En iyi bakım ve onarım programları

faithvalues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar geçmiş deneyimlerime dayanarak sizler ile pc bakım ve onarım programlarına dair tercihleri mi bu konu başlığı altında paylaşmak istedim.

bu seçimleri de üç temel ilkeye göre belirledim
güvenilirlik performans ve bakım

sıralamam ise şöyle:

system mechanic
powersuite
Fix-It Utilities Pro
Auslogics BoostSpeed 6
ve adwantecsystem care

advantec e son sırada yer vermemın sebebi ise performans ve güvenilrilik bakımından bazı sorunlar yaşamamış olmam pc donanım ı iyi değilse kasılmalara eden olabilyor ve nadırde olsa bazen sistem hatalarına neden olabiliyor. Bunlara dair deneyim edinenlerin yazması daha sağlıklı bi tartışma alanı yaratır. oyle bi kaç gün herhangi bi tane alıp kullanıp ta bu ıyı diğer hepsi kötü tarzı cehalet abidesi yorumlar olmasın : )

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
[MENTION=445717]faithvalues[/MENTION] konunu biraz daha okunaklı bir hale getirdim. Sen de bu düzen gibi yazarak paylaşımlara devam edersen daha iyi olur :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
[MENTION=445717]faithvalues[/MENTION]

Neden ccleanera yer vermediğini öğrenmek isterim :)

Alperen3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PCMedik 7 - İngilizce
Bu programı piyasadaki tüm utility programlarından ayıran en önemli özelliği üzerinde ayarlama yapmanıza izin vermeden donanımı tanıyarak o donanımlara en uygun ayarları yüklemesi bir nevi sistem hatalarına karşı BAĞIŞIKLIK kazandırması (sistem temizliği yapmaz)
Tek tıkla işini bitiren ve görev tamamlanınca bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyen yazılım diğer bakım onarım programlarının mudalale etmeye korktuğu birçok windows ayarını optimize etmektedir. Alanında tek yazılımdır.

Glary Utilities - Türkçe
Pentium işlemcili bilgisayarlarda bile arkaplanda açık olsa dahi sistemi hiç kasmadan işini yapan ve içinde sayısız faydalı araç barındıran bir yazılım.

Advanced System Care 8.1 - Türkçe
Sistem içinde performans profilleri belirlemenize ve ağ yapınızda da ayarlamalar yapmanıza imkan veren ve arkaplanda çalışırken konu başlığını açan arkadaşımızın söylediği gibi sistem kaynaklarına bariz yük bindiren bu programı pro sürüme sahip olsanız bile açılışta ve arkaplanda çalışmayacak şekilde ayarlamanızı öneririm.

PcMedik yazılımını her windows kullanıcısının ayda en az 1 kez çalıştırmasını tavsiye ederim.

faithvalues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
- - - Mesaj Güncellendi - - -

@faithvalues konunu biraz daha okunaklı bir hale getirdim. Sen de bu düzen gibi yazarak paylaşımlara devam edersen daha iyi olur :)
tşk. ediyorum erenberk bayağı iyi düzenlemişsin benim ki çorba gibi olmuştu : )

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@faithvalues

Neden ccleanera yer vermediğini öğrenmek isterim :)
çünkü cclenar bunlar kadar geniş kapsamlı değildir o daha basitttir bunlara gore yıllardır kullanıyorum ccleaner ı ama bakım ve onarım dan öte cclenar ağırlık olarak temizlik yapmaktadır dış kaynaklarda bakım ve onarım dalında ilk on da yer almamasının sebebide budur ek olarak güvenilirlik açısından cclaner tartışmaz olarak en güvenilir temizleme aracıdır diyebilriz microsofttan bu yonde sertifika almış nadır yazılımlardandr

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ccleaner
Wise Care365
Advanced SystemCare
Auslogics Boost Speed
Disk birleştirmek içinde MyDefrag (Güvenli modda System Disk Monthly birleştirmesi)

Bunların dışındakilere hiç bulaşmayın kayıt defterini turşuya çeviriyorlar bunlar gayet güvenilir ve kullanışlı.

faithvalues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç bir oyunda fazla kasmazken bu mstar adlı oyuna girince fan çok fazla çalışıyor. Oyundan kaynaklı mı yoksa benim pc de mi sıkıntı var bi türlü çözemedim
cal oyunun gerektirdiği sistem özeliklerini senin pc in karşılıyor mu eğer karşılıyorsa arka plan da çalışan fazla veya sistemi yoran yazlımlar olabilr sistem yeterli ise iyi bi bakım onarım ile pc yi onar kaliteli bi anti ile tarat

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konuyu açıp bilgilendir men iyi olmuş emeğine sağlık, advanced systemcare nin bir işe yaradığını pek sanmıyorum gereksiz yere ve yalan yere gereksiz dosya buluyor ve bizde temizlediğini sanıyoruz oysaki bir şey bulduğu falan yok bence.

negiu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı aç-kapa olmadı format ^^

Zovarda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ccleaner saçma sapan bir program bence iki tane çerez temizliycem diye azımsanmayacak sayıda pc nin fişini çektiği oluyor internette bakarsanız çok mağduru var ayrıca zaten windows araçlarıyla onun yaptığı işleri yapmak mümkün..

