Facebook'un Fiyatı

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar demişler. Aramızda çok fazla dedikodusunu yapmasak da bizim de klavyelerimizi eskitiyor.

Şimdi o kadar para eden bir internet projemiz olsa (henüz yok, yakında olabilir) para saymaktan gelen yorumlara bakamazdık. Bir kısmı satılıp da kendisine ek destek bulan firmalar konusunda basit bir kıyaslama aslında internetin nereywe doğru gittiğini gösterir nitelikte. Yani, küçük hesaplamalarla büyük hesapları daha anlaşılır hâle getiriyoruz.

Ana Sayfadan Devam...


Daha önce haberini bildirdiğimiz gibi Facebook'un bir kısmına milyon dolar ödendi. tam sayıları vermek gerekirse %1,6'sına 240 milyon dolar ödendi. Bu basit hesapla görüyoruz ki Facebook tam olarak 15 milyar dolar ediyor. bir internet projesi için hiç fena rakam değil sanki. Sonuçta reklamcılık sektörü için o kadar sayfa gösterimi hesaba katılırsa makul bir fiyat denilebilir. Diğer taraftan henüz Çin pazarına girmediğini düşünürsek fiyatının artacağı şüphesiz.

Bir Silikon Devi Kaç Para Eder?

amd-luftbild.jpg

Geçtiğimiz günlerde, Facebook hisse satışından daha taze bir haber olarak, AMD'nin yine bir miktar yüzdeliğini satarak kendisine yeni geliştireceği ürünler için kaynak sağladı. AMD, söylenen rakamlar ne kadar doğru tabii ki bilemeyiz ama, %8,1'lik hisse karşılığında 622 milyon dolar almış durumda. Bu arada, dünyanın en büyük ikinci silikon şirketinten bahsediyoruz. Bu hesaba göre AMD'nin değeri 7,7 milyar dolar. Bir saniye, burada bir sorun var! Sadece ATI şirketinin değeri 4-5 milyar dolardı. AMD'nin Dresden, Almanya'da geri kalan AMD fiyatını sorgulatacak büyüklükte iki tane fabrikası var. Ama biçilen değer demek ki bu miktarda.

Sağlanan katma değer, çalışan insan sayısı, teknoloji üretimi, geleceğe yatırım... Sanırız hepsi artık sadece internet için var. Zamanında işlemci üretmek önemli ve değerli bir işti. Şimdi ise bu işlemciler üzerinde çalışanlar şeylerin değeri arttıkça, işin rengi değişiyor; beyaz yakalı bir işten mavi yakalı işe dönmeye başlıyor.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

xmenac

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2006
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
2 yıl önce adobe macromedia'yı 3.4 milyar $ a almıştı ki bu facebook'a oranla çok az bir rakam , facebook bana göre aşırı şekilde boş bir site.internetin bu kadar maddiyata dönmeside kişisel gelişimi tamamen bitirdi.artık kişisel bir çabayla medya devlerinin sahibi olduğu siteleri geçmek imkansıza yakın.

düşünsenize türkiye de bir sosyal ağ kurduğunuzu ; mynet doğan medya yonja gibi artık globalleşmiş dünya markalarına karşı koymanız gerekiyor.zaten bireysel internet girişimciliğide tarih oldu,türkiye de ki başarılı girişimlerinin çoğu nokta ve young new media ya ait.
 

Kriptograf

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2007
Mesajlar
1,688
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Aslında her zaman başarılı girişimcilerin önleri açıktır yeter ki ne istediklerini bilsinler.İstedikleri çok para kazanmak olabilir ama sadece bu olmamalı hatta bunun bir üstünde yeni olabilmeli bence.Geliştin popülerliğin arttı teklifler dudak uçuklatacak derecede bile olabilir ama sen daha az para kazanarak belkide kendin olacaksın.Başlarken yapıp başkasına satacağım ile başlanması Türkiye'de yeni başarıları engelliyor.Türkiye'de ilk hedef para kazanmak oluyor genelde.Medya güçlerinin elinde zaten tek şey o.
İyi beslenen tavuklar gibi gözüküyor yeni başarılar onlara tavuk iyi beslenmiş gelişmiş etlenmiş ise tutup kesiyor ne için akşama misafiri var yemekte köy tavuğu,var mı ötesi...?
 
Üst