Ergani'de Petrol Bulundu

emreiii

Doçent
Reaksiyon puanı
18
TPAO tarafından Ergani'de Güney Sarık-2 sahasında açılan kuyudan 36 gravitede kaliteli petrol bulundu.

554790_detay.jpg

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Güney Sarık-2 sahasında açılan kuyudan 36 gravitede kaliteli petrol bulundu.
TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı sondaj ekibinin Ergani ilçesi yakınlarındaki Güney Sarık-2 sahasında 2 ay önce açtığı kuyuda 700 metreden sonra petrol emarelerine rastlandı.

Petrol emarelerinin bulunması üzerine verilen talimatlar doğrultusunda kule ekibi sondaj çalışmalarını hızlandırdı. Sondaj çalışmalarında 2 bin 126 metreden alınan testlerin değerlendirilmesiyle çıkan petrolün 36 gravitede olduğu belirlendi.
Daha önce aynı bölgede Güney Sarık-1 kuyusunu açan TPAO'nun buradan sonuç alamamasından sonra Güney Sarık-2 kuyusunda yüksek graviteli petrol elde etmesi sevinçle karşılandı. Sondaj kulesinin sahadan ayrılmasından sonra üretim ekibinin sahayı devralarak üretime başlayacağı bildirildi.

TPAO yetkilileri, rezerv ve üretim konusunda bilgi vermenin henüz erken olduğunu belirterek, günlük üretim konusunda üretim ekibinin sonuç açıklayacağını söyledi.

Kaynak

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
O taraflarda petrol çok zaten biz sadece çıkartıp işleyemiyoruz

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
zannedersem en çok Diyarbakır'da petrol var. o yüzden orasını rahat bırakmıyorlar. şu diyarbakır'ı bi temizleyebilsek...

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
evet. doğu taraflarında petrol çok bulunur zaten.

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
aslında türkiye doğal kaynaklarıyla zengin bir ülke. mesela bor türkiyede bolca bulunur ama kimse tesislerini kurmuyor yada kuramıyor. ve biz de dış devletlere satmak zorunda kalıyoruz. Kendimiz çıkarıp işletirsek çok güçlü bir ülke oluruz.(bence).

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
böle haberler duyuyoruz ama benzin hala pahalı..

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
doğuda zaten petrol var kuzey ırakda olupda bizim tarafda olmaması garip olurdu zaten bize işletmiyor abd şerefsizi

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Zamanla daha iyi olacak inşallah