Erdoğan ‘kapanan yok’ demişti, bakanlık açıkladı: 99 bin dükkan, 40 bin şirket kapandı

Bu konuyu okuyanlar

Görkeem

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesine yanıt vererek geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020 yılında 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapanan yok' sözlerini hatırlatan Sancar, “Rakamlar ortada. Yazıklar olsun!” dedi.​



kilit-shutterstock-1_16_9_1613759203.jpg


Denizli'de ağırlaşan ekonomik koşullar ve corona salgını nedeniyle kentin en işlek bölgelerindeki işletmeler dahi kapandı.

Esnafa art arda ziyaretler gerçekleştirerek tespit yapan CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar kısa süre önce Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sancar önergesinde hem Türkiye genelinde hem de seçim bölgesi olan Denizli'de 2020 yılı içinde kapanan şirket ve esnaf sayılarının açıklanmasını istedi.

BAKANLIK YANITLADI, MANZARA ORTAYA ÇIKTI

Bakanlık Sancar'ın önergesine yanıt verdi. Buna göre Türkiye'de geçtiğimiz yıl 99 bin 588 esnafın kepenk kapattığı belirtildi.

Kapanan şirket ve işletme sayısı da toplam 40 bin 735 olarak açıklandı. Ege'nin sanayi kentlerinden Denizli'de bin 537 esnafın kepenk kapattığı 537 şirketin de faaliyetlerine son verdiği kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI’NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Kendisine gelen cevabı paylaşan Sancar SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye genelinde 2020’de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, ayrıca 40 bin 735 şirket de kapanmış. Denizli ilinde ise 1537 esnaf kepenk kapatırken, 537 şirket kapanmış.


* Hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı dostlar geldi, ‘dükkânlar kapanıyor' dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” şeklinde bir açıklama yapmıştı, evet, rakamlar ortada.

* Esnafın hali perişan, aylardır insanların evine ekmek götürdüğü ekmek tekneleri kapalı. Garsonundan aşçısına bütün çalışanlar mağdur durumda.

* Ülkede yasak olmayan tek şey ise AKP kongreleri. İki kişi bir köftecide karşılıklı yemek yiyemiyor ama binlerce kişinin doldurduğu salonlarda kongre yapıyorlar. Yazıklar olsun!


 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,694
Reaksiyon puanı
13,066
Puanları
113
Bu haber ne yazık ki her zaman ki gibi TEK TARAFLI :( Ve Algı üstüne...

Bu tarz işlerde bir istatistik vardır. Atıyorum her yıl 150 bin şirket açılır. 50 bin Tanesi 1 yılı tamamlamayadan kapanır en iyi şartlarda bile. Yani ortalama 100 bin şirket yoluna devam eder gibi istatistik bilgiler verilmesi gerekir.

Erdoğan'da konuşmasında geçen yıla göre oranlar birbirine ykaın kapanan şirket yok demeye getiriyor. Ama Muhalif medya bak gör 100 bin kapanmış diyor. Eee güzel kardeşim açılan şirket veya dükkat sayısınıda yazsana geçen seneye göre vatandaş karşılaştırsın ama yok :( Gene muhabbeti çarpıt geç...

Not: Geçen yılan göre Kovid döneminde kapanan şirket sayisi illaha fazladır. Ama burada önemli olan istatistiksel ve sayısal oranlar...
 
Üst