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
CCleanerin çok kurcalamazsanız hiçbir pcde sorun çıkarmaz tutupta ccenhancer eklentisi kurup ne kadar program varsa savelerini temizlemeyi seçerseniz tabi çöker o pcler kurcalamadığınız sürece her türlü iş görür.

ASC yerine Glary Ultilies,Auslogics boost speed(ingilizcesi iyi olmayan pcden pek anlamayanlara önermiyorum),Wise Care 365 tercih edilir.ASCnin yaptığını fazlasıyla yapıyorlar emin ol aratmıyorlar.

Disk Birleştirmede MyDefrag veya daha hafifi defraggler kullanabilirsiniz.Sakın ola ASCnin İobit SmartDefragına bulaşmayın pcde kurunca sıkıntı yokta kaldırınca pcyi nasıl kitlediğini kasma vs yaptığını söylememe gerek yok heralde (düzeltene kadar göbeğim çatlamıştı ) iobit firmasının tek önereceğim programı iobit driver booster olur.

System Mechanic sistem dosyalarına çok müdahale ediyor geçmişte başım çok ağrıdığından kullanmayı bıraktım

Power Suite iş görmüyor laf olsun diye üretilmiş sanki

Fix-it ilk defa duydum ve gördüm sistem yedeğini alıp ilerleyen zamanlarda kullanabilirim :)

Benim düşüncelerim bunlar

ASC= Advanced System Care

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Pc tools performance toolkit kullandığım yegane pro ama güncellemesi kesildi yıllar önce ama hala iş görüyor. Diğer kullandığım prolar pc'yi çökertti.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
ccleaner kullanıyorum gercekten kullanıslı
İobit Uninstaller(bu programı yüklerken dikkat etmeniz gerek çunki bazen kendisiyle beraber bir sürü program yüklemeye calişiyor ) programları kaldirmak için kullanıyorum geriye hic bisey bırakmıyor ve pc nin kayıt defterinin gereksiz dosyalarla dolmasını engelliyor ve bazen silinmek istemeyen dosyalar olursa birebir gercekten silme konusunda.
disk birleştirme için de windowsun kendi disk birleştirme aracını kullanıyorum
bunun dısında kayıf defterinde ve ya sistem dosyalarında bi sorun oldugu zaman kendim manuel düzeltiyorum cunki diğer programlar bazen bozabiliyor ve gereksiz sistem yorulmasında yol aciyor en iyisi kendim düzeltmek

junicb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Glary ve Asc arasında hangisini önerirsiniz?

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,974
1.: Auslogigs Boostspeed . 2: Revo Uninstaller. Aynı işlemi yapan bir'den fazla bakım aracı kullanıyorsanız, ara sıra çakışabilirler.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bir ara TuneUp kullanmıştım. Bilmeden kurcalamayı abartınca PC' yi zor açmıştım. O günden sonra favorim CCleaner. Bence standart bir kullanıcıya yeter de artar.

Calvados

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Advenced Systemcare ve Ccleaner kullanıyorum işimi görüyor fakat sistemi yormadan arka plan da çalışacak bu tür bir program arıyorum. Varsa bi' önerinizi alırım.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ben iobit kurum ama silince sistemin içine etti

leventsonmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Benim sizlere önerebileceğim program;her aracı içerisinde bulunduran ve artık tamamen ücretsiz olan Ashampoo WinOptimizer programıdır.İçinde ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Disk birleştirmek için

MyDefrag

Bakım onarım için

Advanced SystemCare 8
Auslogics BoostSpeed
Wise Care 365
Ccleaner

Gerisi yalan...

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
PC Tools Performance Toolkit destek kesilmesine rağmen kullandığım prolar arasında en sorunsuzu,diğerleri genelde pc me zarar verdi bu adam akıllı çıktı. İçinde her türlü araç var.

faithvalues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ikisinide silip auslogics bootspeed premium 7 yi kur ya da system mechanicprofessional 14.5 ama bi hatırlatma yapım system mechanıc ın bu surumunu kurmak istiyorsan para odemen lazım dunya genelınde birinci olduğu için bakım onarım da firması korsana karşı tam bi önlem almış nette full olarak bulamazsın son surumunu bunlardan herhangi birini kur sonrasında gelip burdan teşekkür edebilrsin bana

Vixson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ADWCleaner 'i öneririm özellikle toolbar eklentilerinden kurtulmanızı sağlıyor.

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Program kullanmıyorum ayda 1: Temp,%Temp%,Prefetch,SoftwareDistribution\Download klasörlerinin içini temizliyorum yetiyor :P

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ccleaner wise up ve asc kullanıyorum.

Mevsimyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Glary utilities kullanan arkadaşlara bir sorum olacak, ben bu programı yükledim fakat sağ tık ile programın kendi araçlarını göremiyorum mesela bir dosya silmek istesem ve mause ile dosya üzerine sağ tık yapsam, glary ile sil çıkmıyor bağlam menüsündede yok,yardımcı olurmusunuz

Z

Ziy2134

SDN Okuru
Oncelikle merhaba ben bir android telefon kullanicisiyim telefonumun markasi lg g3 beat telefona virus bulasti ve cok donma falan yapmaya basladi artik format atma vakti geldi yani format attiktan sonra android surumum dusermi(GECEN AYLARDA ANDROIDI 5.2 GUNCELLEDIYDIM BU SURUM FORMAT ATTIKTAN SONRA 4.4.2 OLURMU ) not:teldeyim bu kadar oldu kusura bakmayib