Engin Baytar'a Galatasaray'dan ödül!

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynadığı Süper Kupa maçında hakem Cüneyt Çakır'ın yakasına yapışan Engin Baytar, sarı-kırmızılılar tarafından ödüllendirildi
Nevzat Dintar'ın haberi
Sarı-kırmızılıların başarısı için futbolcularla birlikte yönetim de üzerine düşen görevleri yapmak için çaba sarfederken, bunun en güzel örneği de bugün yaşandı. Geçen yıldan oyuncularına borcu bulunmayan yönetim, bugün de Süper Kupa primlerini hesaplara geçerek jest yaptı. Sarı-kırmızılı oyuncuların hesaplarına 20'şer bin dolar yatırıldığı bildirildi. Karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır'ın boğazına sarılan ve 11 maç ceza alan Engin Baytar'ın da primden yararlandığı belirtildi. Engin'e kulüp tarafından kırmızı cezası nedeniyle maç başı kayıplarıyla beraber yaklaşık 250 bin euro fatura çıkarılmıştı. Ancak Cim-Bom'da onun da kupa priminden faydalandırılması, takıma karşı "Biz biriz" mesajı olarak algılandı.
Bu arada savunmasını Tahkim Kurulu'na ileten Engin Baytar'ın kaderi yarın belli olacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 11 karşılaşmadan men cezasıyla karşı karşıya kalan futbolcunun, televizyonlarda yaptığı açıklamaların da savunmaya yansıması bekleniyor. Bu durumda Engin, tahrik indiriminden faydalanabilecek. Bilindiği gibi Engin, Kuyt'ın bacak arasına tekme attığını söylemiş, hakem Çakır'ın da, "Gördüm, çok mu ağrıyor" yanıtını verdiğini ifade etmişti.Disiplin Talimatı'nda yer alan madde şöyle:
MADDE 13 TAHRİK
(1) Fiil, tahrik sonucu işlendiği takdirde cezada indirim yapılır.
(2) Disiplin Kurulu, tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir.

kaynak:http://www.tumspor.com/galatasaray/haber/917199-engin-baytara-galatasaraydan-odul

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
adam tabi ki maçta oynadığı için primi de alacak. tahkimin vereceği kesin karar sonrası para cezası da kesilecek. ikisi farklı şeyler. haberde konu çarpıtılmış. sanki engin baytara özel bir ödül verilmiş gibi lanse edilmiş.