Facebook Hesabımı çalan kişinin IP adresini buldum ne yapabilirim :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
evet arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi.Arkadaşımın hesabını fake bir siteyle çaldılar bende aynı yöntemi o çalana uyguladım :) ve adam yutmadı tabi doğal olarak kullanıcı adına küfür falan yazmıs ve göndermiş zeki çocuk bende bedava host hizmeti aldığım siteye giriş yaptım ve o çocuğun IP adresi bilgilerine ulaştım www.ip2location.com'da da arattım çıkan sonuç bu

32zq78w.png

bu sitede kendi ip adresimi aratınca ankara ulus santraline kayıtlı çıkıyorum ve doğru bir kayıt ankara ulus santraline kayıtlıyım :) şimdi yapmam gereken ne olabilir sizce?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
suç duyurusunda bulun bu kadarı kafi :)

savcılığa bildirebilirsin :)

aslında gayet mantıklı cumhuriyet savcısına bir dilekçe ve durumu uygun dille anlatmak kafi olacaktır diye umud ediyorum :)
endişem ip adresi yanlışsa diyeydi host sitesini test ettim kendim giriş yaptım fake facebook adresinden benim ip adresini dogru gösterdi bu yüzden o kişininkide dogrudur sanırım :)

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

bir de ek olarak belli ki Türkcell vın kullanıyor arkadas :D bulunması daha kolay olacağa benziyor

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
senin elindeki belgeleri dikkate almazlar boşuna götürme onlar kendileri hallediyor :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
senin elindeki belgeleri dikkate almazlar boşuna götürme onlar kendileri hallediyor :)

savcıyı anlatırken faydalı olur :D ama pek gerek kalmadı gibi şu an savcılığa arkadaşın abisi polis bilişime ulaşacakmış o :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bildiğim kadarıyla birisinin İp adresini bilmek, bir ilçede birinin sadece ismini bilmek gibi birşeydir.İp adresini bilmen birşey kazandırmaz.Adam modeme reset atar olur biter.Mac adresini bulursan iş başka tabi :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Bildiğim kadarıyla birisinin İp adresini bilmek, bir ilçede birinin sadece ismini bilmek gibi birşeydir.İp adresini bilmen birşey kazandırmaz.Adam modeme reset atar olur biter.Mac adresini bulursan iş başka tabi :)

onuda savcılık düşünsün :D

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Benimde başıma geldi ip adresini savcılığa bildirdim. Facebook adresim gitti diye psikolojik olarak üzüldüğümü söyledim tazminat istedim ve aldım. Bence sizde isteyin böyle suçu olmayan insanların daha fazla canı yanmasın. Yapanda akıllansın.

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hızlı bir şekilde çözübeliyorsa ne mutlu, umarım yapanlar yakalanır.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Benimde başıma geldi ip adresini savcılığa bildirdim. Facebook adresim gitti diye psikolojik olarak üzüldüğümü söyledim tazminat istedim ve aldım. Bence sizde isteyin böyle suçu olmayan insanların daha fazla canı yanmasın. Yapanda akıllansın.

Hızlı bir şekilde çözübeliyorsa ne mutlu, umarım yapanlar yakalanır.

ankarada yeni adliye evin dibinede açıldı ki artık her türlü bir dilekçeye bakar :D

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Savcılığa git dicem ama bunca kişiden sonra sırf ben dedim diye gitmezsin. :D

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5

TTNet kimin ne zaman hangi IP'yi aldığının da kaydını tutuyor. Eğer olay günü ve saatini de ibraz ederse saniyesinde bulurlar o kişiyi :)

İsterse 1000 kere IP değiştirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ttnet'e özgü değildir bizim ülkemizin yasasına göre bütün internet sağlayıcılar log tutmak zorunda resimde anladıgım kadarıyla turkcell 3g modem kullanıyor

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
benım de facebookumu çalıyor 1 kişi sürekli 3 faceimide aldı ve aynı kişi şu anda benım facebookumda benım agzımla ben topum yazmış Çocugun ıp adresını buldum facebooktaki isminide buldum hangi tarayıcıyla hangi işletim sistemiyle girdiğini ne yapmam lazım birisi yardım etsin çok fena sinirlendım çünkü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çoook zooor bulamazsin bulsanda en az 5-6 kere mahkeme suç duyurusu avukat parasi alacağin tazminata değmez rezilliğine zor bir face şifresi yap karişik bulan akilliysa sende saf olma şifreni zorlaştir akadaş

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bilişim suçlarına giriyor diye biliyorum böyle işleri... şikayet et.. bide skype'den karşı tarafın ip'sini nasıl öğrenebilirim.. karşı tarafa bir dosya yollamadan... cmd komutu harici...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ip adresini kullandığı saati de verince polis hangi telefon hattının kullanıldığını tespit edebiliyor. fakat facebook hesabı çalmanın bir suç olduğunu sanmıyorum.
ortada maddi bir zarar yok, kişilik haklarına saldırı yok, gasp yok, hırsızlık yok.

thuglife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çalsınlar gereksiz birşey zaten facebook :D

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145

TTNET dahil neredeyse dünyadaki tüm internet sağlayıcıları yasalar gereği hangi müşterisi hangi saatlerde hangi ip adresini kullanmış detaylı olarak log tutar. Bu yüzden IP adresi önemli bir konuma sahiptir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
facebook unu nasıl buluyorsunuz aynı şey benimde başıma geldi facemdeki kişilere küfür yazmışlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s.a merhaba abıler arkdasın facesı calındı adam galıba fake bı eposta acmıs bu epostayıda sıfreyı kendı ustune almıs şuda varkı gızlı soruyu gercek koymus tabıı ordan calınmıs sorum su sımdı ıp adresı bulunurmu e postadan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yazık ya birisinin hesabını sen çalsaydın başka birisininde sana böyle bişi yapmasını istermiydim affet abiik sende kalsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bana yardım edermisin steam hesabım çalındı steama ticket attım ama cd keyim yok çalan adam e-mailide çalmış cd keyi de silmiş e-maildeki bende kredi kart bilgilerini yazdım tickette ama cevap vermiyolar kaç gün oldu yardım edermisin baska ne yapmam gerekir

e.var

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi.Arkadaşımın hesabını fake bir siteyle çaldılar bende aynı yöntemi o çalana uyguladım :) ve adam yutmadı tabi doğal olarak kullanıcı adına küfür falan yazmıs ve göndermiş zeki çocuk bende bedava host hizmeti aldığım siteye giriş yaptım ve o çocuğun IP adresi bilgilerine ulaştım www.ip2location.com'da da arattım çıkan sonuç bu

32zq78w.png

bu sitede kendi ip adresimi aratınca ankara ulus santraline kayıtlı çıkıyorum ve doğru bir kayıt ankara ulus santraline kayıtlıyım :) şimdi yapmam gereken ne olabilir sizce?[/QUOTE

Merhaba Serkan Bey. Benim de facebook hesabımın şifresini o kadar değiştirmeme rağmen cihaz etkinliklerinde tanımadığım bir cihazda oturum açılmış gözüküyor. Çıkış yapıyorum tekrar oluyor. Başka bir cihazdan hesabıma girildiğinde kod istiyor smsle. Ama bu cihaz için hiç sms almıyorum. Ip adresini görebiliyorum. Bu kişiyi nasıl bulabilirim? Bana yardımcı olur musunuz?