Facebook üzerinden kontör dolandırıcılığı

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Arkadaşımın yakınlarinin hesaplari bilinmeyen kişiler tarafından caliniyor. Hesap calindiktan sonra facebook ve msn şifreleri değiştirilmiş. Facebook üzerinden ekli olan arkadaşlarindan minimum 50 tl kontor yollamasini istiyor hirsizlar. Olay kontör istenen kişinin facebook hesabinin asıl sahibini istemesi ile ortaya çıkıyor.
Şimdi arkadaşım ne yapabilir ? Yarın savcılığa gidip dilekçe verecekler. Savcılık büyük bir ihtimal facebook ve mail adreslerini kontrol etmek isteyecektir. Sizce bilgisayarlarida inceleme gereği duyarlar mi?

ahmetturani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yalnız hocam cahilliğimi maruz görmeni istiyorum bişeye kafam takıldı. tamam facebook hesabı çalındı. msn hesabı nasıl çalınıyor. yani bildiğim kadarıyla facebook hesabıyla msn hesabı ilişkilendirilmiş değil ki.

Ha bu arada arkadaşınız facebook hesabına cep telefonu ilişkilendirmesi yapmamaış mı. Güvenlik için yapılması isteniyordu face tarafından. benim telefonum kayıtlı olduğundan bir hesap çalınma olayı olsa telefona bir kod istiyorum halloluyor.

Savcılık böyle durumlarda işi çok sallıyor diye biliyorum. yani anlıyacağın bu iş biraz uzun sürer. cep telefonlarında gizli numara aramasından dolayı şikayetçi olanlar tanıyorum. o işi 7 ay da anca ele almışlardı. 2 yıl uğraştılar. senin bu iş için ne kadar uğraşırsın bilemiyorum.