Excel'de çalışma sayfaları arasında "resim" aktarımı nasıl yapılıyor?

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Örnek: Sayfa1'de A1'e "1" yazarsak; sayfa 2'deki Resim_1, sayfa 1'deki H7:O19 alanına gelsin. Aynı şekilde "2" yazarsak resim_2 gelsin filan..

Sayfalar arasında veri geçişini az çok biliyorum =sayfa2!A1 ile 2. sayfadaki a1 hücresinin değerini getirir ama resimleri nasıl geçirebiliriz ki? Çünkü resmin belli bir konumu yok :S

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bunu formülle değilde makrolarla yapılabileceğini düşünüyorum. Ama nasıl bende bilmiyorum. :laugh:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Resimlerin sadece linkini taşıyabilirsin. Bildiğim kadarıyla kendini taşıyamazsın.
Onun için de kod yazman gerekli.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Bunu formülle değilde makrolarla yapılabileceğini düşünüyorum. Ama nasıl bende bilmiyorum. :laugh:

:) bana da öyle geldi ve ben de bilmiyorum :D iyi mi

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:30 ----------

Resimlerin sadece linkini taşıyabilirsin. Bildiğim kadarıyla kendini taşıyamazsın.
Onun için de kod yazman gerekli.
Ödevde yazılı olan bu şekilde. ..şuraya "1" yazılınca şuradaki boşluğa diğer sayfadaki "resim 1" gelsin.. filan.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Çok iyi bunlar istediğim şey bu evet. Ama anlayamadığım yerler var. :( Bende office 2007 var

"With your blank sheet (Sheet2) selected, go to Tools -> Options -> select the View tab (at the top) -> from the options, de-select (uncheck) the box for Gridlines -> and then click on the "OK" button, so that none of your Gridlines on this blank sheet show.

Now, go to Tools -> Customize -> select the Commands tab (at the top) -> select "Tools" from the left-hand box, then scroll down about 2/3rds the way in the right-hand box until you see a "camera" icon. Left-click and hold down your mouse button on the camera icon; then, drag the icon to your tool-bar (where all your other menu choices are at the top of the Excel program). (NOTE: Before releasing the icon, it should appear as a plus-sign "+". You can put it either at the top on the right-hand of your menu choices, or in between other tool bars.)

Between cells A1 and C9 of your new sheet (Sheet2), put a picture of a pear. Put a different fruit - an apple - between cells A10 and C18. Finally, put your third picture of a fruit - a coconut or whatever - between cells A19 and C27.

On your new sheet (Sheet2), select cells A1 to C9 by left-clicking and holding in cell A1 and then dragging your mouse until it's over cell C9 and all the cells in between are highlighted. Now, click on your new camera icon. The area around the picture will show little lines around it. And your mouse-pointer should become a plus-sign."

Menüler yok. Bir de program türkçe. Bunu 2003 te mi yapmalıyım?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
"With your blank sheet (Sheet2) selected, go to Tools -> Options -> select the View tab (at the top) -> from the options, de-select (uncheck) the box for Gridlines -> and then click on the "OK" button, so that none of your Gridlines on this blank sheet show.
Bu kısım Sayfa Düzeni(Page Layout) sekmesinden Gridlines kutusunun işaretini kaldırarak yapılabilir. Diğerleri için bende çözmeye çalışıyorum.

---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:09 ----------

Bir de şu konuyu buldum.
http://www.mcgimpsey.com/excel/lookuppics.html

Hatta örneği de koymuş. Kopyala değiştir. Umarım işine yarar. :)
http://www.mcgimpsey.com/excel/downloads/Lookup_Pic_example.zip

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Klavuz çizgileriymiş. :)
Kamera iconu ne acaba "şekle uydur" diye bir şey buldum. O olabilir mi

---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:16 ----------

Örneğe baktım ama nasıl yapıldığını hiç anlamadım. Makro denilen şey bu mu :D

Çok güzel şeyler buldun evowinds teşekkür ederim ama ben kod yazmayı bilmiyorum. Şu ilk gönderdiğini çözmeye çalışayım. 2003 office vardır bi bilgisayarda.
:flowers:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ekteki excel dosyasını bir inceleseydin konu ile beraber. :)
Sanki o daha kolay?

