Facebook Bizi Mi İzliyor ?

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar bir haftadır facebook beni deli etti.Google de ne arasam 2 dakika sonra facebookta o sitenin veya ürünün reklamı karşıma çıkıyor.

örneğin bir vestel tv arıyordum google da.aradan az zaman geçmedi faceye döndüm o televizyonun reklamı çıktı direkt karşıma.
bir telefon arıyorum internette facede az sonra direkt karşıma öneri olarak çıkıyor facebookta.
kız arkadaşım için 14 şubata hediye arıyorum girdiğim sitelerin face sayfalarını öneriyor bana hemen.
hediyeleri karşıma çıkarıyor.

ya inanılmaz sinirime gitmeye başladı bu durum.ben nereye girsem facebook karşıma o ürünü veya sayfasını çıkarıyor.Bu nasıl oluyor ?

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
günaydın yeni dünya düzeni denen şeyin maşası dır bedava istihbarat toplayıcısı dır garajda 3,5 akıllımı kurdu sanılıyor acaba hale daha

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
cümlenizden hiçbişey anlamadım.
benim asıl sormaya çalıştığım şu : facebook tamam içindeki şeyleri belki saklıyordur ama benim facebook dışında yaptığım işlemleri nasıl görüyor ve anında karşıma çıkarabiliyor ?

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Sadece facebookta yok kardeşim... Hepsiburadaya gir iki ürüne göz gezdir dön SDNye bak reklamlarında senin baktıkların var... :)

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Siz bir penecede facebook açık ve diğer sekmelerde de başka sitelere giriyorsanız o anki aktivitelerinizde facebook'a raporlanır zaten :)

Bunu önlemek en azından önüne geçmek için Ghostery, DonotTrackme gibi gizlilik eklentilerini kullanmalısınız.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
ya varya çok sinir olmaya başladım ben buna ya. bir örnek daha veriyim metrodan otobüs bileti bakacam biletall.com a giriyorum bilet bakıyorum faceye girdiğimde baktığım güzergahın aynısı ( örneğin maraştan istanbula ) en uygun fiyatlarla biletall.com da diye reklamlar çıkıyor :)

bir hediye bakacam kız arkadaşıma tesettur satışı yapan sitelere giriyorum siteler olduğu gibi az sonra facede.her girdiğim site raporlanıyor gibi ya bu beni çok rahatsız etti.bir haftadan beri bu aşırı şekilde olmaya başladı.

az önce kahramanmaraş kayseri arası bilet baktım hemen faceye düştü.

wvnag4.png

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Gezdiğiniz sitelerden gelen çerezlere göre reklam gösteriyorlar, [MENTION=279364]İSS[/MENTION] dediği eklentileri kurabilir ek olarak tarayıcılarda "beni takip etme" gibi bir seçenek vardı.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaşların söylediklerine ek olarak google'da aramaları size özel olarak özelleştiriyor, google aramalarında çıkan sosyal ağ sayfalarının sebebi bu ayarı var onu kapatabilirsiniz en azından.

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
google ad service sizin google arama motorunda son günlerde ne araştırıyorsanız onunla ilgili arama sonuçları,reklamlar,youtubeda onunla ilgili videolar gösterir ve bazı sitelerde paylaşır ve bununla ilgili zaten google arama motorunun kullanırken google kullanım şartlarını kabul etmiş olursunuz.

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ABP kullanıyorum ve Firefox'ta Araçlar/Seçenekler/Gizlilik kısmı aynen aşağıdaki şekilde.

ekn84q.png

Bu arada internette yazdığınız bir harf bile kaybolmaz, arama motorlarının ve bu tarz sosyal ağların elinde hemen herkesle ilgili çok detaylı bilgiler var. İşin kötüsü bunları nasıl kullanabileceklerini iyi biliyorlar. Yani veri madenciliğinde uzmanlar.

Hem artık olay mobile platformlara kaydı büyük oranda. Saçma sapan bir uygulamayı yüklemek için telefonunda vermedik izin bırakmayan insanlar olduğu sürece adamların sırtı yere gelmez.Aslında izin biraz da işi kılıfına uydurmak. Herkes benim gibi dikkat etse kimse izin vermese ne olur ki, zaten işletim sistemi ve uygulamaların hepsi ellerinde. İstedikleri her türlü bilgiye her türlü ulaşabiliyorlar.

Bunun tek bir çözümü var, işletim sisteminden arama motolarlarına kadar herşeyimiz millî olmak zorunda. Ancak o zaman gerçekten özgür olabiliriz. Bunun için de toplumsal ve bireysel bilinç gerekiyor. Konu uzun, bu kadar yeter.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
:D BBG Evine dönmüş internet.senin sorduğun soruya bak.Hiç snowden söylediklerini okumuyormusunuz.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
teşekkürler arkadaşlar önerdiğiniz programları kullanacam çünkü bu özellik beni çok rahatsız ediyor :)