En uygun telefon tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emr9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İyi günler.

bugünlerde yeni bir akıllı telefon almak istiyorum ama kararsızım.
Alacağım cihaz oldukça ucuz olsun istiyorum ama biliyorum ki belli bir fiyatın altındaki telefonlar kullanılmaya değmez.
S4 cihazım vardı bir çok sorun çıkarmaya başladı.

Telefonun malzeme kalitesi iyi olsun istiyorum.Telefonda oyun oynamam kullandığım uygulama sayısı beşi geçmez onlar da sosyal medya uygulamaları.Çok üst seviye bir cihaz istemiyorum sadece internette rahatlıkla gezinicek kadar performansı iyi olsun yeter.Fiyat olarak 1.500 tlye kadar çıkabilme ihtimalim var.Şuan olarak Lg G3 veya G2 düşünüyorum daha iyi bir cihaz varsa önerebilir misiniz ?

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
İyi günler.

Alacağım cihaz oldukça ucuz olsun istiyorum ama biliyorum ki belli bir fiyatın altındaki telefonlar kullanılmaya değmez.

Telefonun malzeme kalitesi iyi olsun istiyorum.Telefonda oyun oynamam kullandığım uygulama sayısı beşi geçmez onlar da sosyal medya uygulamaları.Çok üst seviye bir cihaz istemiyorum sadece internette rahatlıkla gezinicek kadar performansı iyi olsun yeter.Fiyat olarak 1.500 tlye kadar çıkabilme ihtimalim var.Şuan olarak Lg G3 veya G2 düşünüyorum daha iyi bir cihaz varsa önerebilir misiniz ?
bence biraz daha bekle mx5 gelcek 1500 tl bandında onu beklemessen yada firmaya güvenemessen lg g3 32 gb al derim g2 artık eskidi g3 e bak 2. el note 3 alabilirsin n9005 modeline bak bununda alırsan temiz bulursun 1200 tl bandında xperia z2 var htc one m8 e bak biraz daha pahalı olabilir belki bulursun bana sorarsan g3 32 gb al derim s4 kullanıyorum bende ne sorunun var merak ettim dogrusu bataryası az gidiyor ve biraz ısınıyor başka sorunu yok sende ne var....

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Az bekle Sony m5 ve ya c5 ultranin fiyatlari iyi olursa onlardan birini al. Özellikle m5 i takip et pisman olmazsin

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Biraz daha beklenip meizu mx5 alınabilir , su saatten sonra g2 g3 almayi pek mantıklı bulmuyorum

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bence biraz daha bekle mx5 gelcek 1500 tl bandında onu beklemessen yada firmaya güvenemessen lg g3 32 gb al derim g2 artık eskidi g3 e bak 2. el note 3 alabilirsin n9005 modeline bak bununda alırsan temiz bulursun 1200 tl bandında xperia z2 var htc one m8 e bak biraz daha pahalı olabilir belki bulursun bana sorarsan g3 32 gb al derim s4 kullanıyorum bende ne sorunun var merak ettim dogrusu bataryası az gidiyor ve biraz ısınıyor başka sorunu yok sende ne var....
Herkese teşekkürler pek acelem yok çıkan modelleri bekliyim öyleyse.

Cihazı biraz hor kullandım açıkcası malzeme kalitesi de iyi değildi zaten kenarları söküldü,çizildi vs vs Touchwiz zaten kasmaya başladı cihaz şarj olmamaya başladı,arama sırasında ses gelip gitmiyor derken yeni cihaz almaya karar verdim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
meizu almanı tavsiye etmem servis bulmada sorun yaşayabilirsin
sony xperia m5 çıkmasını bekleyebilirsin çok güzel olacak bu cihaz
genaral mobile discovery elite alabilirsin bu da çok güzel
2-3 kullancam diyosan z2 çok güzel android 4.2 ile geldi 5.0 aldı 5.1.1 de alıcak hatta 6.0 bile alacak diyorlar
s6 mini çıkmasını beklebilirsin ama samsung almanı önermem bir süre sonra kasmaya başlayabiliyor
internet diyosangeneral mobile discovery elite yada z2 öneririm

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kesinlikle yeni bir cihaz beklenmeli. G2 eskidi,hatta G3 bile. Yeni bir ürün çok daha iyi olur.

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
meizu mx5 güzel bir cihaza benziyor

bu cihazın dezavantajları nelerdir ?
Servis sorunu mu sadece ?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Z2 varken Mx5e bir şey düşmez. 5.1.1'de geldi on numara cihaz. Hor kullanım demişsiniz ben otobanda giderken düşürdüm :D

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Z2 varken Mx5e bir şey düşmez. 5.1.1'de geldi on numara cihaz. Hor kullanım demişsiniz ben otobanda giderken düşürdüm :D
Z2 tasarımını hiç beğenmedim o yüzden eledim direkt.Daha kaliteli olabilir ama benim için tasarım baya önemli

HTC Desire 820 ve 816 için ne diyorsunuz ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

HTC M8S tasarımı gerçekten güzel aynı tasarımda daha düşük fiyatta bir Htc cihazı var mı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
icon1.png
En uygun telefon tavsiyesi

İyi günler.

Telefonun malzeme kalitesi
iyi olsun istiyorum.Telefonda oyun oynamam kullandığım uygulama sayısı beşi geçmez onlar da sosyal medya uygulamaları.Çok üst seviye bir cihaz istemiyorum sadece internette rahatlıkla gezinicek kadar performansı iyi olsun yeter.Fiyat olarak 1.500 tlye kadar çıkabilme ihtimalim var.Şuan olarak Lg G3 veya G2 düşünüyorum daha iyi bir cihaz varsa önerebilir misiniz ?

Kardeşim öncelikle lg2 yi lg3 e gore daha cok tavsıye edıyorlar cunku lg 3 2k te 2k ekrana geçiş oldugu için çok guzel ekran fakat bataryayı somuruyo ve tel ısınıyo lg2 daha cok tavsıye edıyorlar. çok oyun oynamam demissin yani telefonu ne için kullanacagında onemli malesef ulkemizde bilinçli bir kullanım yok herkes olmuşken en iyisi olsun dıyor kımse ıhtıyacına gore almıyor ama bataryası buyuk (4000 mAh ) olan lenovo p70 var ve fıyatıda gayet uygun sen ınternet ıstıyorsun ona gorede bataryası var. sunu soylemeden de gecemıcem malsef android belırlı sure sonra kasmaya baslıyor en kral teli al sanda bundan dolayı windows phone lara da bakabilirsin 1 ram ile herturlu oyunu bile açıyor Lumia Windows Akıllı Telefon Uygulamaları - Haberler ve Mobil Oyunlar - Microsoft - Türkiye şu adreste uygulamaları bulabılırsın senın için yeterliyse tavsiye ederim ben suan kullanıyorum (microsoft lumia 640 xl sana nokia lumia 735 ide tavsiye edbilirim ) stabil bi sistem ve yakında win10 yukselecek bataryayıda cok ıyı kullanıyor . bunun dışında apple var fakat fiyatları malum odacok stabil ve Iphone 5 te bile 1gb ram var ama catır catır acıyo uygulamaları . Anroidten verim alabilmek için en az 2gb ram gerekıyo.Ben teli yeni aldim aslında asus zenfone 2 alacaktım fakat o bile 4 gb ramın 2.75 kullanıyor yani cok param var dıyosan alıp alıp satarsın 1 sene verimli kullanırsın gerisi sana kalmış.Son olarak Microsoft 2015 son ceyreği gibi ust seviye cok ıyı ozelliklere sahip 940 vs 940 xl modelleri cıkartacak beklerim diyorsan harika ozellikleri olan cıhazlar .kusura bakmayın biraz uzun yazdım hakkınızı helal edin ama yardımcı olmak için uzattım.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Herkese teşekkürler pek acelem yok çıkan modelleri bekliyim öyleyse.

Cihazı biraz hor kullandım açıkcası malzeme kalitesi de iyi değildi zaten kenarları söküldü,çizildi vs vs Touchwiz zaten kasmaya başladı cihaz şarj olmamaya başladı,arama sırasında ses gelip gitmiyor derken yeni cihaz almaya karar verdim.
hmm anladım touchwiz bende kasmıyor malzeme kalitesi evet kötü sesde bende sıkıntı olmadı...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Z2 tasarımını hiç beğenmedim o yüzden eledim direkt.Daha kaliteli olabilir ama benim için tasarım baya önemli

HTC Desire 820 ve 816 için ne diyorsunuz ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

HTC M8S tasarımı gerçekten güzel aynı tasarımda daha düşük fiyatta bir Htc cihazı var mı ?

One m8S'e benzeyen bir One mini 2 var ama saydığınız hTC cihazları o parayı hak etmiyor. One mini 2 de tabi.

M8S hala aynı tas aynı hamam çok fiyata az performans yani hTC'nin aynı hala anlayışı. Sorunlu S615 işlemciye sahip.

D820 lollipop alamadi o da S615'e sahip. Problemli bir işlemci ama nası lollipop alamadi anlamiyorum

D816 ise 2 yılını doldurmuş ilginç olarak D820'den çok çok önce lollipop almış daha da güncellenmeyecek eski bir model. Tabi 8 gb depolamanın dezavantajı ve özellikle lollipop ile boyutu artan uygulamalardan dolayı yeterli hafıza yok sorunuyla baş şişiriyor.

Dürüst olmak gerekirse aynı tasarım çizgisinden gidip de bunda başarılı olan tek firma SONY. Samsung baktı ki S3'ün tasarımını modifiye ettiği S4 tutmadı gitti saçma saçma arayışlara girdi daha da kötü tasarımlar çıkardı. Ancak s6'da toparladı. Yani ne bir Sony gibi tasarım çizgisine iyileştirmeler yapmayı tercih etti ne de LG gibi sürekli farklı deneyim sunacak çıtayı yükseltecek tasarımlar ve malzeme kalitesi sunabildi. Ortaya S5 gibi ölü bir cihaz sundu.

Ki artık başyapıtı S2'nin inceltilmiş versiyonu Alpha ile A serisini çıkardı ki orta seviyeden kar yapabilsin diye. Yeni bir tasarım üretmeye gücü kalmadığının göstergesi bu işte Samsung'un. Teknoloji haberlerine de bakarsak şimdi de S4 mini +'ın çıktığını rahatlıkla görebiliriz.

S6'da batırdığı tasarım anlayışını toparlamak istedi ama Samsung severler hiçbir zaman yekpare kasa, sd kart girişi olmayan bir cihaz istememiş olduklarından. Samsung bu defa da farklı bir yerden batırmış oldu.

HTC'nin bu konuda Samsung'dan terk farkı alüminyum kasası. M7'den aldı m9'a kadar aynı tasarıma devam dedi. Tüketici kitle de yeter dedi. Çünkü gerçekten baydı. Ve onu geçtim hTC zayıf donanıma çuval çuval para dökmeni bekleyen bir firma. One m8S dediğiniz S615 gibi sorunlu kesinlikle Z2,G3,m8(S801) ile yarışamayacak bir cihaz olmasına rağmen o kadar para istiyor. Sizce değer mi? Bence hayır, değmez. Aynı şekilde D820'ye hala lollipop getirmeyen hTC'nin d820 modelini de almaya değer mi yine değmez.

Ya Z2 ya da G3 alın. O fiyata başka bir cihaz bulamazsınız MT6795'li Meizu MX5' bekleme tercihi hariç.

Ille de hTC diyorsanız desire eye alınabilir.

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Htc one serisinin tasarımını çok beğendim.
Htc one m8 mini 2 hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz ?
Cihazı alsam sorunsuz kullanabilir miyim ?
Facebook,Twitter vs kullanırken kasmasın yeter.

Htc e8 de olabilir.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
One mini 2 kötü bir cihaz. Milat öncesi s400 işlemciye sahip.

Güncelleme almaz daha da s400.

Dediğim üç cihazdan (D. Eye/G3/Z2) birini seçin.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=273708]Emr9[/MENTION]

Ayrıca beklemeyi düşünüyorsan bu cihazlar haricinde MT6795'li performans canavarları Xperia M5 ile Meizu MX5'i bekleyebilirsin. İkisi arasında acaba bu mu bu mu diye dert yapmana da gerek yok çünkü donanımları aynı. Sadece göz zevkine bakar bu iki cihazdan birini tercih etmek. Şahsen bence MX5'in tek avantajı kamerası, IGZO ekranı ve çerçevesiz tasarımı. Xperia M5'de ise Clear audio artısı var. Ve büyük ihtimal Mediatek de el uzattığı sürece M5 de MX5 de güncellenecek. Ki zaten şu an için Mediatek'in amiral gemisi işlemcisini taşıyor iki cihaz da.

İşlemcileri (MT6795) S810'un ısınmayan versiyonu olarak da tabir edilebilir.

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Htc one m8 nasıl bir telefon sırf bu telefon için bütçemin üzerine çıkabilirim ?
tasarımı açısından

SmackThat_1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hemen alınacaksa Sony Xperia Z2/Z3 veya HTC One M8 alınabilir lakin Sony Xperia M5 modeli ile iddalı geliyor ve fiyatı da sizin belirlediğiniz bütçeye uygun. Eylül ayında yeni modeller tanıtılacak bunların çıkmasıyla da eski modellerin fiyatlarında oynama olabilir o yüzden şuan beklemek en iyisi

barikat0101

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 yildir htc one m8 kulllaniyorum. Bu telefonu almani tavsiye ediyorum. Kesinlikle pişman olmayacaksin

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=273708]Emr9[/MENTION] one m8 pahalı. Z3'den sonraki en pahalı S801 cihazı. Ve 2 nesil eskimiş bir işlemciye o kadar para çok. Zaten ultrapixel'den bir süre sonra nefret edeceksin. Bunun sebebi ultrapixel'in arka kamerada pek bir numarası olmaması. Ama one m9'da öne geçen ultrapixel kamera geceleri muhteşem selfie çekme imkanı veriyor. Gerçi one m9'un da arka kamerası Toshiba'nın çöp sensörlerine sahip. Ultrapixel, Arka kamerada pixel pixel fotoğraflar çekiyor.

Ama MT6795'li Xperia M5/Meizu MX5'i tercih etsen S810'a denk işlemciye sahip bir cihaz kullanmış olursun. Uzun süre kullanım sağlar.