Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
1-wasp.jpg

Bir yaban arısı türü, akranları arasında bireysel yüzleri tanıma yeteneğini geliştirdi (diğer böceklerin yapamayacağı bir şey) birlikte çalışmayı nasıl öğrendikleri konusunda bir evrime işaret ediyor.

Cornell Üniversitesi araştırmacıları tarafından yönetilen bir ekip, Kuzey kağıt eşekarısı evrimini incelemek için nüfus genomiklerini kullandı. Araştırma, yaban arılarının artan zekasının evrimsel bir avantaj sağladığını ve zekanın genel olarak nasıl geliştiğine ışık tutuyor; bu da insanlar da dahil olmak üzere diğer birçok tür için de etkileri var.

Nörobiyoloji ve davranış profesörü Michael Sheehan, "Buradaki gerçekten şaşırtıcı sonuç, bu yaban arılarının yakın tarihinin en yoğun seçim baskılarının iklim ile uğraşmak, yiyecek veya parazit yakalamak değil, birbirleriyle daha iyi başa çıkmaktır." dedi.

Birçok omurgalı hayvan, en azından bazı durumlarda bireysel yüzleri tanıyabilir, ancak böcekler arasında yüz tanıma oldukça nadirdir. Bu çalışma, türlerdeki genetik varyasyon modellerini analiz ederek bu yeteneğin nasıl ve ne zaman geliştiğini araştırmıştır.

Yüzleri tanıyabilen birkaç böcek türü bir özelliği paylaşmakta: çoklu kraliçelere sahip ortak toplumlar. Ancak kağıt eşekarısı bir yuvada beş veya daha fazla kraliçe olabilir ve yüz tanıma, bu kraliçelerin birbirleriyle müzakere etmesine yardımcı olur.

:: Bir hayvanın evrimleşmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
 

crow88

Dekan
Katılım
1 Aralık 2010
Mesajlar
6,322
Reaksiyon puanı
3,129
Puanları
113
Yaş
58
:):):)bunu yenimi keşfetmişler,akıllarına durpp suyu sıkayım,hıyar herifler
Ne zaman makinaya binsem beni seyreder,ondan sonra işlerine başlarlardı.
 
Üst