- Reaksiyon puanı
- 1,257
Her konuda en avantajlı olan mühendislik hangisi? Ve mesela pc,yazılım,uçak,makine,elektrik,elektrik-elektronik mühendislerinin görevi ne neler yaparlar?
En iyi mühendislik diye bir şey yoktur her mühendislik kendi alanında özel ve güzeldir senin ilgi alanların ve hobilerine göre yapmak istediğin mühendisliği belirlemelisin inan bana sırf daha fazla diye ilgi alanınla tamamen alakasız olursa istersen 10 katı para kazan severek isteyerek yaptığın mühendislikle sen daha mutlu olursun unutma her şey para başarı değil önemli olan bu başarıları yaparken senin mutlu olup olmadığındır eğer sen mutlu olmazsan yaptığın şeyler çöpten başka bir şey olmaz bir şeyi başarırken mutlu olmak önemli sen mutlu değilsen dünyanın en zengini ol yine 5 para etmezHer konuda en avantajlı olan mühendislik hangisi? Ve mesela pc,yazılım,uçak,makine,elektrik,elektrik-elektronik mühendislerinin görevi ne neler yaparlar?
En iyiden kastım daha kolay iş bulabilenler hangisi? Mesela Türkiye'de ilk 5k dan gidip de işsiz kalanlar bile var garantiye almak istiyorum.Uçak,makine, bilgisayar,yazılım düşünüyorum. Mesela elektrik elektronik mühendisliği de var ama ne olduğunu bilmiyorum.En iyi mühendislik diye bir şey yoktur her mühendislik kendi alanında özel ve güzeldir senin ilgi alanların ve hobilerine göre yapmak istediğin mühendisliği belirlemelisin inan bana sırf daha fazla diye ilgi alanınla tamamen alakasız olursa istersen 10 katı para kazan severek isteyerek yaptığın mühendislikle sen daha mutlu olursun unutma her şey para başarı değil önemli olan bu başarıları yaparken senin mutlu olup olmadığındır eğer sen mutlu olmazsan yaptığın şeyler çöpten başka bir şey olmaz bir şeyi başarırken mutlu olmak önemli sen mutlu değilsen dünyanın en zengini ol yine 5 para etmez
Sizin gönlünüzden geçen ne en çok hangisini istiyorsunuzEn iyiden kastım daha kolay iş bulabilenler hangisi? Mesela Türkiye'de ilk 5k dan gidip de işsiz kalanlar bile var garantiye almak istiyorum.Uçak,makine, bilgisayar,yazılım düşünüyorum. Mesela elektrik elektronik mühendisliği de var ama ne olduğunu bilmiyorum.
İnsan başarılıysa işsiz kalmazhiçbiri ülkede ciddi işsiz mühendis var her yılda katlanarak artırıyor kolay iş şuan sadece tıp da var. illa mühendislik diyorsanız yazılım ve bilgisayar iyi, bununlada bitmiyor iyi bir üni den iyi bir puanla mezun olup yabancı dilinizinde iyi olması lazım.
Doktor mühendis kalıbı sebebiyle mesleklerde çok fazla yığılma oldu maalesef... İnsanlar piyasanın ihtiyacına göre değil mesleğin maaşına göre bölüm seçtilerİnsan başarılıysa işsiz kalmaz
bu ülkede başarı yeterli değil, dayın amcan varsa malum yerlerde her kapı açılıyorİnsan başarılıysa işsiz kalmaz
Aynen öyleDoktor mühendis kalıbı sebebiyle mesleklerde çok fazla yığılma oldu maalesef... İnsanlar piyasanın ihtiyacına göre değil mesleğin maaşına göre bölüm seçtiler
Nerede olursan ol başarılıysan sen değil onlar seni ister nerede olursan ol oturup bekleyerek bu işler olmuyor insan gerçekten başarılı olmalı üniversite kazanıp okumak başarı değildirbu ülkede başarı yeterli değil, dayın amcan varsa malum yerlerde her kapı açılıyor
Mevzuyu siyasete çekeceksek her türlü örnek veririm ben sana. Sadece "malum yer" değil yani .dbu ülkede başarı yeterli değil, dayın amcan varsa malum yerlerde her kapı açılıyor
Uçaklara ilgim fazla en sevdiğim buSizin gönlünüzden geçen ne en çok hangisini istiyorsunuz
En çok istediğin oysa o bölüme yoğunlaşUçaklara ilgim fazla en sevdiğim bu
Alan olarak kapsamlı olabilir ama mekatronik mühendislerinin imza yetkisi az diye biliyorum. Enerji, LPG ve asansör üzerine imza yetkisi varmış.En iyi diyemem ama en kapsamlı diye bildiğim mekatronik mühendisliği var
Anladım teşekkürler. Makine,yazılım, bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz?Alan olarak kapsamlı olabilir ama mekatronik mühendislerinin imza yetkisi az diye biliyorum. Enerji, LPG ve asansör üzerine imza yetkisi varmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Elektrik - Elektronik, Uçak ya da Kontrol mühendisliği üzerine araştırma yapmanızı tavsiye ederim. @
mg4446
Kontrol mühendisliği dediğiniz kontrol ve otomasyon mühendisliği mi oluyorAlan olarak kapsamlı olabilir ama mekatronik mühendislerinin imza yetkisi az diye biliyorum. Enerji, LPG ve asansör üzerine imza yetkisi varmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Elektrik - Elektronik, Uçak ya da Kontrol mühendisliği üzerine araştırma yapmanızı tavsiye ederim. @
mg4446
Evet, kontrol ve otomasyon mühendisliği.Kontrol mühendisliği dediğiniz kontrol ve otomasyon mühendisliği mi oluyor
Bu mühendislik bölümlerini de tavsiye ederim, ama hangi mühendisliği okursanız okuyun kendinizi iyi geliştirmeniz ve ingilizceyi iyi öğrenmeniz gerekiyor.Anladım teşekkürler. Makine,yazılım, bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hepsine zor diyorlar orasına yapacak bir şey yok galiba :dBen Mekatronik okuyorum.Eğitim biraz zor ama;
Ekli dosyayı görüntüle 160323
Ne olmak istiyorsan onu ol bence.Hepsine zor diyorlar orasına yapacak bir şey yok galiba :d
Mesela uçakları çok severim ama uçak mühendisleri ne yapar tam olarak bilmiyorum detaylı bir araştırma yapmam gerekNe olmak istiyorsan onu ol bence.
Mühendisliğin İş Alım gücü çok düşük çok iyi bir mühendis olman lazım bu işin piri olacaksın ki devlet sana proje vericek falan filan Üniversite sınavında sıralaman kaç ?Her konuda en avantajlı olan mühendislik hangisi? Ve mesela pc,yazılım,uçak,makine,elektrik,elektrik-elektronik mühendislerinin görevi ne neler yaparlar?
65k. Bilgisayar, yazılım,makine, elektrik elektronik,uçak düşünüyorumMühendisliğin İş Alım gücü çok düşük çok iyi bir mühendis olman lazım bu işin piri olacaksın ki devlet sana proje vericek falan filan Üniversite sınavında sıralaman kaç ?
Bence 2 3 sene daha gir üniversite sınavına sıkı çalış ama doktor bile olabilirsin65k. Bilgisayar, yazılım,makine, elektrik elektronik,uçak düşünüyorum