Eskişehirspor 2-0 Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig 16. Hafta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
eskisehirspor-besiktas-2010-5.jpg

Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Eskişehirspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda oynanan zorlu mücadeleyi ev sahibi Eskişehirspor 2-0 kazandı. Bu galibiyet sonrasında Eskişehirspor güçlü rakibini 3 Ocak 1981'den sonra ilk kez mağlup ederek, 29 yıllık hasrete son vermiş oldu. Ayrıca kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü Bülent Uygun da ilk kez, çalıştırdığı bir takımla Beşiktaş'ı sahasında mağlup ederek bir ilki gerçekletirdi.

Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Veysel Sarı ve 78. dakikada Sezer Öztürk kaydederken, bu gollerde asisti oyuna ikinci yarıda dahil olan eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello yaptı.

Eskişehirspor bu galibiyetin ardından puanını 19'a yükseltirken, Beşiktaş 27 puanda kalarak zirve yarışında ağır bir yara almış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki hafta oynanacak olan ilk yarının son maçlarında Eskişehirspor, Kasımpaşa deplasmanına konuk olurken; Beşiktaş cezası nedeniyle Gaziantepspor maçını tarafsız sahada, seyircisiz oynayacak.

İKİ TAKIMDA DA ÖNEMLİ EKSİKLER

Eskişehirspor ile Beşiktaş arasında oynanan zorlu lig mücadelesinde iki takımın da eksikleri maçın öne çıkan noktalarından oldu. Eskişehirspor'da Koray ve Volkan sakatlıkları nedeniyle, Pele ise diş ağrısından dolayı forma giyemedi.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Quaresma, Bobo, Nobre, Ferrari, Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Nihat Kahveci ve Onur Bayramoğlu'nun yanı sıra izinli olan Fatih Tekke ve Yusuf Şimşek ile maç eksiği olan Rıdvan Şimşek Eskişehirspor deplasmanında siyah-beyazlı takımı yalnız bıraktı.

İLK ATAK BEŞİKTAŞ'TAN, POZİSYON ESKİŞEHİRSPOR'DAN

Maça ilk düdükle birlikte Beşiktaş başlarken, net pozisyona Eskişehirspor girdi. Siyah-beyazlıların kullandığı korner sonrasında ev sahibi Eskişehirspor kontratak geliştirdi. Hızlı bir şekilde yarı sahayı geçen kırmızı-siyahlılarda Sezer sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasının hemen önünde bomboş durumda olan Batuhan'în volesi üstten dışarıya gitti ve maçın ilk ciddi gol pozisyonunu sonuçsuz kalmış oldu.

BURHAN KARŞI KARŞIYA...

İlk dakikalarda Eskişehirspor güçlü rakibi karşısında daha istekli bir oyun sergilerken, Beşiktaş savunma ve orta sahayı kalabalık tutarak kalesinde pozisyon vermeme derdindeydi. Ancak Beşiktaş'ın bu anlayışı ilk bölümde pek fazla etkili olmadı. Maçın 7. dakikasında Diego'nun savunma arkasına attığı uzun topta Burhan, Cenk ile karşı karşıya kaldı fakat bu pozisyonda kırmızı-siyahlı futbolcu topu dışarı atınca bir fırsat daha sonuçsuz kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA YİNE GUTİ SAHNEDE

Eskişehirspor'un tehlikeli ataklarından sonra Beşiktaş topun kontrolünü eline aldı ve rakibini üzerine çekmeye çalıştı. Beşiktaş'ın topa hakim olduğu bölümde Eskişehirspor çok adamla savunmada kalmayı tercih ederken, siyah-beyazlı takım ilk ciddi gol pozisyonunu Guti-Ali Kuçik paslaşmasıyla buldu. İlk yarının 18. dakikasında Guti'nin pasında Ali Kuçik topla buluştu. Genç fubolcu uygun durumda topu dışarı atarak fırsatı değerlendiremedi.

Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanında ikinci net pozisyonunu bir duran topla buldu. Karşılaşmanın 28. dakikasında Guti'nin sağ kanatta yerde kaldı ve Bünyamin Gezer faul düdüğünü çaldı. İspanyol futbolcu Guti'nin kullandığı serbest vuruşta Necip arka direkte kafayı vurdu ama kaleci Ivesa iyi refleksle gol izin vermedi.

GUTİ KIRMIZI KARTLA OYUN DIŞI!

