Eskiye özlem nedir sizce ?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Bizim gibi yaşı 40 ın üstüne çıktığında anlayacağınız bir şey diyelim.Gittiğiniz yol gördüğünüz araba hatta ummadığınız bir nesne bile sizi eskiye götürüp o günleri yad etmenize sebeb verebilir nedir bunun sebebi .Eskinin daha güzel olmasımı yoksa yeninin kötü olmasımı ?Yoksa eski günlerimizdeki anılarımızın hatırlanmasımı ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Geçmiş yılları yeterince değerlendiremediğimizi düşünmemiz sonucu o yılların bize daha güzel daha tatlı geldiğini düşünüyorum. En azından bana bazen bu oluyor.

Diğer bir sebep de insanların küçükken daha duygusal olması o günkü olayların etkisinin daha kuvvetli olması bence

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Bizim gibi yaşı 40 ın üstüne çıktığında anlayacağınız bir şey diyelim.Gittiğiniz yol gördüğünüz araba hatta ummadığınız bir nesne bile sizi eskiye götürüp o günleri yad etmenize sebeb verebilir nedir bunun sebebi .Eskinin daha güzel olmasımı yoksa yeninin kötü olmasımı ?Yoksa eski günlerimizdeki anılarımızın hatırlanmasımı ?

Gelenek görenek diyebiliceğimiz herşeyin bir sonraki nesil ve nesillerle yok olmaya yüz tutması nedeniyle insan eskiye özlem duyar.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Senin özlemine duyduğun geçmişe bazısı öfke duyar. Kişiden kişiye çok değişir bu durum
Bazısı eski gücünü, enerjisini, hayata bakışını özler. Bazısı keşkelerini düşünür durur. Ama ünide tanıdığım bir felsefe hocam vardı şunu derdi '' Geçmisin geleceğine varsın aksın, zaman zaten bir yok oluş, tutan mı kalmış''. Herif bir cümle kurardı saatlerce düşünürdüm kahvemi yudumlarken.

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Beynimiz geçmişteki anıların güzel taraflarını hatırladığı için bence. 18 yaşında olmama rağmen ben de yaşıyorum bazen :)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Beynimiz geçmişteki anıların güzel taraflarını hatırladığı için bence. 18 yaşında olmama rağmen ben de yaşıyorum bazen :)
1 saat öncesini dahi özler bir insan ya. Yaşın çokta önemi yok aslında

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Teknoloji çok bozdu hayatı bence en çok eskiye özlem bende bu yüzden oluyor herkesin elinde internet ve orda yapıyo şovunu herkes boş boş yaşıyor ve ölüyoruz.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Çünki herşey eskiden güzeldi aşklar dostlar hayaller umutlar akrabalıklar zamanla dertler çoğalınca eskiye özlemde yavaş yavaş başlıyor eski resimlere bakıyorsun ne zaman geçti bee diyorsun :)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Eskiden yeni telefon almayı bu kadar amaç haline getirmiyordum .
Çok klişe olcak ama eskiden çizgi film izlemek için sabah erken kalkıyordum .
Sorumluluğum yoktu
Komşunun evinde otururken rahatça uyurdum annemler eve taşırdı beni yatakta uyanırdım .

Reaksiyon puanı
16,128
zaman makinası olsa ne yaparsın? şuan ki bişeyleri yada birisini yok etmen teorik olarak mümkün olsada gerçekte olmaya bilir o kişi gene gelir... geçmişe gidip kimseyi öldürmeye kalkmayın ...

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Eskiden yeni telefon almayı bu kadar amaç haline getirmiyordum .
Çok klişe olcak ama eskiden çizgi film izlemek için sabah erken kalkıyordum .
Sorumluluğum yoktu
Komşunun evinde otururken rahatça uyurdum annemler eve taşırdı beni yatakta uyanırdım .
o klişeyi yaşamayan çocuk yoktur :)

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
21 yaşındayım şimdiden eskiyi çok özlüyorum belki şehir değişikliğinden dolayı sevemiyorum burayı ama geçmişi unutamamak bence kötü bir hastalık hafızanız en ufak ayrıntıda o eski günleri hatırlayıp üzülmenize neden oluyor unutmak hayata devam edebilmek için gerekli...Şimdiden böyleysem 40 yaşına gelirsem nasıl olurum Allah bilir

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
21 yaşındayım şimdiden eskiyi çok özlüyorum belki şehir değişikliğinden dolayı sevemiyorum burayı ama geçmişi unutamamak bence kötü bir hastalık hafızanız en ufak ayrıntıda o eski günleri hatırlayıp üzülmenize neden oluyor unutmak hayata devam edebilmek için gerekli...Şimdiden böyleysem 40 yaşına gelirsem nasıl olurum Allah bilir
Bu konuşmalardan sonra ben biraz fazla mı küçüldüm ne ?