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Baktım ona. Kod formül hiç bir şey gözükmüyor. Program gibi olmuş direk çalışıyor :D

Benim yapmam gereken, sayfa 2 de 3 tane resim var. Bunları elle 1 2 3 yazarak sayfa 1e çağırmak.
Ekteki biraz daha farklı. Resimler yok mesela sayfa 2de sadece tablo yapmış, isimlerle resimleri bağlamış sanırım?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Oradaki resimlerin üzerine sağ tıklayıp resmi değiştir dersen istediğin resmi koyarsın.
Ben denedim oldu. :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
evıwinds in 7. mesaındaki zip dosyasında tam aradığın şey var. Office 2011 için söylüyorum.
Şimdi Lookup_pic_examples.xls dosyasını aç ve makroları etkinleştir.
Sayfa 1 de Bob, Carol vs... isim seçerek ilgili resmi getirebiliyorsun. Seçim yerine ismi hücreye yazarakta seçiyorsun.
Sen isim değil sayı girerek yapmak istediğini söylemişsin buda oluyor.
Bunun için sayfa 2 ye git ve orada bulunan isimleri sayı olarak değiştir.
Yalnız Picture 1 vs.. yazan kısımlarla oynama.
Bu değerleri nasıl çoğaltabilirsin?
Sayfa 2 de gördüğün aslında bir tablo. A-B x 2-5 bu sekiz hücreyi seçtiğinde göreceksin ki bu hücrelere bir isim verilerek tablo oluşturulmuş.Aşağıya doğru daha fazla hücre seçip aynı ismi vererek çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsin. Aynı ismi tekrar girmemize izin vermiyor. Ben eski ismi silemediğimden hücreyi genişletemedim, Ad tanımladan genişletme çabalarım boşa çıktı. Bilen biri yazsın lütfen. Eğer sende silemezsen yeni isim vererek bu sorundan kurtulabilirsin. Tabloya yeni bir isim tanımlarsan bir değişiklik daha yapmalısın. Sayfa 1 de resmi herhangi bir yere sürükle. F1 hücresindeki DÜŞEYARA formülünde ilgili ismi değiştirmen gerekli ("PicTable").
Resimleri nasıl değiştirebilirsin? evowindsin dediği gibi resmin üzerine sağ tuş ile resmi değiştir.
Yeni resim nasıl eklerim? Öncelikle "Seçim Bölmesi" ("Seçim ve Görünürlük" diyede geçiyor) ni bulmalısın. Bu eklenen resimlerin listesini gösteriyor. Burada resimlerin adlandırmasını yapmalısın. Picture 5, Picture 6, Picture 7 .... diye gidiyor. Eğer böyle bir menü bulamazsan resimleri eklemeden bu şekilde ayarla. Aynı isimde dosya olmamasına dikkat et. Mesela Picture 1,2,3,4 zaten ekli. Bunları silmeden bu isimde dosya eklersen problem yaşarsın.
Ben ilk mesajımda makro dedim ama makroyla alakası yok, Office ile beraber yüklenen ve ofis içinde menülerden açılan Visual Basic (VBA) dilinde kod yazmalısın. (Senin bir şey yazmana gerek yok zaten dosyada yazılmışı var :) İlgili kod şu;

Kod:
    Private Sub Worksheet_Calculate()
        Dim oPic As Picture
        Me.Pictures.Visible = False
        With Range("F1")
            For Each oPic In Me.Pictures
                If oPic.Name = .Text Then
                    oPic.Visible = True
                    oPic.Top = .Top
                    oPic.Left = .Left
                    Exit For
                End If
            Next oPic
        End With
    End Sub

