EURO 2008 uydudan izlenemeyecek!

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Yayın anlaşması gereği ATV, uydu yayınını şifreleyecek.

Avrupa Şampiyonası için nefesler tutuldu ve herkes Cumartesi akşamı saat 21:45'te Türkiye'nin Portekiz ile yapacağı maçı bekliyor.

Euro 2008 Avrupa Kupası Finalleri’nin yayın hakkı Türkiye için ATV grubunda. İlk maç da Cumartesi akşamı oynanacak. Futbolseverler şimdiden evde maç keyfine hazırlanıyor ancak dikkat!
Televizyonunuzda uydu yayını varsa hiç boşa maç hazırlığı yapmayın çünkü ATV maç sırasında yayını şifrelemek zorunda.

Anlaşmanın sadece Türkiye haklarını kapsadığı ve uydu yayınının başka ülkelerde de izlenebildiğini göz önünde bulunduran UEFA, bu nedenle uydu yayınına izin vermiyor.

Euro 2008'i karasal yada kablolu tv kullanıcıları ile Digitürk aboneleri izleyebilecek.

Türkiye'de uydu izleyicilerinin oranı yüzde 40 civarında. Yani UEFA'nın yasağı Türkiye'nin neredeyse yarısının keyfini kaçırdı. Bu durumda maçı Lig TV'den de yayınlayacak olan Digitürk avantajlı duruma geçmiş oldu.

Kaynak

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
geçen yine maçlarda Ermenistan'dan izleniyor diye şifrelenmişti her uydu olan evde normal anten yok ki büyük saçmalık.

ridvan1452

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ya bi avrup sampiyonası izliyecaktik onunda icine ettiler

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Bu konuya bir açıklık getirilmesi lazım, Türksat uydusunda Atv ve Atv Avrupa diye 2 kanalı var, bu şifreleme olayı sadece Atv avrupa için olabilir.

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Atv avrupa icin olsa bile farketmez ki avrupada gösteriliyor ... her ülkenin bi kanalinda :D ben alman kanalindan izliycem zaten en güzeli :D

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
"bende senin"

Yanlış anlaşılmasın sözüm lütfen....

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Jojoba dedi ki:
geçen yine maçlarda Ermenistan'dan izleniyor diye şifrelenmişti her uydu olan evde normal anten yok ki büyük saçmalık.
katılıyorum bizde normal anten yok ve ben bu maçları izlemek istiyorum.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bizde bayılmıyorduk zaten ATV'ye. Maçın içine edecek yorumlara bayılmayacağım, yabancı bir kanaldan izleriz bizde çokda tın yayınlamazsanız yayınlamayın efendim.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Biss şifreleme sistemi kullanılacak diye söyleniyor, kanal1 de benzer bir uygulama yapmıştı.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Acaba hangi yabancı kanallar maçları verecek?

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
EURO 2008 YAYINLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Karasal anten ile yayın alan ATV izleyicileri şifresiz olarak maç yayınlarını izlemeye devam edeceklerdir. Maç yayınlarını, Türkiye’ den uydu aracılığı ile Digitürk ve Dsmart üzerinden yayın alan ATV izleyicileri şifresiz olarak izleyebileceklerdir.

Uydudan direkt yayın alanlar ise, daha önce de herkes tarafından kullanılan ve kumandadan girilebilen çok basit bir şifre ile yayınları alabileceklerdir.

Her halükarda sayın izleyicilerimiz 7 gün 24 saat hizmet veren teknik danışma hattımızın 0216 316 10 02 nolu telefonuna müracat edebilirler.

12002 hor 04800

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
leylak dedi ki:
EURO 2008 YAYINLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Karasal anten ile yayın alan ATV izleyicileri şifresiz olarak maç yayınlarını izlemeye devam edeceklerdir. Maç yayınlarını, Türkiye’ den uydu aracılığı ile Digitürk ve Dsmart üzerinden yayın alan ATV izleyicileri şifresiz olarak izleyebileceklerdir.

Uydudan direkt yayın alanlar ise, daha önce de herkes tarafından kullanılan ve kumandadan girilebilen çok basit bir şifre ile yayınları alabileceklerdir.

Her halükarda sayın izleyicilerimiz 7 gün 24 saat hizmet veren teknik danışma hattımızın 0216 316 10 02 nolu telefonuna müracat edebilirler.

12002 hor 04800

Bu yazının tam kaynağı nedir ?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
duyuru_hdr.gif

EURO 2008 ATV'DE ŞİFRESİZ!