Zorlu karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde devam ederken; 28. dakikada ilk sarı kartını gören Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez, on dakika sonra ikinci sarı kartırnı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlk sarı kartını yaptığı faul sonrasında gören Guti, ikinci sarı kartını yaptığı itiraz sonrasında gördü ve takımını zorlu deplasmanda bir kişi eksik bıraktı. Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasının hemen ardından Eskişehirspor rakip kalede oldukça net bir gol pozisyonunda daha girdi. Bu pozisyonda Erkan topu dışarı attınca bir başka gol pozisyonu daha sonuçsuz kaldı ve ilk 45 dakika golsüz beraberlikle sona erdi.

SCHUSTER'DEN OYUNA MÜDAHALE

Maçta 10 kişi kalan Beşiktaş'ta, ikinci yarı başlarken teknik direktör Bernd Schuster oyuncu değişikliğien gitti. Alman teknik adam ikinci 45 dakika başlarken genç futbolcu Ali Kuçik'i oyundan almayı tercih etti. Ali'nin yerine oyuna Erhan Güven girdi. Bu değişiklikten sonra Erhsan sağ beke geçerken, Hilbert sağ açıkta görev yaptı.

HOLOSKO YİNE ATTI AMA...

Değişiklikle birlikte ikinci yarıya başlayan Beşiktaş'ta, Hilbert'in de ileriye dönük oynamasıyla Guti'nin yokluğu kapatılmaya çalışıldı. Bu anlayışla gol arayan siyah-beyazlılar 51. dakikada topu Eskişehirspor ağlarına gönderdi. Hilbert'in pasında Ivesa ile karşı karşıya kalan son haftaların formda ismi Holosko topu ağlara gönderdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyler değer kazanmadı.

DUVAR ÖRMEK BÖYLE BİR ŞEY OLSA GEREK!

Beşiktaş bir kişi eksik kaldığı mücadelede bir türlü istediği pozisyonlara giremezken, Eskişehirspor net pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 58. dakikasında kırmızı-siyahlı takım arka arkaya tam üç kez girdiği net fırsatta topu ağlara gönderemedi. İlk olarak kaleci Cenk'ten sıyrılan Burhan top kaleye gönderdi fakat Ersan bu şutu çizgiden çıkardı. Sonrasında Batuhan'ın şutunda kalesini gole kapatan Cenk, Burhan'ın şutunu da köşeden çelerek takımını ayakta tutmaya çalıştı.

BEŞİKTAŞ DAHA FAZLA DAYANAMADI!

Eskişehirspor'un Beşiktaş kalesinde baskıyı arttırdığı dakikalarda siyahlı-beyazlı takımın savunması sonunda çatlak verdi ve ev sahibi zorlu rakibi karşısında öne geçmeyi başardı. 61. dakikada serbest vuruşu kırmızı-siyahlı ekip hızlı kullandı ve eski bir Beşiktaşlı Tello'nun pasında Veysel ceza sahası içi, sağ çaprazında topla buluştu. Necip'in rakibini kaçırmasının sonucunda Veysel sağ çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

TELLO'DAN BİR HARİKA PAS DAHA VE...

Zorlu deplasmanda 10 kişi kalmasının da faturasını ağır bir şekilde ödeyen Beşiktaş, geri düştükten sonra savunma güvenliğini elden bırakıp rakip kalede gol aramaya başladı. Eskişehirspor bu dakikalarda Beşiktaşlı futbolculara geçit vermezken, ani geliştirdiği bir atakta da ikinci golü buldu. İlk golün asistini yapan Tello'nun uzun pasında Sezer savunm arkasına sarktı. Sezer sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Cenk'in yanından topu ağlara göndererek, Eskişehirspor'u güçlü rakibi karşısında 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Beşiktaş, Eskişehirspor kalesine gol ve goller bulabilmek için ataklar yapsada, ev sahibi taraftarının da desteğiyle kalesinde pek fazla açık vermedi. Bünyamin Gezer'in çalan son düdüğüyle birlikte ise Eskişehirspor, güçlü rakibi Beşiktaş'a 2-0'lık galibiyetle zirve yolunda ağır bir mağlubiyet tattırmış oldu.

