Yardım Eski Laptopu yenileme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 6647944
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 6647944

SDN Okuru
Arkadaşlar merhaba. Elimde Asus N50VN marka bir Laptop var. Filmden başka bir şey yapılmıyor. Normalde PS4 oynuyorum ve onu kullanıyorum fakat bağımlısı olduğum 1-2 oyun var onlar da PS'de yok. Ben bu bilgisayarın hangi parçalarını upgrade yapabilirim ? Laptop olayından pek anlamıyorum. Sadece fanlarını söküp temizliğini yapıyorum ki onları da yenilemem lazım. Macunu falan ölmüştür büyük ihtimalle. İnanılmaz ses yapmaya başladı.

Bilen biri varsa nereden en güvenilir bir şekilde alışveriş yapabilirim bana söyleyebilir mi? Bir de nasıl yapacağımı tabi ki de =)

Şimdiden teşekkürler

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
Laptoplarda genel olarak ram ve ssd değişimi yaparsınız ve bilgisayarınız sizi belli bir aşama daha idare eder.Öncelikle Crucial System Scanner' ı indirip bilgisayarınıza yapabileceğiniz değişimleri görelim.Ekran fotoğrafı atarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

D

Deleted member 6647944

SDN Okuru
Laptoplarda genel olarak ram ve ssd değişimi yaparsınız ve bilgisayarınız sizi belli bir aşama daha idare eder.Öncelikle Crucial System Scanner' ı indirip bilgisayarınıza yapabileceğiniz değişimleri görelim.Ekran fotoğrafı atarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

Tamamdır kardeşim şu anda işteyim, eve gider gitmez dediğin programı indirip taratıp burada ss'ini yükleyeceğim. İlgin için teşekkür ederim :)

MG4446

Profesör
Reaksiyon puanı
1,257
O uygulama hangi parçaların değiştirebilir olduğunu mu gösteriyor?

kastamonuayusu037

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
sistem özelliklerinizi atarsanız daha güzel cevaplayabiliriz..

kesin olarak ram ve ssd değişimi yapabilirsiniz lakin bazı işlercilerde değişebiliyor bunun için işlemcinizi atarmısnız

D

Deleted member 6647944

SDN Okuru

Hocam tekrardan merhaba. Çıkan sonuç bu. Umarım link paylaştığım için ban yemem :) Diğer bilgileri de paylaştım.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    62.8 KB · Görüntüleme: 143
  • 2.jpg
    2.jpg
    130 KB · Görüntüleme: 145

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
Hocam burada ssd takviyesi yapabilirsiniz demiş ancak sata kaç olduğu burada önemli

Ram olarak maksimum 4 gb yapabileceğinizi düşünüyorum

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
SATA 2 portuna SATA 3 SSD takılıyor ve yine de oldukça hızlandırıyor.
Biliyorum benim bilgisayarım sata 2 ve sata 3 taktım ancak siteyi hiç sata destekli bilgisayarda denemediğim için acaba normal sata destekli bilgisayarada mı ssd öneriyor gibi bir düşünce aklıma geldi. Bu yüzden kontrol etmek istedim

Reaksiyon puanı
8,191
Hocam burada ssd takviyesi yapabilirsiniz demiş ancak sata kaç olduğu burada önemli

Ram olarak maksimum 4 gb yapabileceğinizi düşünüyorum
Sata 2 de olsa performansı ciddi olarak artar şu anki depolama birimi çok kötü zaten.

Ek olarak laptopunuz maalesef çok yükseltme yapılacak düzeyde değil. Hadi SSD falan takılır ama fazlası maalesef.