Ergenekon direnişi:Yargıı Pusuda

Bu konuyu okuyanlar

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Ergenekon Davası’nın yarıda kesilmesini isteyen bir grup hâkim ve savcı, soruşturmayı yürütenlerin yerlerini değiştirmeye çalışıyor. HSYK üyelerinden Ali Suat Ertosun’un son dakikada getirdiği “Ergenekon savcıları ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın yerlerinin değiştirilmesi” önergesinin kurulda kabul görmesi toplantıyı kilitledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılmadığı toplantıdan dün de karar çıkmadı.



Ergenekon sürecini kökten etkileyecek gelişme üzerine Başbakan Erdoğan, Ankara’da altı kritik bakanıyla, acil zirve düzenledi. Adalet Bakanı’nın da katıldığı zirvede, Ergenekon heyetinin yerini koruması için neler yapılabileceği tartışıldı ama hükümetin elinde fazla seçenek yok


Bir 22 Temmuz daha

Yargıyla ordu elele vererek cumhurbaşkanlığı seçimini engellemeye uğraşmıştı. Ordu 27 Nisan’da bir de muhtıra vermişti. 22 Temmuz seçimleri bu muhtıraya cevaptı ve halk ordunun siyasetteki ağırlığını o seçimdeki oylarıyla bitirdi.


Ordunun yerini şimdi tek başına yargı doldurmaya çalışıyor. Ergenekon soruşturmasıyla Güneydoğu’daki JİTEM soruşturmasının savcılarını değiştirmek istiyor.

Ciddiyetle ve derinlemesine sürdürülen bir soruşturmanın savcılarını değiştirmek istemenin tek bir amacı olabilir: O soruşturmaları saptırmak.
Yüksek yargı, 367 kararından beri çok “açık” belirledi yerini. Sistemi muhafaza edebilmek, soruşturmaları engelleyebilmek için elinden geleni yapıyor.
Bugünkü düzen içinde buna karşı çıkabilmek çok zor. Toplumu ve devleti kurtarabilmek, bu ülkenin insanlarını özgür kılabilmek, devlet içindeki suçluları yakalayabilmek için atılabilecek önemli bir adım var önümüzde.


Meclis, Prof. Özbudun’un daha önceden hazırladığı anayasayı ya da Avrupa Birliği’nin anayasası sayılan “Lizbon Anlaşması”nı aynen kabul ederek aynı anda bir anayasa referandumunu ve genel seçimi gerçekleştirebilir.
Bunun için “ordunun köstebeği” gibi davranan CHP ile uzlaşma aramaya çalışmak da gerekmez. Sistem, değişimle uzlaşmayacağını, değişime direneceğini bütün kurumlarıyla gösterdi çünkü.


Meclis, halkıyla uzlaşmalı. O halk, 22 Temmuz’da orduya verdiği cevabı bu kez yüksek yargıya verip bu ülkenin zincirlerini kıracaktır.
Halka gidin. Gereken değişimi halk yapacaktır.

Haberin Devamı>>>
 
Üst