F.Lux

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Geçenlerde doktora gittim uykusuzluktan dolayı.Uykusuzum , gözlerim ağrıyor falan filan.Şu az sonra paylaşacağım şey program değil , göz doktoru bildiğiniz. :mrgreen:

Her neyse doktorla biraz görüşünce bilgisayarda çok zaman harcadığımı söyledim.O da mavi ışık falan bir şeyler dedi.Tabi 2 gündür çözüm arıyordum bende.Baktım baktım sonunda bunu buldum :

flux-shot-afd73.png

Bu program , normal şartlarda 6.500 Kelvini yakalayan monitörü , 3.000 Kelvinlere düşürüp gözünüzü rahatlatıyor.Mesela bir mum , 1.850 Kelvin yakıyor.Gün Işığı 5.500 Kelvin .Bir bilgisayar ekranı ise dediğim gibi 6.500 Kelvin kadarmış.Yani kısaca bu programın amacı : renkleri olduğundan daha sıcak hale getirmek.Program akıllıda.İlk önce sizden konum isteyecek.Konumu falan bulduktan sonra , yaşadığınız yerin aydınlık durumunu da göze alarak kendini ayarlıyor.

İnternette programı arayınca kimisi gereksiz demiş , kimisi kaliteli.Bu programın hedef kitlesi , uykusuzluk,göz problemleri yaşayan kişiler.Bu kişilerde genellikle saatlerce bilgisayarda çalışmak durumunda olan kişiler oluyor.Deneyip denememek size kalmış.Ben sevdim , çok ta memnun kaldım.Bugün saat 17:00 civarı buldum , saat 21:00 olacak.Şuana kadar hoş.Merak etmeyin alışınca unutuyorsunuz bile.Hatta eski ekranı açmak istemiyorsunuz.

NOT=Aman ha , eğer renkler konusunda aşırı usta değil ve bir tasarımcıysanız , bu programı mutlaka kapatın.Çünkü size mutlaka hata yaptıracaktır.Program seçeneklerinde programı belli bir süreye kadar kapatma şansınız var.Mesela 1 saat gibi.Fakat benim tavsiyem, eğer bu işlerle haşır neşirseniz , çok fazla kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

İndirebilirsiniz : https://justgetflux.com/

Bir kaç fotoğraf buldum.İkna edici olabilir :

flux-ios500.jpg

flux-accion.png

Kendim yazdım yazıyı.Kaynak sormayın , böyle bir programla tanıştırmamak ayıp olurdu :mrgreen:​

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
laptopta kullanıyorum. gayet memnunum. telefonda ise screen filter adlı program var. ama android için diyorum. ios için de elbet vardır.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Biraz terletiyor adamı ama olsun , gözlerim dinlendi .:sleep:

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar dün geceki deneyimimi yazayım , biraz hastaydım boğazım tahriş falan olmuştu.O yüzden gece rahat uyku uyuyamadım , fakat bu sefer biraz daha kolay uyudum.Gözlerim ağrımıyor.