Ethernet kartı sorunu?

NuclearCoffee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba dün akşam pc başındaydım yemek yemek için mutfağa geçtim..o arada da annem bilgisayarın başındaydı,annem pcden çıt çıt çıt sesler geldiğini söyledi,pc ye reset attım.pcden birdaha internete giremedim.laptop tan girebiliyorum,modemde internet ısığı yanıyor.pc de ethernet kablosunu takınca ışığıda yanıyor,saatin yanında bağlantıyı onar dediğimdede bilgisayara bir ethernet kablosu takın uyarısını alıyorum.genellikle yazılım ile uğraştığım için donanımdan pek anlamam,sizlere sormak istedim.

windows 7 professional kullanıyorum şuan laptoptayım en yakın zamanda diğer sistem özellikleri eklicem

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
çıt çıt sesi pek hayra alamet degil. acaba ethernet kartınmı yandı, kısadevre falan.. yazılım sorununa pek benzetemedim, bence hic ugrasma ki zaten ugrasmıssındır ve olmamıstır. 3-5 dolara ethernet kartlari var tak makinaya olsun bitsin tavsiyem budur.tabi önce bilgisayari internete baglaladigin kabloyu labtopta deneyip saglam olduguna emin ol.

NuclearCoffee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi ethernet kartlarını araştırdım dediğim gibi donanım bilgim yok.herhangi bir ethernet kartı alıp taksam, uyumsuzluk sorunu olurmu? yoksa belli kriterlere göre mi almam lazım?

Edit:
bir ethernet kartı buldum ancak Sistem Uyumu Windows 95/98/ME/NT4.0/2000/2003/XP/Vista Netware Linux yazıyor,win 7 pro kullanıyorum bu kartı kullanabilirmiyim?

---------- Post added at 16:58 ---------- Previous post was at 16:40 ----------

ethernet kartı olarak

Tp-Link TG-3269 32bit Gigabit PCI Ethernet

seçtim tavsiye edermisiniz?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
herhangi bi ethernet karti isini görür uyum sorunu olmaz zaten cogunda relatek cipset var. güzel bi kart secmissin daha önce bi makianda kullanmıstım ayrica gigabit olmasi iyi, sectigin kart isini rahat rahat görecektir. windows 7'de sorun cikartacagini hic sanmiyorum. Anakarta bos bi pci slotuna takicaksin zaten %90 driverini otomatik kurucaktir kurmasa bile cdsinden yada realtek cip oldugu icin netten cok rahat bulursun yardim ederiz.

NuclearCoffee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim alıcam kartı telefon açtım bimeks e getirticekler yardımların için teşekkürler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herhangi bir ethernet kartı aldığımda bilgisayarda sorun yaşar mıyım bilgisayarım biraz eski de

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar driver sorunu verebiliyor bazen driver yükleyince olmuyorsa bilgisayarın içini açıp ethernet kartını kontrol edin çıkma gibi bir durum varmı ittirin falan düzeliyor banada aynı şey olmuştu