Facebook tarafından geliştirilen cüzdan Calibra, yeniden markalanarak Novi adını aldı

Bu konuyu okuyanlar

allura

Asistan
Cezalı
Katılım
4 Temmuz 2013
Mesajlar
419
Reaksiyon puanı
73
Puanları
28
Novi'nin ilk ürünü kripto para cüzdanını Facebook veya WhatsApp hesabınız olmadan da uygulama marketlerinden indirebilecek ve kullanmaya başlayabileceksiniz

1590572338246.png


Facebook, kripto para projesi Calibra'yı duyurduğunda iki ayrı proje duyurmuştu. Bu projelerden biri kripto para projesi Libra ve bir de kripto para cüzcanı Calibra'ydı. Libra Derneği, denetleme odağında bir dernekti ve Facebook da bu derneğin üyesiydi. Bir diğer ürün Calibra ise Libra dışında da kullanılabilecek ve istenildiği durumlarda WhatsApp ve Messenger ile entegre çalışabilecek bir cüzdandı. Facebook tarafından yapılan açıklamada Calibra cüzdanının yeni adının Novi olduğu duyuruldu.

Yapılan bu hamleyle Facebook, Libra projesinin kendi başına bir Facebook projesi olmadığını, kendisinin de Andreessen Horowitz, Coinbase, Iliad, Lyft, Shopify, Spotify, Uber gibi onlarca şirket gibi Libra derneğinin bir üyesi olduğunu göstermek istiyor.

Libra projesi Facebook'dan bağımsız çalışması gereken bir proje iken Novi, David Marcus liderliğinde tamamen Facebook'a ait bir proje olarak ilerliyor. Novi kelimesi Latince "Novus - Yeni" ve "Via - Yol" kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor.

Novi'nin ilk ürünü kripto para cüzdanını Facebook veya WhatsApp hesabınız olmadan da uygulama marketlerinden indirebilecek ve kullanmaya başlayabileceksiniz. WhatsApp ve Messenger'a bir buton olarak gelecek olan Novi, dilerseniz hızlı para gönderme/alma yöntemi olarak elinizin altında duracak.
 
Üst