyurduğunda, "İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi" mezunu bir kaç kişi alacaklarını belirttiler. Diğer üniversitelerin "Siyaset Bilimi" mezunları kabul edilirken bu kişi aynı bölümden mezun olduğu halde şartları sağlamadığı gerekçesiyle başvurusu kabul edilmedi. Çünkü onun okuduğu üniversitede Siyaset Bilimi bölümü "İdari İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi"nde idi.

Yani aynı bölüm, hatta fakülte bile aynı, sadece bir tek kelime farkı var; bundan dolayı sorun oldu.

Teknik fakültelerde sorun olacağını zannetmiyorum, o yüzden Bilgisayar Mühendisliği için sadece fakültenin teknik olup olmadığına bakmak yeter; ki teknik olmayan bir fakülteye Mühendislik bölümü açacaklarını da hiç zannetmiyorum ama burası Türkiye, her şey beklenebilir. :) Kısacası eğer Bilgisayar Bilimleri Fakültesi teknik fakülte ise sorun olmaz.

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bu konuya klişeleşmiş bir sözle yorum yapmak istiyorum burası türkiye neolur ne olmaz...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben Ankara'da bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum(Üniversite ismini söylemiyorum)
Yani kim ne derse desin oradaki öğretilenler gereksiz çünkü eğitim sistemi yanlış
Sen istersen Türkiye'nin en iyi üniversitesinden en yüksek dereceyle mezun ol kendini geliştirmezsen iş bulamazsın
istersen Türkiye'nin en kötü üniverszitesinden en kötü dereceyle mezun ol kendine bir uzmanlık alanı seçip ona yönelip geliştirdin mi çok üst rütbelere bile gelirsin

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bilgiler için sağolun arkadaşlar. realmanager dediklerinde son derece haklısın. Zaten iş kendini geliştirmeye bakıyor her zaman. Eğer etiket mevzusu olmasa üniversiteye gitmem ya. İşte herkes etikete bakıyor. Tekrar teşekkürler herkese.