Erkekler Aşkı Ne bilir! (Emre Budak)

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar. Aşk üzerine pek yazmamıştım Ahmet Arkadaşımın isteği üzerine bu konuya değinmek açıkçası hoşuma gitti :) Bu zamanda 2 günde dünyaları başına yıktığımız ve kurduğumuz ilişkilerde Erkek ve Bayanların anlayışlarını anlamak gerekli öncelikle. Şahsen Sappına kadar bir erkek olarak kendi cinsimi eleştirmeliyim. Yazdıklarımı herkes alınıp ” Bu nasıl yazı lan benimle alakası yok ” falan yazmayın sakın.
Babanın ” Benim oğlan azcık büyüsün bak ortalığı nasıl yakacak ” sözüyle başlar bir erkeğin aşk’tan anlaması gerektiği. Yüzlerce Erkek dostum var ve gözlemlerim sonucu ele alalım konuyu istedik. Dediğim gibi genel olarak azcık tembel birazda haşarı çocuklar için yazılmıştır.
Vira Bismillah.
Öncelikle ” Kahrolsun erkekler, her erkek aynıdır ” gibi yorumlara kendinizi kaptırmayın. Her erkek aynı değildir. Farklı erkekler vardır ( Çok farklılardan söz etmiyorum ay, ayol cart curt ). Bir ergeni gösterelim.Erkeğin karakterini babası oluşturur. Ahlakını, Tarzını babadan öğrenir . Küçük yaşta ” Sünnet oldun mu sen ? ” gibi yorumlarla çocukla dalga geçilir. Oysa çocuğa ilk baskı orda yansıtılır. Çoğu çocuğa Dinin şartları ve gerekleri öğretilmeden ” Şu adama bi söv aslan oğlum ” gibi yorumlar ile çocuğa başka duygular enjekte edilir. Sonra çocuk 9-10 yaşına geldiğinde ise dersler yüzünden laf yer. *Bu çocuğun ne kadar sağlıklı düşüncelerle büyüdüğünü artık sizler hayal edin :)
Çocuk gelir 13-14 yaşına ve erkekler arası dedikodular. Karşı cinsi inceleme dönemi gelir. Sapık bir arkadaş çevresi varsa ve bazı çocukların abilerinin bilgisayarında +18 videolar varsa ve bunu kardeşi gördüyse üstüne üstük birde bu ergen kardeşimizin arkadaşıysa gören çocuk. Tamamen ayrı bir olay olur. Ve emin olun genelde bu olur. Çocuklar büyüklerinden ne görürlerse onu uygularlar veyahut kötü bir olayı normal gibi görebilirler. Sonra yorumlar atılır ortaya. O sıra sınıfın en alımlı kızı geçtiğinde ise konuşmalar başlar ve belki de o kızdan hoşlanır bizimki. Sonra yaş gelir 15-16 ve artık bazı dönemler başlar. Bu dönemde ise arkadaş ortamı ve yaşadığı hayat çok şekillendirir insanı. Öss sınavından beterdir erkek çocuğu için bu dönemler. Ne yapacağını bilemez arkadaşlarına takılır ya da duyar. Bazı şeyleri yaşamadan bilebilir sadece duyarak :) Örneğin Bir Leyleğin 6.9 Milyar Nüfuslu bir dünya için çalışamıyacağını yaşamadan bilebilir. Derslerden çok konuşulanlar kulaktan kulağa ve seviyesiz bazı abilerinin sohbetlerinden öğrenirler. Ki Aşk’ın artık Cinsel yönü ortaya çıkar. Çocuk eğer kişiliği oturmuş birisi ise bu tür sorunlar yaşamaz ve ilişkileri gayet uysal geçecektir eminim. Ama bu tür arkadaşlık ortamı varsa vay o çocuğun haline.
Diyeceğim bir erkeğin ergenliğinin iyi bir şekilde atlatması tamamen arkadaş çevresine bağlıdır. Eğer arkadaş çevresi bozuk ise bu çocuktan sağlıklı cümleler duyamazsınız. Yalan olur ve Aşk’ı bitirende yalandır. Sonuçta erkeklere bağlanır ve tüm erkekler aynı oluruz.
Anlatmak istediğimi umarım herkes iyi anlamıştır. Ergenlik dönemi iyi geçen bir erkek bireyde fazla sorun yaşanmaz her konuda. Fakat sakat arkadaşlarınız varsa çocuğun Sevgilisine küfür dahi etmesi normaldir. Küfür etmesini normal kılan arkadaş çevresi :)
Küfüre karşıyız :)

Kaynak!

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
:)) bilgilendirme için teşekkürler... bilinen şeyler olmasına rağmen açığa çıkması hoş oldu sağol

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
İyi yazmış tebrik ediyorum..

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Söyledikleri doğru olsa da fazla lakayıt bir üslubu var