Eski hdd yeni pc ye takmak

Mehmet can erturun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba yeni bir pc topladım ancak elimdeki sata hdd yi kullanırım diye hdd almadım bu harddiski direk taksam çalışırmı içinden almam gereken dosyalar var win 7 kurulu ne yapmam gerektiğini sırasıyla anlatabilirmisiniz ?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Çalışır ama yüklediğin sürücüler yeni donanıma ait olmadığı için eski sürücüleri ait herşeyi silip yeni sürücüleri yüklemen gerekir.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
İşin doğrusu ben de hiç yapmadım, tahminde bulunuyorum.
Hard diski tak ve aç zaten doğrudan açılması lazım.
Lakin ekran kartı sürücüsü vs farklı olacağı için çözünürlük vs kötü olabilir veya ses gelmeyebilir, sürücüleri silip yenileri yükleyince onlar da düzelir.
Çünkü Windows modüler kernele sahiptir, sürücü geçişleri yapabilir, gerçi Linux'te de sorun olmaz, onda da kapalı kaynak sürücüleri yeniden yüklemen gerekir diğerleri zaten kernele gömülüdür.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Çalışmaz, önce lisans yemez, sonra sürücüler yemez. Eski işletim sisteminin içindeki verileri yedekleyip yeniden kurman gerek.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Calismaz windows baslatiliyor ekraninda reset atar bilgisayarlar . cunku hdd de eski donaniminin driverleri var .

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
mavi ekran hatası verebilir windows onarma da işe yaramaz denemiştim bir tek msi vr601 notebook'taki vista asrock 775i945gz anakartla çalıştı hemde normal kullanılır şekilde...
ekran görüntüsü2.jpg