Eşit Ağırlık Ögrencisiyim Yazılim Müh. Okuyabilir Miyim ?

Syntax.Err

Asistan
Reaksiyon puanı
161
Merhabalar Eşit Ağırlık Ögrencisiyim Ve Yazılım Kazanmak İstiyorum Ama Yazılım Sayısal Da Yer Alıyor Yinede Yazılım Seçebilir Miyim ?

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Seçebilirsin. Ama okul puanını unutman gerekiyor. Ayt de sayısal bölümlerini yapman gerekli. Bu bölümü istiyorsanız neden eşit ağırlık seçtiniz?

Syntax.Err

Asistan
Reaksiyon puanı
161
Seçebilirsin. Ama okul puanını unutman gerekiyor. Ayt de sayısal bölümlerini yapman gerekli. Bu bölümü istiyorsanız neden eşit ağırlık seçtiniz?
Sayısal Yapabileceğime İnanmıyorum ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tavsiyen Nedir ?

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Sayısal Yapabileceğime İnanmıyorum ;)
O zaman pek bir mümkünatı yok. Sınav da sayısal bölümünü yapman zorunlu. Sayısal bölümlerini seçebilmek için. Bunun dışında yapabileceğinize inanmıyorsanız eşit ağırlıktan devam edin. Herkes yazılımcı olma peşinde koşuyor fakat ağır kod yazarken sayısal okumuş birisi daha iyi hesap yapıp, algoritma yazabiliyor.
Edit: Yanlış anlaşılmasın. Bu iş udemy den kurs alıp,kitap alıp olacak iş değil. Türkçe kitaplar yetersiz derin bilgi edinmek için. Sadece yazılımcı olarak Freelance çalışabilirsin.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Sınavda sayısal bölümden soru yaparsanız seçebilirsiniz.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Sayısalın yoksa hayır. Tercihe yazarsın ama Matematik-Fen çözmeden gidemezsin.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Sınavdakiyle bitse keşke ünide hayatında görmediğin matematik ve fiziği göreceksin ?

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Neden okul puanını unutsun? Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen.

Şu anki sistem (YKS) için söylüyorum. Eğer sayısal puanın herhangi bir Yazılım Müh. bölümüne yetiyorsa tabi ki seçebilir ve gidebilirsin. Fakat sınavda sayısal çözmen gerek sayısal puanının yetmesi için.

SelcukD

Asistan
Reaksiyon puanı
52
sayısal bölümü yapman gerekiyor yada 2 yıllık bilgisayar prgramcılığı seçip dgs ye girip 4 yıllık yazılım mühendisliğine seçmen gerekiyor

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Neden okul puanını unutsun? Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen.

Şu anki sistem (YKS) için söylüyorum. Eğer sayısal puanın herhangi bir Yazılım Müh. bölümüne yetiyorsa tabi ki seçebilir ve gidebilirsin. Fakat sınavda sayısal çözmen gerek sayısal puanının yetmesi için.
Ya dostum ben kendim giriyorum bizzat. Okul puanı sayısal okuyorsan sayısal puanı olduğu için eşit ağırlık tercihi yapar isem bu puan gelmiyor. Sadece sınav puanı oluyor. Diğer bölümler de aynı şekilde

Efendim kolay diye sözel okuyayım. Sınava girdiğimde sayısal dan gireyim. Okul puanı gelsin. Böyle bir mantık maalesef bulunmuyor. Okul puanı gelmiyor bölüm farklı olunca.

Örnek verilmiştir. :)

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Ya dostum ben kendim giriyorum bizzat. Okul puanı sayısal okuyorsan sayısal puanı olduğu için eşit ağırlık tercihi yapar isem bu puan gelmiyor. Sadece sınav puanı oluyor. Diğer bölümler de aynı şekilde
Hem geçen hem de bu sene de sınava girdim. Ayrıca geçen sene bir dershane kurumunun deneme sonuçlarını excel üzerinden hesaplıyordum. Anlayacağın işin içindeyim yani:) Bahsettiğin gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Artık eskisi gibi sayısal okuyosan okul puanı sayısala eklenir, sözel okuyosan sözel puana eklenir diye bir şey yok. Kimsenin sayısal mı sözelci mi olduğu herhangi bir veri tabanında kayıtlı değil zaten. 11. sınıfa geçerken insanların seçimine göre okul kendisi ayarlıyor derslerle vs. Burdan sonrası alıntıdır.
AYT puanı hesaplarken TYT net katsayıları:
  • Türkçe: 1,32
  • Matematik: 1,32
  • Sosyal Bilimler: 1,36
  • Fen Bilimleri: 1,36 ile çarpın
AYT Alan testleri net katsayıları:
Sayısal:
  • Matematik: 3,00
  • Fizik: 2,85
  • Kimya: 3,07
  • Biyoloji: 3,07 ile çarpın.
Eşit Ağırlık:
  • Edebiyat: 3,00
  • Tarih-1: 2,80
  • Coğrafya-1: 3,33 ile çarpın.
Sözel:
  • Coğrafya-1: 3,33
  • Tarih-2: 2,91
  • Coğrafya-2: 2,91
  • Felsefe: 3,00
  • Din Kültürü: 3,33 ile çarpın.
Dil:
  • Her soru: 3,00 ile çarpın.
Bulduğunuz her sonucu toplayın. Ardından ÖSYM’nin her adaya otomatik olarak verdiği 100 puanı ve OBP’nizi (Lise bitirme ortalamanızın yüzde 60’ı - ortalamanız 90 ise 90 x 0,6 = 54 puan) ekleyin. Çıkan sonuç AYT puanınızı (YKS yerleştirme puanı) verecektir.

