En Sağlıklı Abur Cuburlar

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
En sağlıklı abur cuburlar

1.jpg

Ceviz ve çekirdek: Sadece beyin gücünü arttırmaz aynı zamanda ruh halinizi düzenler ve saatlerce tok hissetmenizi sağlarlar. Yaşlanmayı geciktirdikleri de biliniyor.

2.jpg

Muz: Potasyum bakımından zengindir ki bu da kan basıncını düzenliyor. İçindeki vitamin B6 ise yorgunluğu asabiyeti ve uykusuzluğu engelliyor ve ruh halinizi yükselten serotonin salgılamanıza sebep oluyor.

3.jpg

Kuru üzüm: Antioksidan olarak kuvvetli oldukları kadar ağız sağlığı için de faydalılar. Kapsadığı mineraller vücuttaki östrojen ile etkileşime geçiyor ve osteoporozu önlemede yardımcı oluyor

4.jpg

Havuç: Provitamin A karoten açısından zengin olan havuçantioksidan olarak da çok önemlidir ve kalp hastalıkları ve bazı kanser çeşitlerinden korur.

5.jpg

Bezelye ve fasulye: Bir kase haşlanmış bezelye ya da soya fasulyesi protein B ve C vitaminleri karotenler ve antioksidanlar açısından kuvvetli bir tercih olur.

6.jpg

Elma: Fitokimyasal kaynağı olarak kan kolesterolünü azalttığıbağırsakları çalıştırdığı ve felç prostat kanseri astımı engellediği bilinir

7.jpg

Patlamış mısır: Tam tahıllı ve iyi bir lif kaynağı olan patlamış mısırın 30 gramı da harika bir atıştırmalık olabilir tabi şeker tuz ve yağ eklemediğiniz sürece!

8.jpg

Yulaf ezmesi: Protein antioksidan karbonhidratlar lif vitamin ve minerallerle dolu ve sizi öğlene kadar tok tutar.

9.jpg

Üzüm: A C ve B6 vitaminleri kadar demir ve selenyum kaynağıdır da ve kanseri önler.

10.jpg

Jöle:gayet keyifli olması dışındayağsızdır ve şekersiz olanları tercih ettiğiniz sürece kilonuz içinde endişelenmeniz gerekmez.
Afiyet olsun

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ben aburcubur diyince daha farklı şeyler düşünmüştüm :)

Benim sevdiğim ve sağlıklı olduğunu düşündüğüm abur cubur ...yulaflı bisküvi yada diğer adıyla burçak :)

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ben aburcubur diyince daha farklı şeyler düşünmüştüm :)

Benim sevdiğim ve sağlıklı olduğunu düşündüğüm abur cubur ...yulaflı bisküvi yada diğer adıyla burçak :)

Evet burçak güzeldir ben de severim ama sağlıklı olan bunlar:)

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bunları yediğim zaman iyice acıkıyorum.En iyisi ekmek arası patates, salam, ketçap - mayonez :D

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Benim abur cuburum daha çok cips artı kola üstünedir bazen de çekirdek :) :) :) tabi bunları da tüketirimde ara ara yani :)

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Kola içmiyorum artık siz de içmeyin midenize yazık en iyisi meyve suları taze ev yapımı