Evrenin neresindeyiz sonsuzlukda yer dıye bır sey varmı.....

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Başlığı cevaplıyım ben :P Evet evren sonsuzdur ve gittikçe genişlemektedir.

alperveli

Profesör
Reaksiyon puanı
48
küçük bi ayrıntı bile değiliz ama o küçük ayrıntıyı kendi elimizle yok ediyoruz ama kimsenin umurunda değil herşeyi tükettiğimiz zaman bittiği zaman o küçük ayrıntının farkına varıyoruz

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Mssallah evliya gıbısınız gelın opım sızı...

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Teknoloji dünyayı mahfediyor.Artık kışı yaşayamaz olduk be...Yvayaş yavaş sonu geliyor dünyanın..

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
::YaRRaMaZ_ChoCCuK:: dedi ki:
DaY_WalkeR_15 dedi ki:
Başlığı cevaplıyım ben :P Evet evren sonsuzdur ve gittikçe genişlemektedir.

biz birseyler kesfettikce genisliyor sanki

Hayır.Bunun bilimsel kanıtıda vardır.Hubble teleskobu ile yapılan gözlemler sonucunda yıldızların ve gezegenlerin sürekli birbirinden uzaklaştığı gözlenmiş..Buda evrenin genişlemesinin kanıtı..

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Güzel bir tesbit day, teknoloji gün geçtikçe hayatımızı kolaylaştırıyor aynı zamanda sonumuzuda yaklaştırıyor..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Düşündümde, herhangi bi' nesnenin - maddenin ya da kütlenin, genişlediğini ya da büyüdüğünü nasıl anlarız, son haliyle önceki hali arasındaki birim zamanda birim miktarındaki artı yönlü değişimle. Peki;

Sonsuz olan, büyüklüğü olmayan, bi şey nasıl genişler ya da bu nasıl anlaşılır ?

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Jerusalem dedi ki:
Düşündümde, herhangi bi' nesnenin - maddenin ya da kütlenin, genişlediğini ya da büyüdüğünü nasıl anlarız, son haliyle önceki hali arasındaki birim zamanda birim miktarındaki artı yönlü değişimle. Peki;

Sonsuz olan, büyüklüğü olmayan, bi şey nasıl genişler ya da bu nasıl anlaşılır ?

Var mı Fizik'le (gerçi bu biraz fizik ötesi oldu) ilgilenen, bu soruyu cevaplayabilecek olan???
Ve evren’i (göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. (51 Zariyat Suresi 47)
Bu tarz konularda düşünmeye başladıkca kafayı sıyırıyorum, bu evrende yalnız değiliz ya, inanmak istemiyorum yalnız olduğumuza. :D

alperveli

Profesör
Reaksiyon puanı
48
biraz felsefi açıdan bakınca ve biraz düşününce kafayı sıyıracak :* gibi oluyorum balkona çıkıp yıldızlara bakınca veya ay nasıl olmuş niye var ben niye varım evren niye var insan niye var bu sivrisinek beni niye ısırıyo ama Allah ın işine karışılmaz o yaratmış ve genişliyo evren büyüyo ama nereye kadar evrenin büyüklüğü ne kadar aklım karıştı :I

KAATGEMİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aslında evrenin genişlediği doğru ama yanlış olan bir yer varki o da sonsuz olduğu. Evet evren yaratıldığından beri milyarlarca yıldır genişlemekte, içindekiler birbirinden uzaklaşmaktadır ama sonsuz değildir, belli sınırları vardır. Hatta pek mümkün değil ama o sınıra yaklaştığımızı düşünelim (altımızda ışık hızından daha hızlı ilerleyen bir araç var) tam hızla evrenin sınırlarından dışarı doğru hareket ettiğimizde parabolik bir hareketle tekrar rotamız evrenin kendisine çevrilir ama ulaştığımız yerin zamanı farklıdır.(4. boyut kayması) yani zamanda yolculuk yapmış oluruz. Tabiiki bu sadece teorik bir gerçek. Pratikte ışık hızına ulaşırsak doğrusal hareket eden kütlemiz doğrusal vedairesel hareket eden fotonlara dönüşür.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Matrixe girdik zannettim videonun sonuda doğru; Sonsuz diye bişi yoktur(en azından beni matematik hocaları ikna edemedi) onu da söyliyeyim .
biz yalnız değiliz selam dünyalı

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
KAATGEMİ Dediğin doğru ışık hızına çıkıldığında zaman geriye işliyor...

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sonsuz Boşlugun içindeki zerrelerden birisi ... Scati bizi ışınla woaaang

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
"Offf.. herşey çok karışık, bu dünya yani binadan yada zinadan yıkılıcak. Deniz eninde sonunda kumu geri isteyecek." Erkan Can ' "Gemide" filminden.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
acı_gerçek dedi ki:
gokhans19 dedi ki:
Blogumdada buna benzer bi konuyu slogan yapmıştım:KOCA BİR HİÇMİYİM, YOKSA ASLINDA HERŞEY BENDENMİ İBARET...

( http://geccetr.blogspot.com )
Blog un çok güzel,başarılar dilerim ,Gerçekten harika
Öyledir.Ocak 2007den beri kendime gösterdiğim özenden daha fazla gösteriyorum bloguma.Yakında yeni bi tanıtım yapıcam SDN ye zaten..Özelliklerini vs. anlatıcam..

ahmetweli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her şeyin bir sonu var bunu kabul etmeliyiz ama dünyanın sonu için bu kadar çok çalışmak...

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Burak Barbak dedi ki:
Jerusalem dedi ki:

Var mı Fizik'le (gerçi bu biraz fizik ötesi oldu) ilgilenen, bu soruyu cevaplayabilecek olan???
Ve evren’i (göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. (51 Zariyat Suresi 47)
Bu tarz konularda düşünmeye başladıkca kafayı sıyırıyorum, bu evrende yalnız değiliz ya, inanmak istemiyorum yalnız olduğumuza. :D
Çok basitçe bir örnek vereyim. (yanlış anlaşılmasın 'artislik' yapmıyorum. :) )
Bir balon alın. Biraz şişirin. Bu büyük patlama olsun. Sonra balonun üzerine noktalar çizikler felan çizin sonra şişirmeye devam edin. Her çizimin birbirinden uzaklaştığını göreceksiniz. Bu da patlamanın bir devamıdır ve evrenin genişlemesinin çok çok çok basit bir anlatımı olarak kabul edilir.
Yine de arkadaşım Kuran-ı Kerim den bir parça göstererek insanlara meydan okuman bence doğru değil. Tabiki kimse onunla yarışamaz. Yine de Tanrı gerçekleri bilimsel olarak araştırmamızı kendisi istemiştir. Yalanlarla örülü bir evrende gerçekleri aramak büyük bir erdemdir bence.
''Oku, yaratan Rabbin adına
Oku, yaratan Allah adına
Oku, çünkü okumak ilk sözüdür vahyin
Ve patlayan ilk goncası kurtuluş kitabının''
Zeynep BURUCERDİ

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bana demişlerdi seni göndermeyelim foruma yalnız olmadıklarını anlarlar diye dinlemedik crt5147dse abiyi :)

evrenin genişlemesi haricinde birde kurtçuk denilen tünellerden geçerek zamanda yolculuk yapabilme fikri vardırki arada geçen zaman bizim anladığımız zamandan farklı olacağından dünyaya dönüşte geleceğe gidilmiş olur diye özetlenen bu konu da kafamı epey karıştırmıştır.yalnız adamların sayfalarca şey yazıp arada bir bu imkansız aslında demelerine de uyuz olmuştum :)