Encümeni daniş

Bu konuyu okuyanlar

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
arkadaşlar encümeni daniş her ne haltsa ilginizi çekti konuyu modum uygun görürse buraya taşıyorum ilgili haberleri düşüncelerinizi mutlaka ekleyin paylaşalım
Ali İhsan Türkyiğit
ENCÜMENİ DANİŞ [email protected] Demokratik, Laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu söylenen güzel ülkemde, her daim enteresan işlerin olduğunu öğreniyoruz.
Kerametleri kendinden menkul bir kısım zevat, ülkenin gidişine yön verme çabaları gösteriyorlar ve Encümeni Daniş namında bir heyet oluşturuyorlar.
Öncelikle öz Türkçe olmayan, buram buram Osmanlıca kokan böyle bir ismi, nasıl içlerine sindirdikleri tartışılmalıdır.
Sonra anayasamıza bakmalı ve danişi orada aramalıyız önce.
Anayasada daniş yoktur.!
Yasalarda da danişe rastlanmamaktadır. !
Ülkenin anayasasında ve yasalarında yer almayan, sessizlik yeminleri edilen kurulun, hayat boyu seçilen üyeleri de oldukça ilginçtir.
Ömrümde Ergenekon terör örgütünün adını duymadım diyen eski G.Kurmay başkanları ve bir kısmı emekli olmuş bürokratlar, bu kurulda yer almaktadır.
Toplumumuzun önemli bir bölümünün tasvip etmediği işlerle ünlenen, Nur Serter’in de, bu heyete üye olduğu açıklanmıştı geçenlerde.
Heyet bugün G.Kurmay ve kuvvet komutanlarını ziyaret edecek. Muhtemelen büyük bir hüsnü kabul göreceklerdir.
Bizlerin ziyaretçi olarak bile giremediği genelkurmayda, bu kişilerin ağırlanması gücümüze gitmez.
Ancak yasal hiçbir sıfatı olmayan kişilerin, hükümeti ve cumhurbaşkanını baypas ederek, devlet içinde devlet olmasını kabul etmek mümkün değildir.
Bu ülkede yazılı olan ve yazılı olmayan yasaların varlığından daha önce bir paşamız söz etmişti.
Sadece yazılı olanları bildiğimiz için, yazılı olmayanlar hakkında fikir beyan edemiyoruz.
Altını çizerek belirtmek isterim ki; ülkenin en üst seviyesinde görev yapmasına ve emekli olduktan sonra da devleti yönetmeye devam etmesine rağmen, Ergenekon ismini hiç duymadığını beyan eden bir şahsın üyesi olduğu Encümenin, bu memlekete hiçbir faydası olamaz.
Seçkinler egemenliğinin bir ürünü olan Encümeni Daniş’in derhal dağıtılmasını, Encümeni Daniş’i yasadışı görevlendiren şahısların ve bu arada İbrahim Şahin’e ordu kurdurmak isteyen kişilerin, adalet önünde hesap vermesini beklerim.
Sen daha çok beklersin diyenleri duyuyorum, haberleri olsun.!

http://www.olaymedya.com/yazi.php?id=112
http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/69581-encumei-danis-nedir.html
 
Üst