Espriye bak bee

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Okan ile Uğur çok iyi arkadaştılar. 15 yıldır birlikteydiler. Güzel bir pazar günü kafede tavla oynuyordu iki arkadaş, o ara Uğur'un telefonu çaldı. Arayan Gülşen'di. Geçen hafta tanışmışlardı ve Uğur bu kızdan çok etkilenmişti.
- Aşkım nasılsın? dedi uğur gülerek.
- İyiyim sevgilim sen? dedi gülşen.
- Sağol canım, Okan' la tavla oynuyoruz...
Okan'ın da selamı var...
dedi zarı düşeş umuduyla masaya atarken.
- Haa sende selam söyle Okan'a...
- Aleykümselam.
dedi ve selamı iletti arkadaşına. Okan'la gülşen tanışmıyorlardı, yani gelenektendi bu selamlaşma; ama gelenkte olmayan bir soru sordu gülşen uğur'a:
- Yakışıklı mı okan?
bu soru üzerine uğur,
- Kendisine sor istersen!
dedi ve telefonu okan a uzattı. Okan:
- Nasılsınız gülşen hanım, uğur sizden çok etkilenmiş gerçekten. Onu iyi tanırım adamın aklını başından almışsınız.
Dedi ve kızı onurlandırdı sonra da telefonu kapattı. gülşen uğur u tekrar aradı: ama uğur telefonu açmadı. Gülşen mesaj attı.
- Aşkım sen birşeye mi bozuldun?
Uğur cevap verdi:
- Hayır neden bozulayım? Sen beğendin mi okan ı onu söyle?
dedi ve gülümsedi uğur...
- Beğenmem mi lazım?
diye saçma sapan bir soru daha sordu gülşen...
- yoo beğenmeden de olur.
dedi ve kapattı telefonu. gülşen yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu tabiki fark etti ve neden yolunda olmadığını da hilesiz bal gibi biliyordu. Bu arada uğur Okan ın resmini çekti kıza yolladı. 10 sn sonra gülşen aradı:
- Yaa neden böyle yapıyorsun ben şaka yapmıştım! ciddiye aldın galiba... O zaman ayarla onu bana? Hayret birşey...
dedi. Uğur ne yaptı biliyor musun? Okan ın numarasını yazdıve mesajla espiriktüel çocuk gülşene yolladı. numaranın yanına şöyle bir not iliştirdi: "Bu okan ın numarası canım. Tek yanlış yapma hakkın vardı onu da kullandın. Hayatta başarılar, hoşça kal!" kız olayın vahametini anlamıştı. "son kez konuşalım" diye karşılık mesajı gönderdi. Uğur akıllı adamdı. Üstelik idam sehpasındakilerin bile son isteği yerine getiriliyordu. Aradı. Kız dirtekt şu cümleyle giriş yaptı:
- Ama ben sana espri yapmıştım, neden ciddiye aldın?
- Ben espriden anlarım bir tanem. Espri yaptığını biliyorum ayrıca. Özellikle de ' onu bana ayarla o zaman' esprin çok güzeldi. ama ortada küçük bir sorun var. Espri anlayışımız uyuşmuyor. Güldüğümüz şeyler başka, kasmaya gerek yok. Hani senin burnunu çok şeker buluyordum ya artık bulmuyorum: çünkü burnunda kocaman iki tane delik var, itici yani :) ...' espri espri'
dedi ve gldü. sonra devam etti espriye:
- Güldğüme bakma! senin adın gülşen ya şimdi ş nin altından noktayı kaldırınca gülsen oluyor, o yüzden güldüm... Nasıl espri ama... Neyse şimdi benden uzak dur ve gideceğin yere git! Bu espri değildi...

Gülşen sonraları anladı... öyle herkezle espri yapılmazmış. bu yaptığının espri olmadığını da anladı tabiki ve bu vesileyle değerlere saygı duyulması gerektiğini de anladı...
Gülşen in bu yaptığı Uğur a göre espri falan değildi. Espri olsa da kötü bir espriydi. O günden sonra gülşen bir daha bu espriyi yada terbiyesizliği hiç kimseye yapmadı.

Hak edenleri gönder diyorum ya ben merak etme gönderdiğin yer kötü bir yer değil. Gönderdiğin yer yalnız kalmak ve düşünmek oluyor. Git demek "Bensiz kal" demek. Ve çoğu gidince düzeliyor. Bazıları ise hiç etkilenmiyor ve gitmek onlar için bir ödül oluyor.

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
:) Güzel bir yazı beğendim teşekkür ederim

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
cidden güzel bi yazıymş

gülşenin yaptığı da iş yani öyle denir mi ya

ya uğura ne demeli hemen de okana verdi telefonu...

kafam karıştı...

Tek yanlış yapma hakkın vardı onu da kullandın. güzel cümle

DRAGUEA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ahh gülşen ahh aç gözlülüğü espriye wurmuşun ama elin oglu tınlamamış seni güzelim :D

seppuku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
- Beğenmem mi lazım?
diye saçma sapan bir soru daha sordu gülşen...
- yoo beğenmeden de olur.

bir an adamın mesleğini .....nk sandım :D