F/p açisindan ekran karti tavsiyesi...

siwaslii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde bi sıstem var önce onu yazayım...*

ana kart=Asus MAXSİMUS EXTREME VI Z87 (gelmesini bekliyorum)*
işlemci=ıntel core i7 4770k K*
ram=corsaır domınator 8gb*
ekran kartı=zotac nvıdıa geforce gtx 590(arizali yenısını alcam)*
ssd=ocz vertex 3 120 gb*
hdd=w.d. 1 tb caviar green 64 mb hdd*
hdd=w.d. 1 tb caviar black 64 mb hdd*
monitor=acer hs244hqmii 24" 3D*
kasa=dark knıght hot swap( daha iyi bi kasa düşünüyorum kardeşime vermem o istiyor kasami)*

Bu sistemde ana kart işlemci ekran kartı ve kasayı değiştiriyorum 2600K yerine 4770k aldım p8p67 le yerine maxsimus Extreme vi bekliyorum gelince alcam... GTX 590 kartin var ama chipset arızası olduğundan kullanamıyorum*Ekran kartı olarak ise*

Asus Gtx780*
Asus gtx 770 sli*
gıgabyte 780 oc*
Msi gtx 770 Lightning oc sli*

Bunlari düşünüyorum ortalama hepsi 2200-2400 arası fiyatları f/p olarak hangisi daha iyidir o sisteme göre...

SLI tavsiye ederseniz tek kartlara göre çok fazla enerji harcar mi acaba :)*

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Benimde pek bilgim yok. Ama bu ekran kartları arasında sana Asus GTX 780'i öneriyorum. OC'li lere güvenemiyorum aldığım OC'li ekran kartları sorunlu çıktı çoğunlukla. Ama 1 yıl kadar kullanırım dersen MSİ GTX 770'İ önerebilirim.

siwaslii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde pek bilgim yok. Ama bu ekran kartları arasında sana Asus GTX 780'i öneriyorum. OC'li lere güvenemiyorum aldığım OC'li ekran kartları sorunlu çıktı çoğunlukla. Ama 1 yıl kadar kullanırım dersen MSİ GTX 770'İ önerebilirim.

Sonuçta alacağım kart okuyucu az 2 yıl garantili olacak.... bırde oc li ekran kartlarının GPU lari özel seçiliyor mus die duydum...

Msi gtx 770 i sli mi öneriyorsunuz tek mi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde aldığınız kartlarin bozulanlarin marka ve modeli nedir acaba...?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sonuçta alacağım kart okuyucu az 2 yıl garantili olacak.... bırde oc li ekran kartlarının GPU lari özel seçiliyor mus die duydum...

Bir saniye küçük bir işim var geliyorum ben. Kusura bakmayın biraz bekleticem.

siwaslii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sizden kuşu bakmayın yarın cvp yazabilcem yatıyorum yarı çalışıyorum cunki

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Çok fark etmez enerji konusunda. Ama bu kartlar çok yeni. Yani çok yorum yapılmaz. Ama bunların içinde en iyi marka ASUS yani GTX780 çok daha iyi. 770'ler GTX680 gibi çok iyi değil yani 770'ler. GTX770 modifiye edilmiş GTX680 gibi. Ama GTX780 en iyisi bunların arasında sen alacaksan GTX780 al hiç uğraşma diğerleriyle. Mesela ATİ HD7850 ile OC modeli arasında oyunlarda 3-5 FPS fark olur. Kartın ömrü kısa olur. İyi bir soğutma sistemi alman gerekir. Benim aldığım ATİ HD7850 OC idi. Ama dediğim gibi çok fark olmaz. GTX770 fiyatı düşerse alınabilir. SLI ve OC'ye fazla takılma. Sende yapabilirsin OC'yi. Benim diyeceğim GTX780 alman. Senin için gayet iyi bir sistem olur.

Birde Ram'ini biraz daha yükseltmeni tavsiye edeceğim. Aynısından bir tane daha alırsan daha iyi olur.

siwaslii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ilgin için çok teşekkür edeeim...

Ram tavsiyeni dikkate alcam.... gönlüm asustan yana ama gıgabyte gtx 780 oc yi 1500 tl Ye buldum... bi şahıs satıyor 2 yıl distribütör garantili... distribütör nasıl oluyo problem olduğunda nasıl nereye basvururuz 1500 tl Ye uygun mu

Nova bilgisayar da 3 yıl distribütör garantili 1750 tl Ye veriyor