En iyi CMS hangisi?

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
en iyi sistem drupal fakat Drupal CMS'lerin Linux'u gibi birşey. Yani Joomla, Wordpress ve diğerleri Windows gibi son kullanıcı için tasarlanmış, eklenti ve tema ağırlıklı fakat Drupal biraz daha konuya hakim kişilerin elinde şaheserler yaratabilen bir sistem. Vaktin varsa Drupal en iyisidir.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
joomla artık eskisi gibi ağır ve hantal değil drupal iyi güzel hoş ama joomlaya daha yakın duruyorum

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Ortada aynen dadaist'in söylediği gibi bir durum var. Son kullanıcının Drupal kullanması biraz uzak ihtimal. Daha çok geliştirici ve işini daha ciddi yapan webmasterlar hedeflenmiş. Dadaist'in benzetmesi çok yerinde, CMS'lerin Linux'u gibi bir şey denebilir Drupal için.

Kod tarafında çok inceleme imkanı bulamamış olsam da; yönetim konusunda çok esnek olduğunu söyleyebiliriz. O yüzden "hemen direkt site olsun" diyenler için kullanışsız; "her şeyi kafama göre yapabileceğim bir site olsun" diyenler için inanılmaz kullanışlı bir sistem. Onun dışında piyasada meşhur olan içerik yönetim sistemleri arasında gerçekten "bu çok iyi" denilebilecek bir şeye rastlamadım. Aslında rastlayan varsa onu öğrenmek için girdim biraz da. :)

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
kaç zamandır joomla denemedim ben de. hatta sdn ilk olarak joomla'nın babası olan mambo ile yapılmıştı.