Gördüğün gibi en son okul puanın 0.6 ile çarpılıp bütün puan türlerine ekleniyor. Hala savunuyosun bi de. Türkiye'deki bu olayı bir türlü çözemedik. Bir şeyi bilmiyosan bilmiyorum de. Kendi kafana göre yorumlarıp insanları yanlış bilgilendirme.

Efendim kolay diye sözel okuyayım. Sınava girdiğimde sayısal dan gireyim. Okul puanı gelsin. Böyle bir mantık maalesef bulunmuyor. Okul puanı gelmiyor bölüm farklı olunca.
Hala daha inatla yazmaya devam ediyor bi de.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Mat ve Fen bilmiyorsan AYT'de yapamazsın ve istediğin yeri kazanmak zorlaşır sadece matematikle olmaz o. Şenol Hoca'nın dediği gibi TYT kızartır AYT morartır. :D

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Hem geçen hem de bu sene de sınava girdim. Ayrıca geçen sene bir dershane kurumunun deneme sonuçlarını excel üzerinden hesaplıyordum. Anlayacağın işin içindeyim yani:) Bahsettiğin gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Artık eskisi gibi sayısal okuyosan okul puanı sayısala eklenir, sözel okuyosan sözel puana eklenir diye bir şey yok. Kimsenin sayısal mı sözelci mi olduğu herhangi bir veri tabanında kayıtlı değil zaten. 11. sınıfa geçerken insanların seçimine göre okul kendisi ayarlıyor derslerle vs. Burdan sonrası alıntıdır.
AYT puanı hesaplarken TYT net katsayıları:
  • Türkçe: 1,32
  • Matematik: 1,32
  • Sosyal Bilimler: 1,36
  • Fen Bilimleri: 1,36 ile çarpın
AYT Alan testleri net katsayıları:
Sayısal:
  • Fizik: 2,85
  • Kimya: 3,07
  • Biyoloji: 3,07 ile çarpın.
Eşit Ağırlık:
  • Coğrafya-1: 3,33 ile çarpın.
Sözel:
  • Coğrafya-1: 3,33
  • Tarih-2: 2,91
  • Coğrafya-2: 2,91
  • Felsefe: 3,00
  • Din Kültürü: 3,33 ile çarpın.
Dil:
  • Her soru: 3,00 ile çarpın.
Bulduğunuz her sonucu toplayın. Ardından ÖSYM’nin her adaya otomatik olarak verdiği 100 puanı ve OBP’nizi (Lise bitirme ortalamanızın yüzde 60’ı - ortalamanız 90 ise 90 x 0,6 = 54 puan) ekleyin. Çıkan sonuç AYT puanınızı (YKS yerleştirme puanı) verecektir.

Gördüğün gibi en son okul puanın 0.6 ile çarpılıp bütün puan türlerine ekleniyor. Hala savunuyosun bi de. Türkiye'deki bu olayı bir türlü çözemedik. Bir şeyi bilmiyosan bilmiyorum de. Kendi kafana göre yorumlarıp insanları yanlış bilgilendirme.

Hala daha inatla yazmaya devam ediyor bi de.
Ya kardeş sen şimdi kendine yazılımcıyım da dersin. Bu işin içinde olman beni ilgilendirmiyor. Obp senin bölümüne eklenen puandır. Kendi puanım da eşit ağırlıkta çözmeme rağmen oraya yansımadı geçtiğimiz seneler de.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Ya kardeş sen şimdi kendine yazılımcıyım da dersin. Bu işin içinde olman beni ilgilendirmiyor. Obp senin bölümüne eklenen puandır. Kendi puanım da eşit ağırlıkta çözmeme rağmen oraya yansımadı geçtiğimiz seneler de.
Arkadaşım hala neyi savunuyosun? Senin eşit ağırlıkçı ya da sayısalcı olduğunu devlet bilmiyor. Yani herhangi bir veritabanında böyle bir veri yok. İsteseler de yapamazlar dediğin olayı. Sonuç sayfanı at da sana kanıtlıyayım bahsettiklerimi. Ayrıca neden kendime yazılımcı diyeyim orasını pek anlayamadım, senin hayal gücüne bağlıyorum.

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Arkadaşım hala neyi savunuyosun? Senin eşit ağırlıkçı ya da sayısalcı olduğunu devlet bilmiyor. Yani herhangi bir veritabanında böyle bir veri yok. İsteseler de yapamazlar dediğin olayı. Sonuç sayfanı at da sana kanıtlıyayım bahsettiklerimi. Ayrıca neden kendime yazılımcı diyeyim orasını pek anlayamadım, senin hayal gücüne bağlıyorum.
Ya kardeş sözel de okuyabilirdim. Sayısal boşuna mı okuduk. Sayısal yapabiliyorum sözel neden okumayayım daha rahat olmak için. Obp etkisini kime sorsan aynısını der.

İşin içindeyim diyorsun. Yok Excel ile hesaplama yaptım felan. Bunlar beni ilgilendirmez. :)

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Ya kardeş sözel de okuyabilirdim. Sayısal boşuna mı okuduk. Sayısal yapabiliyorum sözel neden okumayayım daha rahat olmak için. Obp etkisini kime sorsan aynısını der.

İşin içindeyim diyorsun. Yok Excel ile hesaplama yaptım felan. Bunlar beni ilgilendirmez. :)
Çünkü kolay olsun diye sözel okursan sayısal dersleri görmemiş olacağın için sınavda da sayısal soruları yapamazsın. Bu kadar basit neyini anlayamıyorsun? Neden zorluyosun ki kendi sonuç belgeni at ben de sana hesabıyla kanıtlayayım.

Son düzenleyen moderatör: