Eski Sabit Diskinizi Satarken Dikkat

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kişisel dosyalarınızı, resimlerinizi veya projelerinizin, sabit diskinizi sattığınız kişinin eline geçmesini engellemek için ne yapabiliriz?

BT Labs'in güvenlik araştırmacılarının yaptığı bir araştırmada, satılan sabit disklerin %66'sının içinde kişisel bilgilerin bulunduğu ortaya çıktı. Kötü amaçlı kişilerin eline geçen kişisel bilgileriz ve diğer belgeleriniz, başınızın ağrımasına sebep olabilir. Durum böyle olunca, bize de bu durumun çözümünü okuyucularımızla paylaşmak düşüyor.

:: Satacağınız sabit diskinizin üzerinde temizlik yapmak istiyorsanız tıklayın.

:: Sabit diskinizin üzerindeki verilerinizin başkalarının eline geçmesi sizi de rahatsız eder miydi?

Yazan: Ruşen Göbel
SDN - http://shiftdelete.net

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarımı su fiyatına satarım yinede Hdd'mi satmam içini açar kırarım kezzap dökerim üstüne yine de satmam...

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
vallahi Tuneup yazilimi kullaniyorum dosyayi cehenneme yollamak icin Gutmann Method ile siliyorum feristahi gelse geri getiremez

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sadece HDD mi ? Fotoğraf makineleri hafıza kartları içinde bu geçerli, Bazı art niyetli fotoğrafçılar poz basımı için verdiğiniz hafıza kartlarını kurcalayıp, sildiğiniz resimleri inceliyorlar. O yüzden bu tarz geri dönüşümlü hafıza ürünlerini kullanırken dikkatli olunuz.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
en iyisi 36 saat (160 gb) sürecek olan LLF :D

BilgeAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de kullanmakta olduğum HDD'yi satmayı hiç düşünmüyorum.

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
üzerine herhangi bir dosya yazdığınız zaman kimse sizin dosyalarınıza ulaşamaz...

Reaksiyon puanı
2,148
bununla silince FBI da bulamaz mı :wassat: michael scofield da kullansaymış ya o zaman yokmuymuş :D

hdd temizlemek için adamlar özel alet yapmışlardı bu sitede görmüştüm sanırım içine sokuyodun ilk günkü gibi geri veriyodu felan fıstık.. 1 mb lık yazılım da mı bu işi yapıyor yani ilginç :stuart:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Elbette eder birileri ubuntuyu kurduğumu öğrenirse rezil olurum!...

HeLLxXx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birsürü hdd kullandım 15 yıl içinde 100 mb dan 1 tb a kadar ama hepsi de duruyo kimisinin içini açtım hava aldırdım kimiside bi yerlerde duruyo :).Satmam kardeşim kimselere :):)