Evdeki mini-studyo icin oneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omercii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omercii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar!
Elekto ve bas gitar caliyorum bu yuzden evde kayit almak icin Roland Quad-Capture ses karti aldim. Bilgisayarim Macbook Pro ve Garagaband ve ya Studio One 2 ile kayit aliyorum. Amfim ise AKAI AM-37. Bir de bilgisayar ve radyo arasinda gecis yapmak icin Behringer VMX 100 var. Gitar kaydi almak ve kendi sesimi duymak icin soyle yapiyorum. Ses kartimin jak girisine gitarimi bagliyorum. Ses kartindaki kulaklik bolumunede dogrudan mixer'a bagli olan kablo gidiyo. Kablo'nun bir tarafida kirmizi beyaz diger kismida 3.5mm jak ama ses kartina takmak icin 6.35 mm donusturucusunu kullaniyorum. Benim tam olarak yapmak istedigim sey ise aslinda ses kartindaki phones kismini kullanarak caldigimi duymak, kolonlarimdan ise sarkinin backsoundu'unu duymak. Kolonlarim ise Mission Model 705. Resimleride ekliyorum. Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.

EDIT: Resimleri ekleyemedim, dropbox linki burada. https://db.tt/jmTcEzeJ

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tavsiyem şöyle olabilir. Gitarını duymak için amfi üstündeki phones çıkışını kullan. Öteki çıkışı da bilgisayara bağla. Amfinde tek çıkış varsa oraya bir çoklayıcı koy. Ardından Bilgisayarından backsoundları aç. Arkadan çalsın. Aynı anda gitar kaydını yap. Sonra birleştirme işlemi kolay zaten. Tavsiyem cubase programıdır. Üstüne eklentileri olan kaliteli bir programdır kendileri. Sanırım hiç karmaşa yaratmadan çözmüş olursun.