ESKİŞEHİRSPOR 2-0 BEŞİKTAŞ

STAT: Eskişehir Atatürk

HAKEM: Bünyamin Gezer

ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Sezgin, Diego, Nadarevic, Veysel (Dk. 79 Serdar), Erkan, Bülent (Dk. 58 Tello), Alper, Burhan, Sezer (Dk. 85 Doğa), Batuhan

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Ersan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ernst, Aurelio, Necip, Guti, Ali Kuçik (Dk. 46 Erhan), Holosko

TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster

GOLLER: Dk. 62 Veysel, Dk. 78 Sezer

SARI KARTLAR:
Necip, Guti, Erkan

KIRMIZI KART: Guti

Sporx

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Beklemiyordum böyle bir sonuç :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bekliyordum ben açıkçası. Tebrikler Eskişehir. :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Öncelikle Tebrikler ES ES

------

Guti için kötü söylemler var...

Adam eğer öyle kötü niyetle kırmızı kart görecek olsa 38 de değil 70 den sonra görürdü...

Bazıları kendi içindeki kötülüğü GUTİ ye yakıştırmaya çalışıyor...
----------

Lig TV nin spikerleri de bu kadar berbat olabilirdi...
Adamlar resmen Beşiktaş Düşmanlığı yapıyorlar...

Bu tür adamların LİG TV den uzaklaştırılması gerekiyor....

---------

Beşiktaş... Ah ne diyeyim ben sana...

2 ileri bir geri Yeniçeri gibi...

Bu gidiş gidiş değil...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sinirlendirici bir sonuç, denecek çok şey var ama buraya yazmıyorum. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Nası bi kart isteme hareketi ben çözemedim ellerini havaya kaldırmak mı kart istemek !!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Es-es'e tebrikler.
Guti olayıda olması gereken ama herkese uygulansa daha samimi olur. Art niyet uyandırıyor insanda.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Geçen hafta volkana yapıldı diye mi acaba. Onunki bariz alkışlamaydı, ben gutide göremedim kart isteme hareketini ligtvden gördüğüm kadarıyla. İki elini kaldırmış havaya, ne var bunda.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Guti oyundan atılınca Beşiktaş için maç bitmiş zaten. Tebrikler Eskişehir, geçmiş olsun Beşiktaş.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Pofffff sıkıntı bastı.. Bu sene Trabzonun şampiyonluğunu istiyorum.Kutlamalara katılırım burada..

Shusteri de yabancı hocaları da sevmiyorum..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bütün beşiktaşlılar haklı buluyor sanırım kırmızı kartı :)
Demek ki ligtv.com.tr deki görüntüler eksik. Bakıyorum bakıyorum bi itiraz göremiyorum.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bütün beşiktaşlılar haklı buluyor sanırım kırmızı kartı :)
Demek ki ligtv.com.tr deki görüntüler eksik. Bakıyorum bakıyorum bi itiraz göremiyorum.

kart isteme hareketi yaptı diye gördüm maç sırasında sonra ellerini kaldırdı oda 2 sn lik birşey

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben farkedemedim o zaman :)
Tebrikler eskişehire, yine başladık tebriklere :(

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir yanda memleketimizin kulübü, yıllarca "büyükler ligine" beklediğimiz Kırmızı Şimşekler.
Öbür yanda hem kuruluş hikayesi, hem de duruşuyla kalbimizde başka bir yeri olan Kara Kartallar.
Garip duygularla izledim maçı.
Bir zamanlar Beşiktaş'ta oynamış oyuncular çok istekliydi bu gece Es Es formasıyla.

Sonuçta neredeyse 30 yıllık bir seriyi tersine çevirdi EsEs.. Ve böyle bir sevince ihtiyacı vardı bence..
Benim için "fifty fifty" durumuydu maçın sonu. Kazanan da bendim kaybeden de..

Ama Sdn'deki yorumları okuyunca bir ayrıntı güzeldi: Beşiktaş taraftarı arkadaşlarımın EsEs'i tebrik etmeleri..

Bence size de tebrikler..

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
ahhh ya iddia eskişehire verecektik belli olmaz diye vermedik süper oran vardı ya :d

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
dün gece sabaha kadar uyuyamadık......

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Otel yokmuş
maç günü Eskişehire gidilmiş falan filan.
İşin burası ayrı bir rezillik zaten ama Esesi tebrik ederiz,aldılar maçı.
Schuster ile Demirören biran önce ne yapıyorlarsa yapsınlar sona erdirsinler şu rezilliği