Karasal anten ve digital platformlarda yayın alan ATV izleyicileri şifresiz olarak maç yayınlarını izlemeye devam edeceklerdir.

Tükiye sınırları içinde uydudan direkt yayın alanlar ise, daha önce de herkes tarafından kullanılan ve kumandadan girilebilen çok basit bir şifre ile yayınları alabileceklerdir.

http://www.atv.com.tr/duyuru,26.html

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ya bi' icat çıkarmayın Allah aşkına. İnsan yaşadığı ülkenin milli maçlarını izlemek için para öder mi? *******

Düzenlendi: Hop orda dur yavaş gel ;)

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Para ödemeyeceksin, Atv resmi sitesinden duyurmuş, "herkes tarafından kullanılan ve kumandadan girilebilen çok basit bir şifre ile yayınları alabileceklerdir. " denmiş.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Link dedi ki:
Para ödemeyeceksin, Atv resmi sitesinden duyurmuş, "herkes tarafından kullanılan ve kumandadan girilebilen çok basit bir şifre ile yayınları alabileceklerdir. " denmiş.

O haberi okudum, iletişim numarasınıda kaydettim telefonuma ama ok yaydan çıkmışdı bir kere, hem A.D'ye hoş olmayan sözler söylemek için o kadar çok sebebim var ki. ;)

oguzkhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bis şifresi tüm uydularda oluyomu ki , benimki dandik kartsız bir uydu , bende girebilirmiyim bu şifreleri ? ah ATV çeşit çeşit adetler çıkarttın , TRT alsaymış keşke şu ana kadar ne şifre oldu ne başka birşey....

düzeltme : realist arkadaş ben yazarken zaten gerekli açıklamayı yapmış , kısaca ben antenle yamuk yumuk görüntüyle maçı seyredicem anlaşıldı..

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
walla benim uydumda çoktan beridir hali hazırda kayıtlımış o key akıllı uydum benim saolun

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Rica ederim. Cas yoksa yerel yayınlardan izleyeceksiniz. Anten tedarik edin :D Yurt dışı iseniz yapacak birşey yok .Yabancı yerel yayınlardan izlersiniz..

EURO 2008 lisans anlaşmaları nedeni ile ATV, Türksat 2A uydusu üzerindeki yayınını maç saatlerinde şifreli olarak verecek.

By.GöLGe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim Anlamadığım İki Konu Var.
1. Sadece Türsat 2A Uydusumu Şifrelenecek?
2. Sadece Yurt Dışındakiler İçinmi Şifrelenecek?
3. Zeki Mürende Bizi Görecekmi :)

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
şimdi baktım bizdekine (arçelik) cas denilen şey yok. :(

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Bazı uydu alıcılarda o menüler gizlidir. Emu kodlarını aktif etmeniz gerekir diye biliyorum.

Bazı vestel modelleri için: menu tuşundan sonra 1903 yazarak aktif edilebilir. Google'da emu aktif etme diye ararsanız bulabilirsiniz.

palugenclik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu cas olayını biraz daha açıklasanız bende Moonstar Dsr 3200 model var nasıl yapılacak?

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
mila12 dedi ki:
Bazı uydu alıcılarda o menüler gizlidir. Emu kodlarını aktif etmeniz gerekir diye biliyorum.

Bazı vestel modelleri için: menu tuşundan sonra 1903 yazarak aktif edilebilir. Google'da emu aktif etme diye ararsanız bulabilirsiniz.
arkadaşım ben aradım benim modele göre şunu yazmış adam :
Arçelik - beko 500 D
Otomatik olarak şifre çözülüyor.Eğer çözülmez veya şifre değişirse şifreli kanal açıkken
kumanda dan "6969" girin çıkan "pass" penceresinde "8282" yazın ok.
ne demek istemiş anlamadım yardımcı olurmusun.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
WaterBoy dedi ki:
mila12 dedi ki:

arkadaşım ben aradım benim modele göre şunu yazmış adam :
Arçelik - beko 500 D
Otomatik olarak şifre çözülüyor.Eğer çözülmez veya şifre değişirse şifreli kanal açıkken
kumanda dan "6969" girin çıkan "pass" penceresinde "8282" yazın ok.
ne demek istemiş anlamadım yardımcı olurmusun.

Kumanda'dan menu yü açın. Munu açıkken orada 6969 girin karşınıza şifre ekranı gelecek oraya 8282 yazarak o bölümü aktif edebilirsiniz demiş.