Fakirliğin Sebepleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yoksulluk 24 şeyden gelir

1-Ayakta bevl etmek (Ayakta bevl etmenin prostata neden olduğu Tıbben ispatlanmıştır.
2-Cünüp olarak birşeyler yemek
3-Ekmek ufaklarını hor görüp basmak
4-Soğan ve sarımsak kabuklarını ateşe atmak
5-Baba ve Anasını adı ile çağırmak
6-Eline geçirdiği ağaç ve süpürge cöpü ile dişini karıştırmak
7-Büyüklerinin önünce yürümek
8-Elini balcıkla yıkamak
9-Eşik üzerine oturmak
10-Bevl ettiği yerde abdest almak
11-Tabağı çanağı yıkamadan içine yemek koymak
12-Elbiselerini üzerindeyken dikmek
13-Yüzünü eteğine elbisesiyle silmek
14-Aç iken soğan yemek
15-Evinde örümcek barındırmak
16-Sabah namazından sonra mescitten acele ile çıkmak
17-Pazara erken gidip geç dönmek
18-Yoksul kimseden ekmek satın almak
19-Baba ve Anaya kötü dua da bulunmak
20-Çıplak yatmak
21-Kap kaçağı örtüsuz bırakmak
22-Çırayı mumu üfleyerek södürmek
23-Hey şeye Bismillah demeden başlamak
24-Elbiselerini ayakta giymek

Vesületün Necat (Saadet Yolu) isimli Kitaptan alınmıştır

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
anlamlı olanlar varda
ben Peygamber efendimizin şu dediklerinin abartılarak günümüze geldiği inancındayım..
orda yazanlara bakarsak fakir olmayan yoktur :)

NaMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
zina mina çok eşlilik fakirlik yapmıyormu yani :D
zengin iş adamları demekki hep oturarak giyolar takım elbiselerini heam bende diyom nası yırttı bunlar :D

hatta komşusu emesene giremiyoken emesene girip durulup sesini duyması sağırlık bunu komşusununda duyabileceği yukseklıkte olması fakirliğin başlıca sebeblerindendir:D

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
anlamlı olanlar varda
ben Peygamber efendimizin şu dediklerinin abartılarak günümüze geldiği inancındayım..
orda yazanlara bakarsak fakir olmayan yoktur :)

Hangilerimde abartı olduğunu düşünüyorsan yaz sebebini araştıralım
Bunlar Peygamber sözüdür. Bizim bilmediğimiz bir çok hikmeti vardır.
Peygamberimiz birgün Çorba içerken içine sinek kaçıyor. Resul A.S. sineği çorbaya tamamen batırıp sonra çıkarıp çorbayı içiyor.
sebebi yıllar sonra araştırıldığında sineğin kanadının birinde zehir diğer kanadında panzehir olduğu ispatlanıyor.

Kendi Küçük aklımızla araştırmadan abartı veya yanlış demek asıl yanlışın ta kendisidir. Sıradan insandan söz aktarmadım
dikkat et

zortik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4-Soğan ve sarımsak kabuklarını ateşe atmak
6-Eline geçirdiği ağaç ve süpürge cöpü ile dişini karıştırmak
9-Eşik üzerine oturmak
12-Elbiselerini üzerindeyken dikmek
14-Aç iken soğan yemek
17-Pazara erken gidip geç dönmek
18-Yoksul kimseden ekmek satın almak
21-Kap kaçağı örtüsuz bırakmak

Bunları bana inandırarak açıklarsan ayakta alkışlarım seni.

NaMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bunu görmemıstım dogum gununu kutlayan baya zengın war dıye dusunuyorum yoksa aslında onlar kuru ekmek bulamayıp pasta yiyen fakir halkmı :D
"ekmek yoksa pasta yesinler"

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
15-Evinde örümcek barındırmak
Ya abi ev (özellikle oda) örümcek kaynıyor benim naptım ettiysem bu veletleri atamadım odamdan napacağımı şaşırdım artık beraber yuyor beraber kalkıyoruz :) o zaman fakirin fakiri olduk galiba

Arkadan ailen habire hadi oğlum çabuk ol geç kalacaz dersen mejbur kalıyorsun ayakta giymeye :)

20-Çıplak yatmak
Sen buranın yazını bilmiyon galiba :) hava 41 dereceye geldimi şortla yatmak zorunda kalıyon tabi tekken odada

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşlar zenginlik deyince neden aklınıza hemen maddi zenginlik geliyorki...Bunun yorumunu siz kuru aklınızla yapamazsınız...

