Ethernet kablosu

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar Kolay gelsin,

Modemimin konumunu değiştirmek istiyorum evin ön tarafında alıcam , hesapladım 20metre ethernet kablosu fazlasıyla yeterli oluyor.

Yanlız kablolar hakkında bilgim yok , nerden alınır , çeşitleri varmıdır , aldığımda olmama durumu varmı detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim.

modemim aşağıdaki gibidir.

79496491oc9.jpg

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Durum çok basit hocam.

Herhangi bir bilgisayar teknik servisine gidiyorsunuz (bilgisayarcı),

Bana "Modem ile bilgisayarı bağlayacağım kablo lazım" diyorsunuz.Metresini söyledikten sonra onlar size verirler.Ve eve gelip takıyorsunuz.

Bu kablonun çeşidi falan olmaz.Uygunluk diye de bir şey yok.O yüzden içiniz rahat olsun.

Hatta, bilgisayarcıda ki elemanı da götürün evinize, o taksın.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
evde kullanacaksan cat6 ya gerek yok hem pahalı bir de :) bu arada o siedeki fiyat nedir arkadaş uçmuş adamlar :D ben metresini jag dahil 75 kuruşa veriyorum bunlar 2 tl neredeyse :D

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
20 metre için 6 ya gerek yoktur..kablo kalın olduğu için problem yaratabilir.
modeminiz kablosuz galiba..usb adaptör kullanabilirsiniz o mesafede...hem kabloya vereceğiniz para civarında olanlar var(belki biraz fazla).birde kablo kirliliği olmaz.(benim görüşüm)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evde kullanacaksan cat6 ya gerek yok hem pahalı bir de :) bu arada o siedeki fiyat nedir arkadaş uçmuş adamlar :D ben metresini jag dahil 75 kuruşa veriyorum bunlar 2 tl neredeyse :D

:unsure: hocam 20 metrelik 85 kuruştan..sizden 10 kuruş pahallı...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben 1 m fiyatına bakmışım :D 1.85 yazıyordu ondan :D

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
:clap: hocam bir-iki metreler sizdede 1.5 -2 tl olabilir...emek verip zaman harcıyorsunuz.doğaldır

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yaw 20 metre alıcam toplamda varsın olsun 1 tl zarara girim:)

Rektörüm senden nasıl alıcam peki birde:)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
valla ben aydın da yım buralardaysan veririm ama diğer türlü zor :D [MENTION=137719]madmex[/MENTION]

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
20 metre için 6 ya gerek yoktur..kablo kalın olduğu için problem yaratabilir.
modeminiz kablosuz galiba..usb adaptör kullanabilirsiniz o mesafede...hem kabloya vereceğiniz para civarında olanlar var(belki biraz fazla).birde kablo kirliliği olmaz.(benim görüşüm)

ya masa üstü kullanıyorum zaten sevmiyorum öyle kabloluya devam :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION] :D öyleyiz vesselam :D aslında birgün buluşsak fena olmaz :D pide yeriz :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İstanbulda ikamet ediyorum 22 TL ye küsür interntte buldum kargo vs. , burdaki bilgisayarcılara inceletiyim.

egirgin37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de bizim evin yakınındaki elektrikçiden aldım 15 metre cat 5. Elektrikçilere söyleyin ethernet kablosu diye anlıyolar zaten ama cat 5 deseniz de olur. adamlar oraka uzunluğu kesip uçlarını taktı. Elindeki aletle de kontrolünü yaptı. Belki daha ucuz olur elektrikçide oraya git yakınında varsa.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tamam yaw sipariş ettimi internetten 20 metresi 17tl sal.k herife dedimki sürat kargoya ver şirket anlaşmalı ücret almıyorlar diye, gitmiş mng kargoya vermiş neyse sağlık olsn:)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
beyler yine rahatsız ediyorum ama şimdi diğer çıkış olarakta direk telefon sptlinter diyorlar galiba, telefon ile arasındaki bağlantıyı kuran kablonun adı ne bilen varmı 15m civarı lazımda bulamadımda internette ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
prizden gelen kabloyu splitterın tek taraflı kısmına takıyorsunuz, bu kablonun bir tarafı prize girerken diğer tarafı ince rj11 jack olur. splitterın öteki kısmında ise 2 giriş olur, bu girişlerin biri modem için, diğer kısmı ise telefon içindir. bu kısım için 2 adet çift tarafı ince jacklı telefon kablosu lazım. bu kabloların birini splitterın telefon girişine takıyoruz, diğer ucunu ise telefona takıyoruz. 2. kabloyu splitterın modem kısmına takıyoruz ve öbür ucunu modeme takıyoruz.

modemde ayrıca ethernet kablosu girişi olur. o kablonun bi ucu modeme takılı olur, diğer ucu ise bilgisayarınıza takılır.

telefon kablosu

rj11.jpg

ethernet kablo

ethernet.jpg

bağlantı örneği

image008.jpg

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
prizden gelen kabloyu splitterın tek taraflı kısmına takıyorsunuz, bu kablonun bir tarafı prize girerken diğer tarafı ince rj11 jack olur. splitterın öteki kısmında ise 2 giriş olur, bu girişlerin biri modem için, diğer kısmı ise telefon içindir. bu kısım için 2 adet çift tarafı ince jacklı telefon kablosu lazım. bu kabloların birini splitterın telefon girişine takıyoruz, diğer ucunu ise telefona takıyoruz. 2. kabloyu splitterın modem kısmına takıyoruz ve öbür ucunu modeme takıyoruz.

modemde ayrıca ethernet kablosu girişi olur. o kablonun bi ucu modeme takılı olur, diğer ucu ise bilgisayarınıza takılır.

telefon kablosu

rj11.jpg

ethernet kablo

ethernet.jpg

bağlantı örneği

image008.jpg

tamam ismi sanırım direk telefon kablosu j11 jack lı @trnc :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5