Eski sistem ile uğraşmak tam bir baş belası !

Gizemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese iyi forumlar. Burada yeniyim ve yemi olarak ilk konumu ilk sorunumu açıyorum hayırlı olsun bana ?

2010 yılında yeni bir sistem satın almıştım ve o zamanların en çok meşhur olan NFS Undergrand, Metin 2, most wanted vs biraz modu olduğu zamanlar idi. Haliyle sistem yeni ve hiçbir şekilde kasma yok. Sistemin tam olarak teknik özelliklerini söylemiyorum çünkü benim için tak çalıştır işimi görsün yeter mantığı var bende.

Gelelim asıl konuya.....

Bahsetmiş olduğum sistem de 500gb hard disk ve 3 GB RAM vardı ama ekran kartım yoktu. Msi anakart ve amd işlem takılı olan bu kasa da zaman geçtikçe donmalar kasmalar olmaya başladı e sistem sonuçta eski, eski olmasına ama hala işimi görüyordu. Gelelim 2015 yıllarına ve sistem artık tamamiyle donmalara kasmalara başladı hemen hemen haftanın 3 günü format atıyordum artık hangi format sürümü daha az daha stabil çalışırsa onu bulup kuruyordum.

Artık bıkkınlık vermeye başladı sürekli format sürekli format gınaa gelmeye başladım. Ordan burdan RAM buluyorum ekran kartı takıyorum bi nevi artık ölmüş sistemi ayakta tutmaya çalıyorum. Yıl oldu 2019 ve ben hala her gün format atıyorum tekrar donanım yüklüyorum vs artık isyan etmeye başladım ve sonuç olarak Şuan sistem de bulunan; 6 GB RAM 450 GB hard disk ve ATI HD 4500 serisinin ekran kartı takılı fanı bile yok kendim sonradan üzerine fan monte ettim yolsa oyun oynarken sürekli ısınıyor oyun kapanıyor oynadığım oyun ise herkesin bildiği lanet olası pubg...

Son olarak bugün yine bi format daha attım bütün sistemi tekrar kurdum ama hiçbirşey düzelmeyecek format atınca yeni bir sistem gelmiyor haliyle. Şimdi sizlerden bir destek istiyorum...

Gerek GT5 gerek pubg bu gibi oyunları kurup rahatça oynaya bileceğim bir sistem arıyorum ucuz olsun ama toplama olsun işimi görsün yeter diyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim artık isyan ettim böyle bir kasaya sahip olduğum için.

Önerileriniz benim için çok önemli ve illa yeni bir kasa değil bu bahsetmiş olduğum sistem üzerine de yenilik getirile bilirse tadından yenmez. İyi forumlar ?

Son düzenleyen moderatör:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Mevcut işlemciniz inanılmaz zayıf kalmış artık. 2 çekirdek bi işlemci ile zaten,bu saatten sonra manevra yapabilme şansınız hiç yok.
Anakartınızı biliyorum. 760 çipsetli bi anakart.

Max 95 watt TDP li ,phenom II X4 işlemcilere kadar desteği var. X4 925 - X4 945 . 6 çekirdek ,1055T de olabilir.

2 elleri takip edin. Bu saydığım işlemcileri 100-150 tl arası bulabilirsiniz.Takarsanız ,makina epey farkeder.İşlemci değişiminden sonra,E.kartını da değiştirebilirsiniz artık. Hd 4500 serisi zaten görüntü vermeye yarar. Yine 2. el 250-350 tl arası alabileceğiniz bi kart şimdikine göre oyunda çok şeyi değiştirir.Bu işlemciler nvidia cenahında 750 Ti, GT 1030 ;AMD cenahında r7 250-260 kartlarına kadar rahat iş görür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gizemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mevcut işlemciniz inanılmaz zayıf kalmış artık. 2 çekirdek bi işlemci ile zaten,bu saatten sonra manevra yapabilme şansınız hiç yok.
Anakartınızı biliyorum. 760 çipsetli bi anakart.

Max 95 watt TDP li ,phenom II X4 işlemcilere kadar desteği var. X4 925 - X4 945 . 6 çekirdek ,1055T de olabilir.

2 elleri takip edin. Bu saydığım işlemcileri 100-150 tl arası bulabilirsiniz.Takarsanız ,makina epey farkeder.İşlemci değişiminden sonra,E.kartını da değiştirebilirsiniz artık. Hd 4500 serisi zaten görüntü vermeye yarar. Yine 2. el 250-350 tl arası alabileceğiniz bi kart şimdikine göre oyunda çok şeyi değiştirir.Bu işlemciler nvidia cenahında 750 Ti, GT 1030 ;AMD cenahında r7 250-260 kartlarına kadar rahat iş görür.

Elimde başka bir anakart mevcut msi işlemci de 2.7 ilk bir MHz sunarken CASPER bir anakart taktım ve bütün diğer sistemleri RAM vs hepsini taşıdım ve karşılaştığım durum şu ki msi anakart üzerinde her tık yaptığım işlemde CPU direk %90 lara falan çıkıyordu hele ki oyun oynarken %100 ama CASPER anakart taktıktan sonra 3.10 GHZ gördüm ve en azından oyun oynarken %60-70 arası seyrediyor şimdilik bunun üzerinden devam edeceğim ama ikisinin de işlemci pimleri farklı ikisi biribirine uymuyor haliyle ve en kısa yoldan nasıl çözüm bulurum onu arıyorum. Kasa almaya kalktım çok pahalı 1000 lira dan aşağı fiyat yok.

Kafam gerçekten çok karışık ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum elimde iki adet anakart ve işlemci mevcut fakat ikisinde 2 çekirdek. Yeni sistem alayım diyorum fiyatlar uçuk bu sefer elimdekilerin üzerine gideyim diyorum değer mi onu da bilmiyorum siz değerli arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten.

Ekli dosyalar

• 78967131-BBB2-4C23-8456-A7042547BADB.jpeg
    78967131-BBB2-4C23-8456-A7042547BADB.jpeg
    192.1 KB · Görüntüleme: 379
Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Bu haber iyi oldu. 2. işlemci olayı yani. Şimdi ikinci işlemcinin anakartının modelinin markasının yazılı olduğu kısmın net bi fotosunu yolla. Hatta speccy programını kur. motherboard kısmına tıkla. oranında fotosunu istiyorum. Bu anakarta, bi terslik yoksa ,çok ucuza, 2.el bi 4 çekirdek intel işlemci takma şansımız olabilir. Yani makinan, uçabilir.:)

Download Speccy | **** your computer specs, free!

Gizemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu haber iyi oldu. 2. işlemci olayı yani. Şimdi ikinci işlemcinin anakartının modelinin markasının yazılı olduğu kısmın net bi fotosunu yolla. Hatta speccy programını kur. motherboard kısmına tıkla. oranında fotosunu istiyorum. Bu anakarta, bi terslik yoksa ,çok ucuza, 2.el bi 4 çekirdek intel işlemci takma şansımız olabilir. Yani makinan, uçabilir.:)

Download Speccy | **** your computer specs, free!

Belirtmiş olduğunuz proğramı indirip kurdum ve fotoyu paylaşıyorum ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Tamam. 1155 soket. OEM bi anakart. H61 ÇİPSET. Şmdi markalı bi şey olsaydı işlemci uyum listesine bakardık. Ama en kötü ihtimal ile 2000 serisi sandy bridge işlemci desteği vardır.3000 serisi işlemcilere de olması lazım ama kesin konuşamıyorum.

İ5 2400 Bİ İŞLEMCİ ARAMALISIN. mevcut işlemcin ile kıyas dahi olmaz. 200-250 tl civarı bulabilirsin.

İNTEL CORE İ5 2400 2.NESİL İŞLEMCİ - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 696477890
Aslında bulunduğun yerde i5 3000 serisi bulabilirsen,deneme kaydıyla elden alabilirsen tadından yenmez.

Gizemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam. 1155 soket. OEM bi anakart. H61 ÇİPSET. Şmdi markalı bi şey olsaydı işlemci uyum listesine bakardık. Ama en kötü ihtimal ile 2000 serisi sandy bridge işlemci desteği vardır.3000 serisi işlemcilere de olması lazım ama kesin konuşamıyorum.

İ5 2400 Bİ İŞLEMCİ ARAMALISIN. mevcut işlemcin ile kıyas dahi olmaz. 200-250 tl civarı bulabilirsin.

İNTEL CORE İ5 2400 2.NESİL İŞLEMCİ - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 696477890
Aslında bulunduğun yerde i5 3000 serisi bulabilirsen,deneme kaydıyla elden alabilirsen tadından yenmez.

Yardım için teşekkürler birazcık araştırma zamanı o zaman tekrar dönüş sağlarım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim ?

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
bendede eski laptop var 4-5 sene oldu çıkalı da 6-7 senesi var temizliğe götürücem yakında az daha idare etse yeter ömrü bitti artık cihazlarda çok pahalı düzgün i5 bişiler 5000den yukarı i7ler 6000 7000 görüyor masaüstü de aynı oldu zaten.