Eski Bilgisayarı Yükseltmek Mi? Yenisini Almak Mı?

DeLiGeNnC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 10 yıllık bir bilgisayarım var. Toplama olarak yaptırmıştım. Kendime o zamanlar yetiyordu ama artık çocuklarımıza kadar geldiği için onların ihtiyaçlarına yeterli gelmiyor. Aşağıda bilgisayarın mevcut özellikleri var. Tavsiye ve önerilerinize çok ihtiyacım var. Kararsız kalmama sebep bilgisayar özelliklerinden anlamam sadece kullanıcıyım. Hazır bilgisayarlardan yada toplama bilgisayarların mevcut özelliklerinde ki uyumlu ilgili de şüpheliyim. Bir tarafı iyi ise bir tarafı ağır kalabiliyor o yüzden bu işin ehli olan siz değerli arkadaşlarımdan konu ile ilgili tavsiyelerinizi alıp ona göre hareket etmek istedim. Mevcut özellikleri yükseltmek mi daha uyguna gelir yoksa yeni bir kasa veya bilgisayar almak mı? Mevcut özellikleri aşağıya yazıyorum istenilen bilgileri de ekleyebilirim.

Yorumları ile katkı sağlayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

İşlemci: İntel Core 2 duo CPU E4600 2.40 Ghz
Bellek : 2.00 GB
Ekran Kartı: Readeon X1550 64 Bit
Sabit Disk : 160 GB
İşlemci Çekirdek Sayısı : 2

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,987
Bu bilgisayarı ne kadar yükseltsek yinede ihtiyaçları karşılamaz o yüzden yeni bilgisayar almanı tavsiye ederim.

Swochtiar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Eski bilgisayarını yükseltmeyi/geliştirmeyi aklından çıkart/unut!!!! Aksine çok pişman olursun yeni bir bilgisayar toplamanı ŞİDDETLE öneririm!

Saruhan0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
81
En başta eski bir anakart, yükseltmeye izin vermez. Sıfırdan sistem toplamalısınız.

Surprizemb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
39
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 10 yıllık bir bilgisayarım var. Toplama olarak yaptırmıştım. Kendime o zamanlar yetiyordu ama artık çocuklarımıza kadar geldiği için onların ihtiyaçlarına yeterli gelmiyor. Aşağıda bilgisayarın mevcut özellikleri var. Tavsiye ve önerilerinize çok ihtiyacım var. Kararsız kalmama sebep bilgisayar özelliklerinden anlamam sadece kullanıcıyım. Hazır bilgisayarlardan yada toplama bilgisayarların mevcut özelliklerinde ki uyumlu ilgili de şüpheliyim. Bir tarafı iyi ise bir tarafı ağır kalabiliyor o yüzden bu işin ehli olan siz değerli arkadaşlarımdan konu ile ilgili tavsiyelerinizi alıp ona göre hareket etmek istedim. Mevcut özellikleri yükseltmek mi daha uyguna gelir yoksa yeni bir kasa veya bilgisayar almak mı? Mevcut özellikleri aşağıya yazıyorum istenilen bilgileri de ekleyebilirim.

kankam sen iyi bir pc istiyorsan şöyle bir 3500 tl bütcen varsa sana cok iyi bir sistem toplarım Hatta toplayim
İşlemci : Ryzen 5 1600 1000 TL
Anakart: B450 Yada A320 DDR4 Herhangi bir marka ama fiyatı 500 550 tl olandan almalısın birde amd uyumlu bir anakart almalısın intel ile amd uyum farkı var o yüzden amd olanını secmelisin
Ram: 8GB DDR 4 RAM 3000 MHZ hızında olsun 350 TL
Ekran Kartı RX550 800 Tl falan
Sabit Disk: SSD olsun hdd alma sakın 500 gb yada 300 Gb Csgo vb oyunlar için yeterlidir 250 TL

Son olarak kasa ve cpu almalısın onlarda toplam sana 400 500 tl gibi fiyat tutar ve al sana 3500 3800 tl gibi bir pc hem oyunlarda iyi bir performans alırsın
Sabit Disk

DeLiGeNnC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Yeni bir bilgisayar araştırsam daha iyi :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
kankam sen iyi bir pc istiyorsan şöyle bir 3500 tl bütcen varsa sana cok iyi bir sistem toplarım Hatta toplayim
İşlemci : Ryzen 5 1600 1000 TL
Anakart: B450 Yada A320 DDR4 Herhangi bir marka ama fiyatı 500 550 tl olandan almalısın birde amd uyumlu bir anakart almalısın intel ile amd uyum farkı var o yüzden amd olanını secmelisin
Ram: 8GB DDR 4 RAM 3000 MHZ hızında olsun 350 TL
Ekran Kartı RX550 800 Tl falan
Sabit Disk: SSD olsun hdd alma sakın 500 gb yada 300 Gb Csgo vb oyunlar için yeterlidir 250 TL

Son olarak kasa ve cpu almalısın onlarda toplam sana 400 500 tl gibi fiyat tutar ve al sana 3500 3800 tl gibi bir pc hem oyunlarda iyi bir performans alırsın
Sabit Disk
400 500 tl ye kasa ve psu mu varmış ? ? C4 denilen psular neredeyse o fiyatta. ?

Konuya gelirsek, yeni sistem şart. Benim gibi aldığında canı çıkana kadar kullanıyorsun o yüzden ucuz diye kalitesiz veya 2. ele yanaşmanı önermem.

Son düzenleme:

ReznooW

Asistan
Reaksiyon puanı
368
yeni sistem almak en mantıklısı

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Merhaba arkadaşlar,

Bu sistemin kullansan kullansan sadece kasasını kullanabilirsin :D Gerisi kalan her şey çöp statüsünde artık.
Sabit Disk bile 160 gb :D O halen ölmeden nasıl sağ kalmış bunca sene. O Pc'nin açılış süresi kim bilir kaç dk veya kim bilir nasıl yavaş :(

Yeni nesil işlemci ekran kartı ve SSD'ye geçince PC neymiş görmeniz dileği ile. Bir bütçe beilirtirseniz yeni sistem önerebiliriz.

Son düzenleme: