Eşcinsellerden Osman Sınav'a tepki!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
LGBTT örgütleri, Kılıç Günü adlı televizyon dizisinde iki erkeğin yarı çıplak aynı yatakta bulunduğu sahne ile ilgili demecinde "İyiliği bütün güzelliğiyle gösterebilmek için karanlığı da bütün çıplaklığıyla göstermek lazım" diyen yapımcı Osman Sınav'a tepki gösterdi.

553895_detay.jpg

Eşcinsellere yönelik ayrımcılık ve şiddete dikkat çeken LGBTT örgütleri, Sınav'ın açıklamalarının eşcinsellere yönelik düşmanlığı kışkırtacağını belirttiler, Sınav'ın eşcinsellerden özür dilemesini istediler:

"Eşcinseller, 'genel ahlak' kodları üzerinden işleyen heteroseksist toplumsal düzen tarafından dışlanırken, nefret cinayetleri sonucu öldürülürlerken, istihdam ve eğitim alanlarında ayrımcılıkla karşılaşırken, Osman Sınav'ın eşcinseller hakkındaki sözleri, toplumun diğer kesimlerini eşcinseller aleyhine kışkırtmakta ve düşmanlık yönünde tahrik etmektedir.

Sokak ortasında cinsel yönelimleri sebebiyle nefret suçlarına maruz kalan eşcinsellere yönelik bu sözler, basit bir fikir beyanı olarak kabul edilemez. Osman Sınav, nefret söylemi üretmiştir ve homofobisini açıkça sergilemiştir. Halihazırda homofobik ayrımcılık ve şiddet pratiklerinin yaygın şekilde eşcinselleri hedef aldığı bir toplumsal düzen içerisinde Osman Sınav'ın bu sözlerinin, bundan sonra eşcinsellere yönelik gerçekleşecek nefreti körükleyeceği açıktır."

Osman Sınav ne demişti?

"Kılıç Günü" dizisinin yapımcısı Osman Sınav, 20 Eylül'de HTMagazin'de Mustafa Büyüksipahi'ye verdiği demeçte, Kılıç Günü dizisinde iki erkeğin yarı çıplak aynı yatakta bulunduğu sahne ile ilgili olarak şunları söylemişti:

"Bu sahneleri provoke amaçlı kullanmadık. Böyle bir amacımız olsaydı önceden görselleri basına verirdik. Hikâyemizde Firavun'un sarayından bahsediyoruz. Firavun'un sarayında böyle şeyler vardır. Bunlar gerçektir. Karakter tanımlaması yapıyoruz.

İyiliği, bütün güzelliğiyle gösterebilmek için karanlığı da bütün çıplaklığıyla göstermek lazım. Yoksa 'iyi' hissedilemez. Sığ kalır.

Biz kimsenin cesaret edemediği şeyleri göstermeye çalışıyoruz. Ahlâksızlık propagandası yapmıyor, aksine o tip insanların profilini sergiliyoruz. Bu kişiler ve ahlâksızlıklarını gösterebilmek için ahlak sınırları dışına çıkmadan bir şeyler yapmak zorundayız."

Habertürk

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
zaten lgbtt bireylere karşı yapılan nefret suçları ve cinayetleri ayrımcılık vs haddinden fazla bir de birisi çıkıp tv da bunu söyleyince halkı tahrik ediyor.
kocamannnn bir özür borçlusun osman sınav

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ben tam tersini düşünüyorum, yani tam tersi eşcinseller kendileri gibi olmayanlara bir nefret duyuyorlar. Osman Sınav'ı da eleştirirken homofobik şeklinde bir aşağılama yöntemi kullanmışlar. Bu kelime önemli; çünkü kendileri gibi olmayan herkese karşı nefretlerini ortaya koyduğu gibi, aslında eleştirdikleri şeyin alasını da kendilerinin zaten yapmakta olduğunun da göstergesi. Osman Sınav'ın sözlerini de "illa ki" üzerlerine alınıyorlarsa, kendilerini Kur'an kursuna gelen erkek çocuklara cinsel tacizde bulunan imam ile aynı kefeye koyuyorlar demektir; bu düşünce de hastalıklıdır. Acaba eşcinseller hayatı cinsellikten ibaret mi algılıyorlar; tarih bilmiyorlar mı?

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
Ben tam tersini düşünüyorum, yani tam tersi eşcinseller kendileri gibi olmayanlara bir nefret duyuyorlar. Osman Sınav'ı da eleştirirken homofobik şeklinde bir aşağılama yöntemi kullanmışlar. Bu kelime önemli; çünkü kendileri gibi olmayan herkese karşı nefretlerini ortaya koyduğu gibi, aslında eleştirdikleri şeyin alasını da kendilerinin zaten yapmakta olduğunun da göstergesi. Osman Sınav'ın sözlerini de "illa ki" üzerlerine alınıyorlarsa, kendilerini Kur'an kursuna gelen erkek çocuklara cinsel tacizde bulunan imam ile aynı kefeye koyuyorlar demektir; bu düşünce de hastalıklıdır. Acaba eşcinseller hayatı cinsellikten ibaret mi algılıyorlar; tarih bilmiyorlar mı?

eşcinseller hayatı cinsellikten ibaret görmezler. eşcinsellik duygusal ve cinsel manada hemcinsinden etkilenmektir. nasıl heteroseksüel bir kadın ya da erkek karşı cinsten etkileniyorsa aynı şekilde. eşcinsellere lütfen sex müptelası sapık gibi bakmayın. ki cinsellik de hiç de ayıplanacak bir şey değildir benim gözümde.

birisi eşcinseller ahlaksız derse ben üzerime alınırım kızarım tepkimi gösteririm. birisi kadınlar kötüdür derse gene kızarım ürgüplülere laf atsalar gene kızarım. bu onları aşağıladığım manasına gelmez. sonuçta kimsenin bana ahlaksız demeye hakkı yok.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Cinsellik" ayıplanacak bir şey tabii ki değildir bunun konuyla ilgisi yok ki. :) Eşcinsel kimliğini sürekli ön plana çıkarmanın gereksiz olduğunu söylüyorum. Eşcinseller (yani bunu sürekli ön plana çıkaranlar) hayatı cinsellikten mi ibaret görüyorlar diye bu sebeple söyledim. Çünkü hayatlarında sürekli eşcinsellikleriyle ön plana çıkıyorlar ve buna karşılık karşı cinsi tercih edenlere ucube gibi bakıyorlar. Burada anormal olan nedir? Onların nefretle baktıkları kimseler olmasaydı onların da olmayacağı gerçeği; anormal olan budur ve benim "hayatı cinsellikten mi ibaret görüyorlar" dememin de sebebi budur. Zira tarih, biyoloji vb bilmiyorlarmış gibi davranıyorlar.

"Onları sex müptelası gibi görmeyelim" cümlesi de biraz fazla klişe. Ben kimsenin iç dünyasına ve tercihlerine karışacak değilim, elbette hayatını dilediği gibi yaşamakta özgürdür o kimse. Fakat sürekli cinselliğiyle ön plana çıkıp kendisi gibi olmayanlara iğrenç bir şey yapıyorlarmış gibi davrananların sayısı az değil; öyleyse bu cümle biraz fazla iyimser. Karşı cinse ilgi göstermenin iğrenç olduğunu söyleyen birçok eşcinsel gördüm, dolayısıyla farazi konuşmuyorum.

Özetle ben cinselliği değil, sürekli cinsel kimliğiyle ortaya çıkmayı ayıpladım, ayıplıyorum da.