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
10-Bevl ettiği yerde abdest almak
bu bizde sakat o zaman mutfaktamı almalıyız

Mia

Asistan
Reaksiyon puanı
1
7300 Hadis-i Şerifin bulunduğu Kutub-u Sitte'de aradım, böyle bir hadis-i şerif bulamadım. Sahih olduğundan emin olmadığımı hadisleri paylaşmama taraftarıyım. Ortaya yukarıdaki gibi görüntüler çıkabiliyor. Bahsettiğiniz hadiste açıklayamayacağınız kısımlar olabilir. Tabi bu hepsini toptan reddetmek gerekliliğini doğurmaz, bevl ettiğiniz yerde abdest almamanız temizlik, hijyen açısından önemlidir. Bundan kasıtın ne olduğunu birazcık tuvalet ve temizlik adabı olan bilir. Açıklamaya dahi lüzum yoktur. Ancak dediğim gibi 24 kısmın hepsi sahih olmayabilir. Paylaşımda bulunurken biraz daha araştıralım. Daha faydalı oluruz bu şekilde inşallah.

chakal_breaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pek mantıkılı değil açıkçası.Ben bunların %80 i yapmıyorum.Maddi ve manevi olarak iyiyim.

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Peygamber efendimiz diyosa doğrudur mutlaka eleştiri yok.

Mia

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peygamber efendimiz diyosa doğrudur mutlaka eleştiri yok.

Sorun orada zaten. O'nun sav. deyip demediğini sahih hadislere bakarak anlarız. Sahih hadislerin toplanıldığı Kütub-u Sitte'de böyle bir hadis yok. İnternetten de aradım, kaynağa ulaşamadım. Kaynağından emin olmadığımız, sahih olduğu şüpheli olan cümleleri Efendimiz sav söylemiş gibi nakletmek de bir vebaldir. Eleştiriden ziyade doğru mu aktarılmış bunu araştırmamız gerekiyor. Eğer sahih olduğu alimlerce onaylanmışsa bize de iman etmek düşer. (Biz derken Müslümanlara tabi...)

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar o zamandan bu zamana çok şey değişti mesela eskiden YUSUF kelimesi hırsız anlamnı gelmekteydi,şimdi ise dürüst insan demek.Lütfen bilmeden atıp tutmayın...

Mia

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar o zamandan bu zamana çok şey değişti mesela eskiden YUSUF kelimesi hırsız anlamnı gelmekteydi,şimdi ise dürüst insan demek.Lütfen bilmeden atıp tutmayın...

Konuyla alakası ne bu cümlenin?

Lütfen saçmalamayalım.

CieM

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar en doğruyu mu bulmaya çalışıyorsunuz.

Gidin direk Kur-an okuyun.Arapçanız mı yok.İnternetten araştırın en iyi türkçe anlatımlı Kur-an Mealini alın onu okuyun.Onu iyi bir şekilde okuyan insanın neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini çok iyi bileceğine inanıyorum.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya uçmuşsun sen ya ya bunları kim yapıyor ki yapan olsa bile yani suudi arabistanı geçmişsiniz bunlar cehalet zamanı şeyleri hele şu elbiseyi yüzünden dikmek ile fakirliğin ne alakası var hiç anlamadım sahih olmayan hadislerden ispat yapmayın

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bakın arkadaşlar birşeyler yazıyorsunuz günaha girdiğinizin farkında değilsiniz.
Bu sözler ALLAH'ın Resülünün sözleri.
Yatakta çıplak yatmayın konusunda Akşemseddin Hz.lerininde nasihati vardır.

Size üfak bir misal vereyim
İlkokula giderken hergün and okuttururlar.
bu andı okumasan Türk olmayacakmısın, çalışkan olmayacakmısın, küçüklerini koruyup büyüklerini saymayacakmısın.
veya bunu hepimiz okuyoruz. hepimiz Türk'üz tamam
Peki hepimiz çalışkanmıyız, hepimiz doğrumuyuz, hepimiz küçükleri ve büyüklere gereken ilgiyi gösteriyormuyuz.

Yukarıda size bir sinek misali, verdim.
Beni alkışlamanızı istemiyorum. kopyalayın yazıyı sorun bilenlere, müftülere hocalara
Hemen kafanıza göre yorum yapacağınıza kendiniz bi araştırın bakalım.

ŞİMDİ SİZ ARAŞTIRIN DELİ;LLERİYLE BANA YANLIŞ OLDUĞUNU İSPATLAYIM BAKALIM.

Herkes AKILLIYIM diye övünür
Peki bu akıllılar AKLINI GÖSTERSİN BANA.

Biri mutfaktamı abdest alalım diyor bu arkadaşa çok şey söylerdim ama burada cevap vermek istemiyorum çünki cevabı lakayıt ciddi değil aklısıra dalga geçiyor.

O zaman o arkadaş affedersiniz çişini ettiği yerde elini yıkayıp sofraya oturuyor demektir.
CEVAP YAZMADAN ÖNCE BİRAZ DÜŞÜNÜP SEBEBİNİ ARAŞTIRSANIZ BU HUYLARIN NE GİBİ ZARARI OLABİLİR DİYE DÜŞÜNSENİZ BÖYLE ŞEYLER YAZMAZSINIZ.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
çırayı ve mumu üfleyerek söndürmek...

bu maddeyi gördüğüm an yazı bütün inandırıcılığını yitirmiştir gözümde.

hurafe bu hurafe

HaReeM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saadet yolu isimli kitaptan alıntı baştan ofsayt zaten. Birde peygamberimizin (S.A.V) söylediği sözler direk bize aktarılsa şaşacam yani. Nedir bu değiştirme arzusu ve isteği anlamış değilim.

:thumbup:

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Şimdi konuyu kilitlesem dinsiz olurum yahu. Ya inanmayın böyle saçmalıklara. Kim utanmadan bunlar hadistir diyor anlamam yahu. Tövbe estağfurullah. Bırakın bu işleri yaa kara cahiller.

Düzenleme : Konuyu din kültürü bölümüne taşıyorum. Mehmet hocam daha iyi bilir ne yapacağını.

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şimdi konuyu kilitlesem dinsiz olurum yahu. Ya inanmayın böyle saçmalıklara. Kim utanmadan bunlar hadistir diyor anlamam yahu. Tövbe estağfurullah. Bırakın bu işleri yaa kara cahiller.

Düzenleme : Konuyu din kültürü bölümüne taşıyorum. Mehmet hocam daha iyi bilir ne yapacağını.

bence kilitlemekle kalmayin konuyu silin..

belki biraz sert oldu ama boyle konularda taviz verip insanlarin yanlis bilgilenmesine sebep olmamak lazim..

tamamiyle bid'at bunlar..

Mia

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Sanırım sahih bir hadisin üzerine ekleme yapılmış. Tamamen saçmalık demeyelim de... Çünkü arasında doğruları da var. 24 maddenin birincisi için Tirmizi, Tahâret 8, (12) 3525. hadis-i şerife bakılabilir. Akıl karıştıranların birçoğu uydurma sanırım. Saatlerdir arıyorum bulamadım.

NaMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1

:laugh::yes::clap:

Arkadaşlar zenginlik deyince neden aklınıza hemen maddi zenginlik geliyorki...Bunun yorumunu siz kuru aklınızla yapamazsınız...
ılsattım aklımı şimdi yapabilirmiyim :D benim aklımı yorumlama curettini sen kendi aklında nasıl buluyon bunu bulabılmış olmak seni yaş akıllımı yaptı şimdi nedir bu çelişkili cumlelerin ?:D

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"18-Yoksul kimseden ekmek satın almak"

Bu bir paradoks değil mi? Yoksul kişiden ekmek almamak onu yoksul tutacağı için bu madde kendini yalanlar duruma gelmiş oluyor!

Ayrıca, kimse kusura bakmasın ama hastalıklı beyinlerin büyücü özentisi şu laflarını peygamber sözü diyerek önümüze koyanlara da yazıklar olsun diyorum!

Buradaki maddelere kalırsak İslam, kabile ritüelleriyle dolu Afrika Büyücü dinine döner. Biraz daha dikkat!

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6

Bu maddelerin kaynağını belirttim. A.Faruk MEYAN tarafından çevirisi yapılmış Vesületün Necat (Saadet Yolu) isimli kitaptan alıntı yaptım. Bu saadet yolunu Saadet Partisiyle karıştırmayın.

Zannedersem siz din konusunda yükses tahsil yapmışsınki çok net konuşuyorsun. Bu kitabı yazanlardan daha bilgilisin sanki.

Kuranın bir Ayetini Resülün bir sözünü inkar etmek insanın imanının gitmesine sebep olur. Siz burada bütün maddeleri inkar etmiş ve hurafe olarak nitelendiriyorsunuz.
Kendine ne deneceğinide zaten kendin yazmışsın. Benim birşey dememe gerek yok.

Benim başka diyeceğim yok.
ALLAH'a havele ediyorum. En güzelini ALLAH'bilir.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Nama flood yapma lütfen!!!

konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığımdan mehmet hocamızın inceledikten sonra gerekeni yapacağını düşünüyorum

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
fakirliğin gerçek sebebi:

1.Maîşet(geçim) için tarik-ı tabiî ve meşru ve zîhayat, san'attır, ziraattir, ticarettir. Gayr-ı tabiî ise, memuriyet ve her nev'iyle (idarecilik)imârettir.

2.iktisatsızlık yüzünden (tüketiciler)müstehlikler çoğalır, müstahsiller(üreticiler) azalır. Herkes gözünü hükümet kapısına diker. O vakit hayat-ı içtimaiyenin medarı olan san'at, ticaret, ziraat tenakus(zayıflar) eder. O millet de tedennî edip sukut eder, fakir düşer. Lemalar 149

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...