Excel tablosunun aynı ağ üzerinde olmayan bilgisayarlar tarafından ortak kullanımıw

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Baykus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baykus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba değerli arkadaşlar,

Ankara, İstanbul ve İzmir'de ofisleri bulunan bir şirketin çalışanıyım. Dosyalarımızı ortak bir alanda tutuyor ve bu sayede bütün ofislerin çalışanları tarafından erişilebilir olmasını sağlıyoruz. Sıkıntı, excel kullanarak fihrist oluşturmak istememiz ile başlıyor.

Dosyalarımızın bilgilerini gösteren bir de excel tablomuz olmasını ve bu tablonun bütün çalışanlar tarafından değiştirilebilmesini istiyoruz. Tabi aynı anda birden çok kişi dosyaya erişebilmeli, değişiklik yapabilmeli ve excel bu değişikliklerin hepsini kaydedebilmeli.

Sanırım bunun yolu online bir excel tablosu oluşturmaktan ve bütün çalışanların bu tabloyu açabilmesini sağlamaktan geçiyor. Nasıl yapabileceğimizi bilmiyorum.

Özet olarak; sunucumuz olsaydı ve aynı ağda olsaydık isteğimizi gerçekleştirebileceğimizi biliyorum ancak aynı ağda olmayan bilgisayarlar için bir öneri bekliyorum. Her türlü öneriye açığım.

Not: Google docs üzerinde tablo oluşturup kullanmayı denedik ancak verim alamadık.

Saygılarım ve içten teşekkürlerimle.

Baykuşum falan ama perdelerimi indirdiğim zaman çok kibarım. =)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
excelde seçeneklerden çalışma kitabını paylaştır seçeneğini aktif ediniz. böylelikle birden fazla kişi aynı anda dosyayı açıp kullanabilir. ve excel de hangi hücrenin hangi kullanıcı tarafından değeri ne imiş ne yapılmış gibisinden bilgiler verir. ve tüm değişiklikleri toplar.

lewiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yandex de döküman özelliği var onu deneyebilirsiniz

nino35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
microsoft'un SkyDrive adlı bir döküman/arşiv sistemi var. Kullanıcıların liveID'si (hotmail)
üzerinden paylaştırabilirsiniz.

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kusura bakma ama anlayamadım. Excel tablosuna erişiyorsanız aynı network içerisindesiniz demektir. İnternet üzerinden erişiyorsanız php/asp ile bir çözüm üretilebilir. Ufak bir sunucu kurulumu ve işin durumuna göre bir script ile hallolur diye düşünüyorum. Zamanında bu şekilde bir çok proje yapmışlığım var.