İyi çalışmalar.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
evıwinds in 7. mesaındaki zip dosyasında tam aradığın şey var. Office 2011 için söylüyorum.
Şimdi Lookup_pic_examples.xls dosyasını aç ve makroları etkinleştir.
Sayfa 1 de Bob, Carol vs... isim seçerek ilgili resmi getirebiliyorsun. Seçim yerine ismi hücreye yazarakta seçiyorsun.
Sen isim değil sayı girerek yapmak istediğini söylemişsin buda oluyor.
Bunun için sayfa 2 ye git ve orada bulunan isimleri sayı olarak değiştir.
Yalnız Picture 1 vs.. yazan kısımlarla oynama.
Bu değerleri nasıl çoğaltabilirsin?
Sayfa 2 de gördüğün aslında bir tablo. A-B x 2-5 bu sekiz hücreyi seçtiğinde göreceksin ki bu hücrelere bir isim verilerek tablo oluşturulmuş.Aşağıya doğru daha fazla hücre seçip aynı ismi vererek çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsin. Aynı ismi tekrar girmemize izin vermiyor. Ben eski ismi silemediğimden hücreyi genişletemedim, Ad tanımladan genişletme çabalarım boşa çıktı. Bilen biri yazsın lütfen. Eğer sende silemezsen yeni isim vererek bu sorundan kurtulabilirsin. Tabloya yeni bir isim tanımlarsan bir değişiklik daha yapmalısın. Sayfa 1 de resmi herhangi bir yere sürükle. F1 hücresindeki DÜŞEYARA formülünde ilgili ismi değiştirmen gerekli ("PicTable").
Resimleri nasıl değiştirebilirsin? evowindsin dediği gibi resmin üzerine sağ tuş ile resmi değiştir.
Yeni resim nasıl eklerim? Öncelikle "Seçim Bölmesi" ("Seçim ve Görünürlük" diyede geçiyor) ni bulmalısın. Bu eklenen resimlerin listesini gösteriyor. Burada resimlerin adlandırmasını yapmalısın. Picture 5, Picture 6, Picture 7 .... diye gidiyor. Eğer böyle bir menü bulamazsan resimleri eklemeden bu şekilde ayarla. Aynı isimde dosya olmamasına dikkat et. Mesela Picture 1,2,3,4 zaten ekli. Bunları silmeden bu isimde dosya eklersen problem yaşarsın.
Ben ilk mesajımda makro dedim ama makroyla alakası yok, Office ile beraber yüklenen ve ofis içinde menülerden açılan Visual Basic (VBA) dilinde kod yazmalısın. (Senin bir şey yazmana gerek yok zaten dosyada yazılmışı var :) İlgili kod şu;

Kod:
    Private Sub Worksheet_Calculate()
        Dim oPic As Picture
        Me.Pictures.Visible = False
        With Range("F1")
            For Each oPic In Me.Pictures
                If oPic.Name = .Text Then
                    oPic.Visible = True
                    oPic.Top = .Top
                    oPic.Left = .Left
                    Exit For
                End If
            Next oPic
        End With
    End Sub

İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim çok uğraşmışsın ama office 2011 kullanmıyorum.

elmalısoda mailine bak bir istersen...

Yapmışsın gerçekten :) Şimdi gördüm, çok teşekkürler.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hayırdır ekşi elmacık senin ne işin var böyle şeylerle ? :D
okulun çoktan bitmişti.. :D

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
:) okulu bitmeyenler var. Yardım istiyolar sefiller :p düşün yani hallerini, benden bile yardım istiyolarsa :D

temppp

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Resimleri internetten mi çekiceksin yoksa bilgisayardan belli bir konumdan mı ? Bunu açıklarsan sana yardımcı olabilirim.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Normaldir, sende gelip bizden yardım istiyorsun meslektaşım:D
:mrgreen: hiyerarşi diye buna deniliyor :D

Resimleri internetten mi çekiceksin yoksa bilgisayardan belli bir konumdan mı ? Bunu açıklarsan sana yardımcı olabilirim.
Teşekkürler evo halletti sorunu :)

Kim acaba bu yardım isteyen.. Birinin kardeşi olmasın :D Elmalı birinin mesela :P
Yok onun bi arkadaşı :D

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Ne iyi bir insansın MaşAllah, kardeşinin arkadaşının kardeşinin arkadaşının arkadaşına bile yardım ediyorsun :P

Abartma :D Kardeşimle birinci dereceden alakalı olsun yeter. Gerisini tanımam diyomuşum :D Seviyorum keratayı napayım :)

cholonya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nette bu konuyu ararken buldum bu konuyu.kodsuz bir kısa yolunu arıyorum ? makrosuz herhangi bir formül olabilir...