Facebook / Microsoft ...

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar

Daha önceden actığım konuda Microsoft gibi bir şirkette çalışmak istediğimi belirtmiştim.Daha demin ise Sosyal Ağ filmini seyrettim.Açıkcası Mark Zuckerberg'ın yaptıklarına çok sasırdım.Ve beni gercekten hem film hemde hikayesi etkiledi.Ki zaten hayatım boyunca yasamak istediğim bir durum.(Genel konu olarak)Fakat bu konuda bazen çok hayalperest olduğumu düşünüyorum.Oradaki insanların benim yaşımda iken çok büyük projelere imza atması beni umutsuzluğa düşürüyor.Cünkü ben suan ancak hayellerini kurabiliyorum.Ve gercekten mezun olduktan sonra kendimi önemli birisi olacakmıs gibi hissediyorum.Ama bunu birşeye dayandıramıyorum.Yani şuan teknik olarak bir yapım yok ama istekliyim , hevesliyim. Benimburada size sormak istediğim sizce cok mu hayalperesttim? Sizce bu duygu geçicimi ?Lütfen okuyorsanız bir cevap yazın.Cünkü gercekten öğrenmek istiyorum.Hatta daha demin Mark Zuckerberg'un profilinden birkaç kişiye ulastım 2008 mezunu ve suan Facebookta staj yaparyor.(Yazılım mühendisi olarak )Benim böyle bir durumu olusturmam için ne yapmam lazım? Bu konuyu ciddi olarak konusabilecek bir tanıdığım yok. Bu yüzden konu acma gereği duydum.Eğer sizin tavsiye edebileceğiniz birisi varsa görüşebilirim.Teşekkürler

Saygılar

Yardımcı olabilecek birisi varmı?

JawsOzzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konularda detaylı bir bilgim yok ama burdan bakınca hedef büyük firmalar çok büyük olsada şu an için yapabileceğin pek fazla birşey yok. Yerinde olsam facebook, microsoft veya hangi firmada staj yapmak istiyorsam o firmaya mail atarım. Hayal kurmak, rüyalara dalmak iyidir tabi unutmaman gereken hayallerine ulaşanlar uyanık olanlardır. :) Son olarak kendisini ve açıklamalarını sevmesemde steve jobs'ın hayatını okumanı öneririm. Firmayı kuruşu batma aşamasında bil gates'in hibesi toparlanması ve kendi kurduğu şirketten kovulması sonrasında pixar'ı kurması. Pixar'ı apple'ın almasından sonra tekrar apple'ın başına geçmesi vs. Gerçekten fantastik bir öykü.

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Daron Yöndem'e ulaşıp onun iş arkadaşlarınada ulaşıp bir yerlere gelebilirsin diye düşüyorum.Bu kişiler microsofla alakası olan kişiler çünkü.